[社区发布] 阅读权限积分调整公告0911111

Kiver 发布于2009-11-11 23:19 7669 次浏览 39 位用户参与讨论   [复制分享主题]
  为了更加合理地使积分反映会员的活跃情况,粤漫社已将积分计算方式重新调整一次(积分将直接影响阅读权限)# r( M2 q# G& {8 J8 t8 }" X
% b; E9 P; A( g: o
  积分标准分额配比如下:
* |* b, X( w9 J6 V& e     帖数 8%、在线时间 12%、经验值50%、活跃情况(视会员操作情况)15%、星梦+点券 15%
  }  s3 U! k. I
% C( C* t( W* u: ?
5 S. s  I" {' H      精华帖则另配额增加20积分

已有(39)人评论

aubert22 发表于 2009-11-11 23:26:01 | 显示全部楼层
知道~虽然我都唔系好在意~
" ^( g/ a. _% U! O$ |1 _( l( `不过想知道点样可以整到初初升级咁回帖就有个嘢弹出黎,即系比如加左我几多星或者积分果个呢~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:35:11 | 显示全部楼层
知道~虽然我都唔系好在意~
2 c; p2 C4 N. g( F% C5 O) J  \# R, y" V不过想知道点样可以整到初初升级咁回帖就有个嘢弹出黎,即系比如加左我几多星或者积分果个呢~
  \2 x' }- w) ?2 r- t5 k0 ]aubert-22 发表于 2009-11-11 23:26
. v1 E; Y6 @% s3 o

' I' i3 D: M3 T7 {( j我后台设的`~
1 l3 m+ p, z9 z5 b5 T# B- M你想增加玩玩?

aubert22 发表于 2009-11-11 23:43:01 | 显示全部楼层
我后台设的`~' y3 O/ C7 f( Q
你想增加玩玩?: V0 [$ h2 a! G1 d5 g3 y8 u, F1 P
Kiver 发表于 2009-11-11 23:35
' z. t* ?  T6 L1 u# w3 A
一直都想有~岩先见到了~~我觉得见到呢个嘢,有时会令人(特别系新人)有种满足感~我喺其他论坛就有此感~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:44:28 | 显示全部楼层
一直都想有~岩先见到了~~我觉得见到呢个嘢,有时会令人(特别系新人)有种满足感~我喺其他论坛就有此感~( K, Z% @7 R3 B" p$ J' M7 z/ N
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:43
* e5 h6 B) k# f4 |) ^& y1 c7 ~

2 e+ C/ s* U. {我主要是怕有些新人知道每帖那里怎样加分法
7 A0 _; c$ s" c2 |! Q走这方面的漏洞进行狂灌无意义的帖子

aubert22 发表于 2009-11-11 23:47:11 | 显示全部楼层
我主要是怕有些新人知道每帖那里怎样加分法
/ f( U7 O* A, K9 p7 z. a1 A走这方面的漏洞进行狂灌无意义的帖子+ M7 O* j+ @! j
Kiver 发表于 2009-11-11 23:44

8 D. ^9 ^, i( h8 z/ n( G/ I呢层你放心~之前你唔开呢个,一样有鬼咁多人恶意灌水,一样咬区~有D畀咬过了或者畀禁言过了,4 G3 U' S, m6 t% u
就会开翻个马甲,做翻个乖乖嘎啦,我以前初初黎都系咁啦,哈哈哈~

Kiver 发表于 2009-11-11 23:48:53 | 显示全部楼层
呢层你放心~之前你唔开呢个,一样有鬼咁多人恶意灌水,一样咬区~有D畀咬过了或者畀禁言过了,
$ ?* F1 H) G& X- S就会开翻个马甲,做翻个乖乖嘎啦,我以前初初黎都系咁啦,哈哈哈~1 A- _7 Y9 R; `! I  M7 ~
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:47

2 ^# i, Q& l/ H8 ~  K" ]0 z3 r9 Q, I2 B" P$ h- a
想长驻的就是这样
9 c; J6 w- @- _/ |: z# K; r开返观察一下咯. K: y& S) U8 n8 i2 ?) o
0 x! d# |# O* H& k( @6 v( C# n
还有开了
8 P  L8 d4 s. z2 ~) K有可能导致某些人访问出现缓慢情况`~(这个就要靠网速解决了)

aubert22 发表于 2009-11-11 23:50:17 | 显示全部楼层
想长驻的就是这样
: v+ V( J) N6 c开返观察一下咯. b1 I6 v7 O# W8 T' g

# y, k+ Z% i% e还有开了! Q/ j3 e0 K/ D5 t  F5 n
有可能导致某些人访问出现缓慢情况`~(这个就要靠网速解决了)6 t' j; }' j0 |5 J
Kiver 发表于 2009-11-11 23:48
, B5 m& j1 P4 K. T% [
如果真系搞到人地网速又更慢嘅话就关翻区咯~~不过学你话,观察下先啦,咔咔咔~

mcnynbajay 发表于 2009-11-11 23:58:07 | 显示全部楼层
一上就搞哩d調整,我唔明有乜唔同佐窩?: X! o+ R2 m: ^* B% I' Y- A* i
頭先突然彈出“-1星夢”嚇到我了,原來“查看新貼”都會扣星夢; y! S! {" j: w4 Q1 _/ V9 y
我竟然懵然不知都有的~都系有提示為好的~" Q' I( k" @  j& o' S7 m

5 }8 l7 J3 Q  {' O+ p題外話,你又話國慶過后會重開FTP,做乜遲遲未得嘅?

Kiver 发表于 2009-11-11 23:58:32 | 显示全部楼层
如果真系搞到人地网速又更慢嘅话就关翻区咯~~不过学你话,观察下先啦,咔咔咔~- r: ?. y$ k6 d9 Z( N# g
aubert-22 发表于 2009-11-11 23:50

: D* c3 z. u+ C" ?! v, z; _& F* i3 d8 E+ a( r; ~0 z
有这个可能
  ?3 G0 ?) {' H, e但不知道出现哪人的身上而已~
. T1 c& h" a  ~% v! ], i0 p/ J2 J3 i5 A! {! C
没有人报告或自己遇不到就当吾知`

kevinchan 发表于 2009-11-12 01:14:52 | 显示全部楼层
知道~虽然我都唔系好在意~- R$ X( ~% r" i5 Z& q
不过想知道点样可以整到初初升级咁回帖就有个嘢弹出黎,即系比如加左我几多星或者积分果个呢~
( {8 a! t5 N, ^9 a/ kaubert-22 发表于 2009-11-11 23:26
你讲起,我就谂返起啦!# C2 |; g/ U2 b) P" }
我刚入论坛时係有弹出嘅,后来唔知点解无咗啦!今日又突然见到返!有种怀念嘅感觉

Kiver 发表于 2009-11-12 13:31:51 | 显示全部楼层
一上就搞哩d調整,我唔明有乜唔同佐窩?5 c! f; a7 c( L' Y
頭先突然彈出“-1星夢”嚇到我了,原來“查看新貼”都會扣星夢9 X- t" Y# g  s/ _* S" |8 |
我竟然懵然不知都有的~都系有提示為好的~
  P; p8 B% ]  |7 \) E5 ~+ m( q1 e. R4 U. [" j
題外話,你又話國慶過后會重開FTP,做乜遲遲未得嘅?- e7 U  z, [) t$ Q
mcnynbajay 发表于 2009-11-11 23:58

. B( C" H$ ^9 B( X6 c$ p1 d. m. [
9 h* ?) c5 u6 S, z, f% [查看新帖不会扣星梦的啊~~~

1234下一页