[每日闲聊] 学前教育,大家测试下!

alexhus 发布于2010-5-28 22:15 2511 次浏览 66 位用户参与讨论     [复制分享主题]
基拉杰特 发表于 2010-5-29 18:44:01 | 显示全部楼层
这种教育只会扼杀孩子的创造力
; g* K' g; a5 `5 \, j% Dwjr5200 发表于 2010-5-29 18:24

$ S' I4 a2 _# h! \
1 G6 n% l9 z+ j3 ^4 o' j' q4 s% Q# Y4 V! L5 s* p
    正解,简直就是没事找事想出的东西

kevinchan 发表于 2010-5-29 21:11:40 | 显示全部楼层
点解我睇唔明呢张贴嘅?睇完答案仲係唔明

iorirx 发表于 2010-5-29 21:14:20 | 显示全部楼层
右边!!!!!!!!!!!11

基拉杰特 发表于 2010-5-29 21:15:42 | 显示全部楼层
点解我睇唔明呢张贴嘅?睇完答案仲係唔明+ a9 D  F4 k8 g; f( h
kevinchan 发表于 2010-5-29 21:11
" l7 ?# D. J# a' |
, K7 |' m) X+ v" E

3 H$ h9 m  K, u3 S    我都係这样!

kevinchan 发表于 2010-5-29 21:22:18 | 显示全部楼层
我都係这样!. F; l( L3 K1 W1 l. \
基拉杰特 发表于 2010-5-29 21:15
同道中人

天使之风 发表于 2010-5-29 21:30:25 | 显示全部楼层
同道中人
' G. G6 p1 l4 q) G  A5 ~% \8 ]# ]kevinchan 发表于 2010-5-29 21:22
1 B2 N+ b, Z) Q# r; G, w; _3 W

e$ G8 A; J; O# ^9 t0 Y
1 U5 Y/ H/ X* K    不明飞行物体。。你居然唔理我。。

天使之风 发表于 2010-5-29 21:33:20 | 显示全部楼层
同道中人$ `, t: O& q% t
kevinchan 发表于 2010-5-29 21:22

* Q3 E* A0 M8 c* g
0 J4 s9 @4 B! d3 E5 ^! e( n6 T" w, T! y# k. u" y4 u
    2只蠢蛋。。简单解释就系。。楼主副图入边睇唔到车门,换句话讲,车门系另外一面,你林下D公交车车门系唔系右面,咁左面系车头就向左面走啦。。。! r" A  b/ O9 l& M) m0 s8 G! s

* L/ C6 \1 L  r3 P' L5 a
- l) t9 J2 K2 m, P*以上解释仅限于大陆地区*

基拉杰特 发表于 2010-5-29 21:38:40 | 显示全部楼层
2只蠢蛋。。简单解释就系。。楼主副图入边睇唔到车门,换句话讲,车门系另外一面,你林下D公交车 ...
; v3 x% X9 g- F) z1 h$ ^1 r0 R天使之风 发表于 2010-5-29 21:33

! @; Y. Z3 m0 d* ~  d4 B' C
" e6 P$ [, ]* t% U. G- H/ i/ B; }# A, [, e& u8 @  a
    我觉得就算是明白的人,听了这解释都会变糊涂

天使之风 发表于 2010-5-29 21:41:28 | 显示全部楼层
我觉得就算是明白的人,听了这解释都会变糊涂1 s9 b+ x  X5 J; Z4 |
基拉杰特 发表于 2010-5-29 21:38

2 M+ r  o2 W2 q8 Z, }
( x" I: x. J& m' r# S1 r& [2 `0 Y+ H& y; {$ v; E2 o
    算了。。无法沟通

kevinchan 发表于 2010-5-29 23:04:03 | 显示全部楼层
2只蠢蛋。。简单解释就系。。楼主副图入边睇唔到车门,换句话讲,车门系另外一面,你林下D公交车 ..." V! j$ I* f$ b2 I) Q: Y
天使之风 发表于 2010-5-29 21:33
我认为唔明好过明,废事搞到我晕坨坨

基拉杰特 发表于 2010-5-29 23:06:03 | 显示全部楼层
我认为唔明好过明,废事搞到我晕坨坨7 @5 }4 x6 t% R0 |5 ?( Q& P, R
kevinchan 发表于 2010-5-29 23:04
% c! ]' o/ E- k/ M" }3 ]/ ?9 ?

+ g; s5 u. m  f, S* ?
5 f  a# R; k, {, R/ ^    就是!懒得去研究!虽然明白

天使之风 发表于 2010-5-29 23:07:25 | 显示全部楼层
就是!懒得去研究!虽然明白5 N! h1 `, ^6 F* D8 j: o/ t
基拉杰特 发表于 2010-5-29 23:06
5 Q9 k5 o+ h: Q; I
5 f4 M6 b: G. F) d8 i, h/ `/ [

+ t1 Q3 w! J) |    你明摆就话蠢蛋净返衰雀一个~~