[幽默情感] 1位网民写给广电总局局长的信

masato 发布于2009-12-10 08:21 1973 次浏览 28 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tmdnndx 发表于 2009-12-10 18:37:05 | 显示全部楼层
貌似好耐之前睇过

Kuromi19 发表于 2009-12-10 21:54:34 | 显示全部楼层
依家D广告越来越垃圾,记得以前细细个果阵D广告好好睇噶,记唔记得粟一烧、卡乐B薯条、M记既BB笑同喊、“钻石恒久远,一颗永流传”......哩D广告啊,以前连睇电视连汁都要捞埋,依家一见到D广告宜不得打烂部电视,丰胸、减肥都系湿湿碎喇,无痛人流都要做广告啊

lych 发表于 2009-12-10 22:16:46 | 显示全部楼层
本帖最后由 lych 于 2009-12-10 22:23 编辑 ) f3 }, E3 i5 Y0 P6 s8 T  _

* @7 g0 H, D1 `有创意的广告已经无咩可能睇到了~~~~~~
' E! M- F* c. `$ \9 F3 S2 E
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 10 才可浏览,您当前积分为 0

kevinchan 发表于 2009-12-10 23:04:23 | 显示全部楼层
依家D广告越来越垃圾,记得以前细细个果阵D广告好好睇噶,记唔记得粟一烧、卡乐B薯条、M记既BB笑同喊、“钻石恒久远,一颗永流传”......哩D广告啊,以前连睇电视连汁都要捞埋,依家一见到D广告宜不得打烂部电视,丰 ...
8 V! _$ H% E, m2 k6 X) y$ GKuromi19 发表于 2009-12-10 21:54
因为细个时睇嘅广告好多係香港广告,如果讲内地广告,简直不堪入目

kwanyeung 发表于 2009-12-11 02:34:56 | 显示全部楼层
因为细个时睇嘅广告好多係香港广告,如果讲内地广告,简直不堪入目
) o6 A* b. A- P9 b: I. wkevinchan 发表于 2009-12-10 23:04

" s# W( z, f. `3 z" F( A! N因為香港廣告要經過審查先可以播出街。。" \3 m1 x% y4 {: C+ Z
多人投訴既廣告都會踢走。

平常心 发表于 2009-12-11 05:48:55 | 显示全部楼层
佢收到还高兴呢,有理由再下狠呢,

toueikin 发表于 2009-12-11 15:57:53 | 显示全部楼层
哈哈~7 y: h  ~' U' {7 |( B
楼主我要转 我要转 我要转载 向您请示哦~; M/ L9 p1 S/ y! ~2 {4 w' M3 o! v
那文章太厉害了!!!- h1 ^) ~$ E6 ~. B- o4 A
赞同这对广电局的“敬意”

kevinchan 发表于 2009-12-11 16:03:25 | 显示全部楼层
哈哈~
+ y5 W5 `: W0 |. x# W$ l楼主我要转 我要转 我要转载 向您请示哦~
' k. `8 k. @7 q那文章太厉害了!!!. X8 m0 }1 @7 i+ O( @' l: r6 O5 _
赞同这对广电局的“敬意”9 o/ e- E, m# f0 n4 z
toueikin 发表于 2009-12-11 15:57
又上嚟逛下啦

belubless 发表于 2009-12-11 18:12:51 | 显示全部楼层
厲害厲害
5 C0 r+ J; N5 N- z2 A3 ]. }我深感佩服!

toueikin 发表于 2009-12-11 21:34:11 | 显示全部楼层
又上嚟逛下啦
$ [6 m2 B2 d: \% Okevinchan 发表于 2009-12-11 16:03
$ V/ `7 _% ~) f6 t1 o$ Q% n0 h
无计啦 我as一个宅女型网络资源食客
7 V. z) ?& i, ~2 O最近都无嘢好download囖 " \6 }/ [* ]% d2 ^
米嚟论坛闲逛咯
3 c' `& ]" @) I0 F见到小鸟兄 仲记得我 呵呵
4 h4 }% W9 F' I" u希望此处 唔关广电今次行动封杀范围内啦

killyou 发表于 2009-12-11 21:44:06 | 显示全部楼层
而家都唔知睇电视做咩,广告变咗做主菜,电视剧变咗做配菜。
; k* [, L+ j4 a" t喂呀大佬,你吃饭果阵唔系吃宋多过食饭架系咪呀

salafei 发表于 2009-12-11 21:51:33 | 显示全部楼层
自从有咗网上免费资源下载,唔睇电视好多年~电视播紧既剧,网上下载,连插播广告都唔使忍受添,几好呀~