[每日闲聊] 現今的天氣都沒有聖誕氣氛

狂犬正治 发布于2009-12-11 23:51 1432 次浏览 37 位用户参与讨论   [复制分享主题]
billiard 发表于 2009-12-12 19:29:14 | 显示全部楼层
圣诞快乐一定要冻吗

嚣のЪ 发表于 2009-12-12 20:07:39 | 显示全部楼层
西方节日没兴趣~

andygo110 发表于 2009-12-12 23:02:18 | 显示全部楼层
是啊,一年比一年差,越来越来气芬了

平常心 发表于 2009-12-13 05:17:27 | 显示全部楼层
个个睇荷包行事,没米点庆祝,

Laputa81 发表于 2009-12-13 11:41:28 | 显示全部楼层
可能到时又会冻番都唔定呢···
. F7 n9 N) X( O& n- M$ Z, L( P7 T9 k" h1 p4 Z# q: B
不过有年 年初一着件短袖出街都仲得都喺噉啦~~~3 J1 w# K. z* l: N6 v! L& T1 }
近年禁烧炮仗,无咗啲炮仗声气氛都无晒

alexhus 发表于 2009-12-13 14:42:25 | 显示全部楼层
可能到时又会冻番都唔定呢···
: Q$ W/ P! Z7 Q) ]3 J4 a8 z# H! H+ ]7 k' H% j
不过有年 年初一着件短袖出街都仲得都喺噉啦~~~
( q; @- [, `" g近年禁烧炮仗,无咗啲炮仗声气氛都无晒8 j5 \9 ~4 @. [/ Z
Laputa81 发表于 2009-12-13 11:41

: G4 Y6 u8 M) h( @4 e$ o短轴春节都几好。。。。

kevinchan 发表于 2009-12-13 16:16:02 | 显示全部楼层
短轴春节都几好。。。。 4 D$ L9 _5 i' E! G, e( r
alexhus 发表于 2009-12-13 14:42
以前都试过啦!当时根本都唔觉得冻

killyou 发表于 2009-12-13 16:52:40 | 显示全部楼层
我打算用5日年假连住过年休息,感咪得咯

狂犬正治 发表于 2009-12-13 20:37:29 | 显示全部楼层
未必圣诞节那天就这么暖的啵~~~
* g4 U& f! T9 [1 m) B0 S
& S! L4 t, |9 y+ l- w2 ^, w# }澳大利亚就年年都没有圣诞节气纷的了`~~`, P4 U: }% X4 R/ N

& A# g8 V& }! K  i  g1 [5 V7 U年年都是夏天
0 _8 i: O; d1 }9 NKiver 发表于 2009-12-12 09:54
- t$ J" _) ]& P/ a3 b: p( T

# d  f/ [! y$ ^$ M
6 k+ S1 ^- o" Z* `; \. j如果澳大利亚圣诞节從古時到現在都是這樣氣溫,當地人便不會感到有問題
$ y) f" q6 }6 T4 O
. b. \# o5 ]! \  c$ O# G2 \但香港圣诞节是凍變暖,就會有比較,氣氛便有唔同

BMW 发表于 2009-12-14 00:44:33 | 显示全部楼层
夜晚米会冻咯!

Kiver 发表于 2009-12-14 23:04:44 | 显示全部楼层
現今的天氣都沒有聖誕氣氛* P6 h( `- N0 F' |
" ^) z3 A; v+ L3 A/ o; V/ O2 c" V
仲話一年會暖過一年,會唔會冬天遲早比夏天食埋
4 J  \, }5 R; K; ?; T- K- z  w! F# D! ]6 f5 h
想起都無奈!!!$ }1 v: B% A$ ^
狂犬正治 发表于 2009-12-11 23:51

0 r1 h1 ]  m, L; k9 C6 g: k4 K7 f( A5 I" I, }& B
强冷空气又来啦& N( f+ L& H9 d
! x3 K* [# Z8 S& X" X0 I. ~, V
气纷又来啦~~

kevinchan 发表于 2009-12-14 23:15:37 | 显示全部楼层
强冷空气又来啦- o$ q0 O% k1 U6 L4 W: X
/ g5 _7 b2 U7 r0 B
气纷又来啦~~
# Q& p. [# c& a& ^( I1 ?# a2 xKiver 发表于 2009-12-14 23:04
係香港过节日街上超多人,应该唔会觉得冷,而且街道灯照厉害,加咗唔少温