[软件应用] 限制MU上传速度的方法

漫步雲端 发布于2010-4-24 15:22 3148 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
leafir 发表于 2010-4-25 03:02:12 | 显示全部楼层
就觉得要安装虚拟机太麻烦了,不然用用也不错的

kwanyeung 发表于 2010-4-25 06:03:57 | 显示全部楼层
對我就冇謂了。。上傳速度得100KB/S 就算全速上傳下載都仲有800KB/S。。所以都廢事搞。。

漫步雲端 发表于 2010-4-25 11:21:30 | 显示全部楼层
通过局域网嘅另一台电脑囖!话时话,我都未係win7下用过VMware,以前用XP嘅时候用VMware开几个XP系统都係咁 ...2 x; x; c; H1 O1 H. M$ f9 p* R* B
kevinchan 发表于 2010-4-25 01:02

3 b" a* L5 W! ]/ ?
' _# r' `3 m) g. L; ^! K0 s2 {原来开两台电脑啊,咁都几麻烦下 一嚟费电 二嚟难管理' m; Z$ s# p, l

; Z$ ^- G9 C, {: b9 Z# q) mXP占内存系少但是你得1G仲要开几台虚拟机添 真系唔知道你啲内存系点样分配了

漫步雲端 发表于 2010-4-25 11:27:37 | 显示全部楼层
對我就冇謂了。。上傳速度得100KB/S 就算全速上傳下載都仲有800KB/S。。所以都廢事搞。。
" ]& e6 `9 I2 k/ _kwanyeung 发表于 2010-4-25 06:03
$ v: e6 R* x" ~) S% ?1 ]8 [
0 `& w0 r+ b+ S, K
你个咩网络嚟 咁好嘅?满速上传又可以满速下载1 ]- h9 G7 t" ], g0 I) ~
1 Z% j8 k2 o8 a- I" @: e
我上传极限速度系53k如果唔限速米话下载 就连网页都唔开

kwanyeung 发表于 2010-4-25 11:41:27 | 显示全部楼层
你个咩网络嚟 咁好嘅?满速上传又可以满速下载4 @! y+ `) C* j0 Q2 r# Q8 X
* t; \( R; Z8 I1 Y+ Y; V
我上传极限速度系53k如果唔限速米话下载 就连网页都唔 ...# m8 u. W7 o' I( m- g" u- I, A
慢步云端 发表于 2010-4-25 11:27
8 A( d8 t! {; E+ k( D
唔係滿速下載。。。滿速上傳下載得番800KB/S。平時全速去到1250KB/S。。不過覺得800都可以接受。。

kental 发表于 2010-4-25 11:42:22 | 显示全部楼层
回复 8# 慢步云端
% }! o  m+ {! S' N: X- Q- |
0 d, Q2 t! m3 [  K# w* U; U/ w1 z5 b! D* G6 ~: Y
    原来楼主都几有钱喔,6g内存;家下D内存简直系恶梦;楼主的是什么主板啊,6g内存都运行畅顺;你的截图起码比我的好好多!

漫步雲端 发表于 2010-4-25 11:49:33 | 显示全部楼层
回复  慢步云端
  j% q8 j$ g1 k1 s/ N+ V0 V2 {
8 O: v! x% u: D8 N  m% z
* u8 _9 O5 W/ S5 X6 |    原来楼主都几有钱喔,6g内存;家下D内存简直系恶梦;楼主的是什么主板啊,6g内存 ...
# d; }3 k& D5 x% u" M' E2 z: ^- p- [kental 发表于 2010-4-25 11:42
  m+ n) {* C0 V: I6 B' K* A3 i  o
/ S% ]; O2 j8 ~
主板 技嘉785系列% q  [) B) p( v* Q- B7 l
2 o0 X3 O; p7 G) u
内存叫人帮手买嘅 出厂价

kevinchan 发表于 2010-4-25 12:19:59 | 显示全部楼层
你个咩网络嚟 咁好嘅?满速上传又可以满速下载
: A9 E# p* n9 `( v1 S" q' i* {1 P  V0 Z
我上传极限速度系53k如果唔限速米话下载 就连网页都唔 ...
3 H- }' L) {& F$ ?2 F2 K慢步云端 发表于 2010-4-25 11:27
人哋外国网络就是不一样

kevinchan 发表于 2010-4-25 14:00:11 | 显示全部楼层
原来开两台电脑啊,咁都几麻烦下 一嚟费电 二嚟难管理
* {% j" C7 l$ t- L* }2 S/ Z- e
9 T7 g( j' Q3 S, M' gXP占内存系少但是你得1G仲要开几台虚拟机添 真 ...
  O) S+ @: u8 V) Y  q7 ~0 d% q慢步云端 发表于 2010-4-25 11:21
其实我另一台机开住我先用嚟限速啫,我就唔会专登开台机嚟限速!话说以前用xp虚拟几个系统都唔係好卡啫

漫步雲端 发表于 2010-4-25 15:05:27 | 显示全部楼层
其实我另一台机开住我先用嚟限速啫,我就唔会专登开台机嚟限速!话说以前用xp虚拟几个系统都唔係好卡啫[em0 ...% a- L2 X& A" B/ C
kevinchan 发表于 2010-4-25 14:00

% \2 m: \; c8 i5 b& S9 |6 u$ p/ k6 ^, h
哦 原来唔专登开台机嚟限速...
; u" L% Z( o. a' A0 _
6 m/ O8 B' ]: }% J! Q话说我最高纪录一次开咗12台虚拟机...卡到爆

zero8410 发表于 2010-4-25 16:43:30 | 显示全部楼层
MU其实哪个国家的网盘

kevinchan 发表于 2010-4-25 20:32:18 | 显示全部楼层
哦 原来唔专登开台机嚟限速...
3 F2 o3 N5 V9 H: k/ Y0 x; S& {* M5 ~- F! S+ D' [! @
话说我最高纪录一次开咗12台虚拟机...卡到爆
9 a$ Y: d$ j( ~7 M' j慢步云端 发表于 2010-4-25 15:05
我记得我最高开过5个虚拟机,每个虚拟机都开住个网络游戏= =!其实都真係几卡噶,因为当时都係1G内存,咔咔