[其它更多] [樂都/MU][J2RIP][神風怪盜貞德][01~24,26~44][日粵雙語][X264-720P][AC3]2~16加入mu

ngyan1600 发布于2009-5-20 20:20 12964 次浏览 143 位用户参与讨论     [复制分享主题]
zh_900402 发表于 2009-5-25 22:38:42 | 显示全部楼层
最记得以前放映时岩好小学安全教育周准备放假,于是10点一放学即刻冲翻屋企睇~

ngyan1600 发表于 2009-5-26 00:21:04 | 显示全部楼层
其实我觉得LZ应该把亮度和饱和度降低下  然后价格锐化进去 ...总觉得太过亮丽 皮肤都有D漂白
' v1 h$ E) U( C2 Q6 @+ Asrta 发表于 2009-5-25 21:12

; ~1 N! X; A4 G1 g+ z- Z; w多謝你既提議~_~......但係要知道,唔咁調發..畫面會好蒙,就好似錯體果張圖咁,好蒙
# O  ]0 s8 M0 V6 G" Z錯體個版本唔只cut多左邊仲唔記得調對比,搞到咁~_~可惜既係....無人俾到原檔重壓~_~......聽日要發錯體版第3集同正常既第4集了~_~""""
  ^* h/ j' [: X2 h0 j" a  H( O係度再同大家講聲sorry~

kiutao 发表于 2009-5-26 01:10:55 | 显示全部楼层
多謝你既提議~_~......但係要知道,唔咁調發..畫面會好蒙,就好似錯體果張圖咁,好蒙- e6 ]7 I# w2 O3 D! X( x- |& S
錯體個版本唔只cut多左邊仲唔記得調對比,搞到咁~_~可惜既係....無人俾到原檔重壓~_~......聽日要發錯體版第3集同正常既第4集了~_ ...
8 f6 M% g* V" Q3 d4 D4 f3 kngyan1600 发表于 2009-5-26 00:21

3 z! ]2 k7 p6 k
3 w: i- n3 m" y$ Q0 R4 f點解唔用rmvb版, 然後upscale到960x720呢?

srta 发表于 2009-5-26 01:37:28 | 显示全部楼层
问下字幕系吾系全咖  我看完粤语一次会再睇一次日语
9 t, E. \& G1 g- w: L) o- q! @6 _9 K$ D$ P) D) I0 u; f
7 D2 t1 k: e, _9 F+ X" N1 N& F0 Q+ x% V
RMVB啊....已经有RMVB版的贴  这个是X264向...而且RMVB拉分辨率没意义~~

ngyan1600 发表于 2009-5-26 02:37:21 | 显示全部楼层
點解唔用rmvb版, 然後upscale到960x720呢?
. k" Q& R& [8 |kiutao 发表于 2009-5-26 01:10

" s7 @* I# l* j* t0 E; g; n9 n==rmvb本身壓左就以經大大破壞左畫質--硬拉解像永既話,會好難睇
* F# @' F& a3 ?( O3 r5 `所以對番D位,字幕等等既野,就直接封裝算

ngyan1600 发表于 2009-5-26 02:38:41 | 显示全部楼层
问下字幕系吾系全咖  我看完粤语一次会再睇一次日语
' y4 [  |9 G( w' w' K4 u1 N! I1 E, o
8 Y- x; q) R5 U! Y, Q' u8 b
RMVB啊....已经有RMVB版的贴  这个是X264向...而且RMVB拉分辨率没意义~~
! D- u1 g2 L7 p7 vsrta 发表于 2009-5-26 01:37
, @! p" a" y. {6 `
字幕緊係無問題啦,第三集要對多次字幕煩D JA5 a/ W# ?# X( g2 m8 t
同樣,第三集一樣有雙語,呢點可以放心

kiutao 发表于 2009-5-26 06:41:03 | 显示全部楼层
咁第3集嘅解像度仲係咪960x720

火中君 发表于 2009-5-26 12:42:11 | 显示全部楼层
感谢楼主啊,超级喜欢这个版本

ngyan1600 发表于 2009-5-26 14:23:01 | 显示全部楼层
咁第3集嘅解像度仲係咪960x720" n9 P$ \1 b- S. ^5 Z) D
kiutao 发表于 2009-5-26 06:41

" C0 ?* t! R+ I1 j3 Z係~_~,一樣係960X720

ngyan1600 发表于 2009-5-27 09:44:01 | 显示全部楼层
更新第三至五集

xing 发表于 2009-5-27 12:54:12 | 显示全部楼层
很喜歡哈& h6 l- M7 ^: t8 i
畢竟舊了 貌似畫質不太好哈

zeldalyc 发表于 2009-5-27 23:48:16 | 显示全部楼层
感谢楼主,哩个版唔错