[软件应用] 一直用开瑞星,唔知你地有无睇呢编报道

wjr5200 发布于2010-2-15 22:46 1826 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 wjr5200 于 2010-2-15 22:48 编辑 " o& }2 g! [! e5 n8 O0 H
$ T: a' D) B/ q0 G+ {5 D0 ?$ d
一直用开瑞星,唔知你地有无睇呢编报道情况如下图* |4 m" v! M, M4 @2 d' g5 u  K7 G  I

" _/ J+ f# G. q/ g, w2 F9 `' w详情睇呢度http://www.rising.com.cn/2010/360/
* R" S' k" |: M# p6 B0 p% @- t5 `! J
好似好多人用什么360安全卫士唔知系咪就系呢个野呢

已有(17)人评论

Milanor 发表于 2010-2-15 23:26:39 | 显示全部楼层

yjb338 发表于 2010-2-15 23:48:31 | 显示全部楼层
瑞星现在还免费,所以还用着。等没有了就用奇虎360,反正又没有什么东西让人偷~~

kevinchan 发表于 2010-2-15 23:58:48 | 显示全部楼层
以前用卡巴斯基全功能版本,宜家用号称係世界上最强组合【毛豆+小红伞】

wjr5200 发表于 2010-2-16 00:53:23 | 显示全部楼层
$ M7 r1 d! V# `. _' V- u, e9 e/ ?& `# [* e4 D+ ~5 S
唔知点解依然相信瑞星,因为比起瑞星我觉得360话瑞星诽谤根本无咩实质证据
! m4 i2 J8 F- [% m6 i5 x1 i0 k2 b宜家甘多乜门物门,可能因为呢件事多个“后门门”也不一定 $ u7 r/ ?% x; U) B5 `
PS:我系系同学到拿到正版序列号先贪方便用瑞星的

aubert22 发表于 2010-2-16 01:30:18 | 显示全部楼层
嘻嘻,都系果句~一直正版KIS嘅飘过~

kwanyeung 发表于 2010-2-16 01:49:36 | 显示全部楼层
建議大家都係唔好用大陸防毒軟件。。。唔係好信得過。。

ConvoyChan 发表于 2010-2-16 16:17:33 | 显示全部楼层
对啃左好耐喇 瑞星貌似点都5占理咯
) u+ e* [( W* l% E之前陷害微软 批斗诺顿 卡巴斯基 渠已经冇晒名气喇....
7 {1 _4 |' A6 h, u1 k家下国内系得360用bitdefidener个引擎 算系国产比较好喇 虽然国产既只系个shell

ConvoyChan 发表于 2010-2-16 16:52:16 | 显示全部楼层
当然喇 我依然好想睇下哩件事结果会点.... 今次瑞星响官网正中主页大大个字落360台. w8 u$ I- X( w( T! S
360都响主页旁边个度"请广大网友支招"5 K4 m( S& u+ L  |- c. r
不过其实对付哩D跳梁小丑最好既办法都系当渠冇到 5理渠 冇人同渠闹 炒作落去都冇意思...$ D! c& D" ~2 m3 ?$ m
就好似卡巴斯基甘,瑞星当初又话起诉又话悬赏,结果卡巴5理...渠咪得个桔( p! [0 D6 g' R+ e
当年诺顿误杀系统文件,"诺顿用户向瑞星求助"事件,人地都系专心做技术,5对D无聊推手作出任何评论; [* G# [+ \: O. h: z
哩D先系最高级既处理方式.... _1 I6 m$ y' V+ [
甚至5排除360用哩件事来炒作自己...提高知名度 为自己正在beta既双引擎杀软做两手准备...

yuanp1p 发表于 2010-2-16 18:49:57 | 显示全部楼层
说真个句..以前都有用开瑞星.但是占系统资源大..一中毒就要重装系统.瑞星都系遇防病毒嘅姐.杀唔到咩毒..纯水个人意见下~
1 t& H5 z6 I7 A% ?依家都系装个360实时保护.平时杀杀木马.冇用杀毒软件好久了

tandong 发表于 2010-2-17 00:32:44 | 显示全部楼层
瑞星以前有实力,不过07年以后就差了,靠广告,靠踩人!无到杀毒能力,

kevinchan 发表于 2010-2-17 04:01:30 | 显示全部楼层
10年前就已经有唔少同学买正版瑞星用,不过依家係点就唔知啦

12下一页