[新闻资讯] 中电信5月17日全面升级 原来2M宽带至4M

Kiver 发布于2010-5-6 14:20 3196 次浏览 52 位用户参与讨论     [复制分享主题]
huang 发表于 2010-5-9 00:57:31 | 显示全部楼层
整个小镇就得几户人用4M,其他都是2M多,之前电信搞什么抽奖运动就抽到我,8 Z7 k1 S/ b+ K; s$ I
叫我每月多交80元用足一年就可以得到一个3G手机,我费事识距

MUfans 发表于 2010-5-9 01:31:55 | 显示全部楼层
咁原来4M嘅 系咪应该升8M?

natural 发表于 2010-5-9 11:38:15 | 显示全部楼层
看来基础网络建设又进了一步~

ConvoyChan 发表于 2010-5-9 21:26:28 | 显示全部楼层
千万5好开个天翼啊 一开就甩5到身 一捆绑你个套餐 手机冇话费就扣套餐 一旦停机连宽带 电话都停晒
  c) [, [& L% ^" v5 J- U& {学校之前搞个4m升级活动 话开天翼手机就得 结果手机开左成年 都未变4m 无得退机 欠费就停宽带* h% X2 m, s4 K. b' Y+ A+ r
宜家学校好多新生比渠套住 一个月比多29蚊 多部乜功能都冇既烂机,提醒下在校学生咯 如果你既校园网系电信既 同时又有天翼优惠既 小心D 捆绑促销 绑银纸咋 有排都5提速 好彩我估到个隆野冇室个D人

tandong 发表于 2010-5-9 21:31:45 | 显示全部楼层
千万5好开个天翼啊 一开就甩5到身 一捆绑你个套餐 手机冇话费就扣套餐 一旦停机连宽带 电话都停晒
) W; O& U0 Y6 {( ~. d7 B) s* F2 J学校之前 ...
2 K- c! g7 }- i1 N7 h157972678 发表于 2010-5-9 21:26

# T5 Z( W9 U- o; [& e
& |0 g2 N/ \- d/ R' ~
' [% r9 N- v9 Q. T9 |    电信呢个流氓强盗,边有好野益你地咖!骗子!

kyo1983 发表于 2010-5-10 09:15:40 | 显示全部楼层
电信呢个流氓强盗,边有好野益你地咖!骗子!' B, ~* ]1 {; d) ]# ^
tandong 发表于 2010-5-9 21:31

- q" E: _% B" N) X$ J2 ?2 e) R* h# f$ b  K  ^

6 M4 O) p% j. r8 P    垄断行业都如此啦,不过电信的确系衰既

aaron81 发表于 2010-5-11 07:02:31 | 显示全部楼层
是否全GD都是这样升级呀?

kyo1983 发表于 2010-5-11 08:43:54 | 显示全部楼层
是否全GD都是这样升级呀?
* [$ Y% z7 f( U9 h5 Uaaron81 发表于 2010-5-11 07:02

) g* S  ?% m5 E5 \6 u" R
; b; L- t5 Y) D# I0 l6 Y- u  u9 u1 w4 ~6 a8 ^4 J
    最好全国都系咁。。不过我觉得,羊毛出自羊身上。。

happyh2h 发表于 2010-5-11 22:10:58 | 显示全部楼层
4 z7 H- N/ Q1 g9 }) r# `1 b7 p; Q! ~: g" W
是真的,
! ?$ }: J* W0 R9 R本人已从2月开始由2M免费升到4M了(广州的), \' f2 Z' L) H) d7 k; C" X, g

3 u% k  w7 N) U不过上传速度还是没有变,最高60K/S....

kenhai74 发表于 2010-5-11 22:40:42 | 显示全部楼层
我已经从3M嘅ADSL升到4M有一段时间了,速度还不错,不过玩PT高清网站还是不够快,而且上传还是64K,这样PT站的要求的分享率比较不利!

eegbook 发表于 2010-5-11 23:12:25 | 显示全部楼层
有无咁大只青蛙随街叫吖。佢地D垄断商有咁死大方?

state 发表于 2010-5-12 00:23:45 | 显示全部楼层
咁原先用紧4M个D呢,无得升啊,人地免费先,咁老用户有咩优惠先?