星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [MU] 原創 真三一萬能俠 - 世界最終之日 (粵語)(第01-26集) [完] [04集(07+08)Fixed]

darrennsz 发布于2009-10-16 16:47 5939 次浏览 54 位用户参与讨论   [复制分享主题]
183334257 发表于 2009-10-16 21:39:16 | 显示全部楼层
好现象...  d1 r. d- G  k. v/ V) i  N4 ]7 L
努力提高粤漫社英语水平,有助粤漫社走向国际化道路

kevinchan 发表于 2009-10-16 22:10:13 | 显示全部楼层
衰雀。。。几条友系度讲咩。。。翻译下9 A# B( \7 s9 |, W/ ~' t+ k
天使之风 发表于 2009-10-16 20:32
藤椅回复沙发:我都认同,所以我只係将佢(价钱)调整为3....但我谂我会调整(价钱)到2, B; i: L) }  J* x! O' z' h
1 I2 j' a0 O) ~
报纸回复板凳:其实我想将佢免费...但係 我发觉我係呢度下载嘅好多都係出售得好贵,而且我为咗继续付费下载几乎都用尽D钱(星梦)啦
' r- b+ Q& |  \0 {. |呢两个理由合理吗?+ F$ v) ^+ _- c( B# }6 j$ _- g
' j' Y. V' j, b. s
7楼回复地板:事实上粤语版本十分好....我个人认为 配音员做咗件出色嘅工作..你试试看吧
: [4 ~0 A9 C/ q# z: W
- @" V% a- x8 v/ U* e
2 j/ u6 M" ~: Z  B呢几句都尚算简单,再深D我可能唔识啦次次都揾我- -!下次唔帮你翻译啦,自己揾软件翻译啦

sure168 发表于 2009-10-16 22:25:00 | 显示全部楼层
没看过,请问看过的人这部片子好看不?

天使之风 发表于 2009-10-16 22:39:19 | 显示全部楼层
藤椅回复沙发:我都认同,所以我只係将佢(价钱)调整为3....但我谂我会调整(价钱)到2- N% Z: \( R* Y. ]8 l
+ z: B. O7 u4 r2 x2 t
报纸回复板凳:其实我想将佢免费...但係 我发觉我係呢度下载嘅好多都係出售得好贵,而且我为咗继续付费下载几乎都用尽D钱( ...
2 ^; S/ r$ g& [# n2 vkevinchan 发表于 2009-10-16 22:10

7 F( ]5 c% j5 E0 }) }  f
& [" ~/ j) Q6 k: L7 H6 f, V" W 太牛X了你·~·找翻译软件越翻越不明~~

jinguang 发表于 2009-10-16 23:08:28 | 显示全部楼层
好似几好看^_^

darrennsz 发表于 2009-10-16 23:30:38 | 显示全部楼层
15# sure168
5 e1 T3 R; t2 `$ x7 _# S7 Q6 j5 W. ~! q' S; ]" D+ J
Hi All... If u have had not watched this and you like super robot cartoon, then this one is definitely for you. if not the best, its  probably one of the best in Getter robo anime.

kevinchan 发表于 2009-10-16 23:34:39 | 显示全部楼层
太牛X了你·~·找翻译软件越翻越不明~~9 \( H$ ?; B# S+ q- r2 V
天使之风 发表于 2009-10-16 22:39
咪咁讲啦你,等阵我俾人掟鸡蛋就唯你是问

kevinchan 发表于 2009-10-16 23:35:40 | 显示全部楼层
没看过,请问看过的人这部片子好看不?
8 n1 S: ~7 H9 k5 y$ ^% psure168 发表于 2009-10-16 22:25
没看过就下载看看吧,或者先去看看日语版本

kwanyeung 发表于 2009-10-17 06:00:32 | 显示全部楼层
KEVIN兄英文程度睇嚟唔錯咁喎 =]
/ y7 \. F" X: x4 d0 x
' ]9 j: R1 ]$ {, r4 j. n$ Ldarrennsz, are you actually come from brunei?
: n+ s- ^2 Z8 R9 P, TI read the information about Brunei in wikipedia before, I remember there have lots of chinese over there. Btw, do they usually speak cantonese somehow?

457092973 发表于 2009-10-17 06:23:10 | 显示全部楼层
虽然有打机战,但是未睇过动画。。。

kevinchan 发表于 2009-10-17 11:11:33 | 显示全部楼层
本帖最后由 kevinchan 于 2009-10-17 11:15 编辑 9 X2 l& D7 H9 l0 O$ n3 Z6 e! r# k9 M
KEVIN兄英文程度睇嚟唔錯咁喎 =]# ?  @$ L* |! B" k* Q, p3 L, d( }* w

& U% p/ j+ Q" f: A4 O( @6 o; _5 Bdarrennsz, are you actually come from brunei?
% g- _& O' I0 t  u; n/ gI read the information about Brunei in wikipedia before, I remember there have lots of chinese over there. Btw, do the ...
/ _9 K/ b  @% U7 r8 u9 Gkwanyeung 发表于 2009-10-17 06:00
叫我翻译出来都仲算可以,但係叫我组织语言表达出来,我就真係好差啦!唔识运用D词语........努力学习中....* m; ~( q- {8 z" J8 i) j
" w5 y4 \& ~( \
讲D题外话,原来文莱距离中国都唔算远啵
# G8 _0 l8 Z; ^% ?, i BRUNEI-W1.gif 3 b- j" \5 O$ `
呢幅好正啊) Y- U( G. r/ Y- H8 x

kwanyeung 发表于 2009-10-17 11:47:20 | 显示全部楼层
Don't worry about it. You will be fine.3 B8 D& c: S, j3 q; i$ P5 l( f
慢慢嚟就係啦。。文來不嬲唔遠架啦。
+ M" W, J" p, ^- T5 j' T# R你都睇到我問樓主嘅問題,嗰到都有一定比率嘅中國人,樓主話大部份講廣東話喎。