[动漫讨论] 评论(妖精的尾巴)

824234 发布于2010-3-26 19:19 1433 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
$ j8 I) ~3 {2 K1 z* {3 |% c

( I; ~2 E: |6 K3 p5 j  f1 {       我听到某些人话,(妖精的尾巴)糸接(海贼王)既另一个经典,但俾我既感觉糸:(妖精的尾巴)总体来讲都OK啦,但糸有D细路仔化,6 h) Q  }8 z" f6 \  a4 W' `
特别糸个D技能既开场!请大家俾D意见~~

已有(13)人评论

天使之风 发表于 2010-3-26 21:14:16 | 显示全部楼层
唔知,冇睇,等人黎评价··

东方快意 发表于 2010-3-26 21:28:31 | 显示全部楼层
我无睇海贼王,所以无对比啦。近排睇左几集,都还算睇得落,最大卖点系钉宫同平野绫。黑人憎嘅系,点招数用几多次都拿翻果个片段黎播。。。

kevinchan 发表于 2010-3-26 21:53:17 | 显示全部楼层
好似未完结的动画?我想等完结了先睇

天使之风 发表于 2010-3-26 22:05:27 | 显示全部楼层
目前好似出到24集吧

timaousi 发表于 2010-3-27 01:13:38 | 显示全部楼层
呢出我個人而認為真系好唔錯!只不過動畫D人物造型同原作比好怪!而且D聲優嘅聲同人物D性格好唔配!所以呢出作品我比較中意漫畫!我建議如果睇呢出作品就睇漫畫!

manofman 发表于 2010-3-27 04:28:19 | 显示全部楼层
依出佢啱啱出果时我睇咗几集都觉得几好睇的,然后就去追漫画,但係越睇越唔好睇,之后就唔再睇了。# W3 R; y1 G8 K* U- b6 P
之后的剧情好无聊,全都是自己人打自己人,然后无厘头7咁就咁硬按个理由又打一烂餐,D战斗毫无意义,打完又当无事发生,跟住又循环咁重复落去,好闷好无聊。

srta 发表于 2010-3-28 18:45:19 | 显示全部楼层
等距出多D再睇

GavinDX 发表于 2010-3-29 11:39:27 | 显示全部楼层
冇睇海贼王,唔知道有咩区别,只系知道画风同海贼王好似。
% V, }$ a& m$ E6 [4 Y/ a& ~: v3 k, `2 q. ^' N9 G
个人觉得非常好睇,人设唔错,剧情又搞笑,特别系“Happy”。而且背景音乐非常有感觉。$ s. v9 ~' ]$ G+ u) T
好中意Happy同Lucy,Lucy好正!1 i2 M4 m# u! W5 F* z- u
漫画后面增加嘅新角色"Windy"(应该系呢个英文名)亦都非常可爱。9 c& m' i" T/ m! J- k* p
系“天龙灭龙魔法师”,可以食空气补充魔力,潜力好大。
9 J5 }) @- P( D8 O9 u  f6 Z$ g
' _( M4 S3 X. H) h% k2 K$ v& r- K1 r, b最遗憾嘅就系次次出招都转换画面,估计系为左节省功夫,并且可以拖下时间。。。。。。。( h' q) J) c) m. ^
仲有一个唔好嘅地方就系添加左“魔法阵”效果,漫画出招明明冇魔法阵,但动画就夹硬加呢个效果落去。
* b$ {- L5 A, ^9 q% ]# M/ m系呢方面漫画好好多,直接出招直接打。
* R( g0 f$ V( t2 S7 Y
6 E$ B4 h( A, U( M7 R+ h不过点都好,我觉得呢出动画好值得睇,亦都好值得收藏,而且以后TVB有好大可能会播放呢出动画。6 \% v( B4 o3 N4 c
6 U7 \; z' s! B9 [! f& n5 z
雀仔,如果你打算等距完结先睇嘅话,咁肯定有排你等,漫画好长,而且仲连载紧,动画有排都未追得上。

xiaoxue 发表于 2010-3-29 13:48:44 | 显示全部楼层
还没T过就有人在群里说好,实际上怎么真相了解下

d34872712 发表于 2010-4-3 14:17:13 | 显示全部楼层
无T过。。。。的路过

Lucio 发表于 2010-4-12 22:57:06 | 显示全部楼层
睇左幾集...覺得麻麻地.......冇我想像中好睇......

12下一页