[迅雷快传] [DVDRIP][爆走兄弟][01~51][DVDRIP][X264-480P][日粵雙語]浸底永不更新~

ngyan1600 发布于2009-4-19 19:52 23843 次浏览 368 位用户参与讨论     [复制分享主题]
蝌蚪囝囝 发表于 2010-6-5 23:40:16 | 显示全部楼层
未体过不知道合成清还是录制清D?

ngyan1600 发表于 2010-6-6 00:49:53 | 显示全部楼层
本帖最后由 ngyan1600 于 2010-6-6 00:52 编辑 , r/ Z; V/ k( i& W# X
问个问题 下左前10话 发现几个小问题 睇下究竟系乜问题?
8 Q0 e9 [/ a& M2 F9 r$ f1 down落来既片源系直接dvd既iso档定系已经rip好 ...
8 \0 R2 f) G. j) C) J+ c" |; H. b- v157972678 发表于 2010-5-23 01:32
. t; i- o4 c# {, |/ m1 Q% S

1 R6 d/ n1 c7 k) W3 o: Y# D- y" \8 k& ], O4 \
    第十集音頻錯位係我錯/--/都無打算修正了....
: U7 m, e& M3 d2 j不過畫質方面係dvdiso本身既問題,當年日本出既時候就係咁,我下載既人地都只係加左條國語音軌同自制主選單,其他野都係日版一樣
3 W1 z5 W9 G7 N/ C" c9 T不過講真..我自己睇都係見到你既現象,係唔係你既x264解碼器支援上有小小問題呢?" ^( ?) Z0 ^. ~
拉絲,畫面蒙既原因為我係wgp篇成版有寫

ngyan1600 发表于 2010-6-6 01:17:35 | 显示全部楼层
顺便问下你个wgp篇嘅,我压制左之后见到OP有部分画面出现拉丝,唔知你嘅有无呢,但我下载了日版的rip就唔多 ...
! D& l. r& O' E/ O迪格斯 发表于 2010-5-20 14:20
: C* w; u' t& f7 Q- j# ~  u
9 N0 r8 u4 ?8 y/ G$ N/ p+ ?* c
& g7 a% L+ ~0 _
    有RIP又唔提供......有好野大家一齊分享嘛

ConvoyChan 发表于 2010-6-6 05:09:01 | 显示全部楼层
第十集音頻錯位係我錯/--/都無打算修正了....
0 L( b& x. _3 U. V; L不過畫質方面係dvdiso本身既問題,當年日本出既時候 ...
9 u: I0 k/ ~3 l- Fngyan1600 发表于 2010-6-6 00:49

( Y1 Q. Z2 g) k( b. Q# I6 u, J. @5 N5 J( x/ e/ u1 @3 q" s! h& Z
2 t4 O0 }: S- U$ P, q
   全套下完了,突然变蒙个系光过敏喇,格子个问题我都特别留意左一下,其他集数都不定时出现而且统一规律系由蒙变清个阵发生.应该系日本方面不负责任解码器问题应该5系咯 你之前压到个小樱好正常 证明你压片套方案冇问题,播放个阵 我已经试晒现有既avc解码器了全部都系甘,算喇$ k9 I/ r& b* N
仲有就系其实全篇好多话都捞乱左国语同日语音轨个名啊,可能系一个iso变左一次,都系岩几话,错几话甘,28话个粤语音频预告系国语,应该系用错源音频了合了,我自己重新合过个集了.7 D, i5 G3 O- l0 o( W/ c* R
最后一个问题系10.32.38话 个分辨率好奇怪 系压个阵手滑定系点啊,我自己重压过了.轻微甘蒙左少少算了

ngyan1600 发表于 2010-6-6 05:29:06 | 显示全部楼层
全套下完了,突然变蒙个系光过敏喇,格子个问题我都特别留意左一下,其他集数都不定时出现而且统一规 ...& N* z5 ^7 u3 N9 m* Z' O5 e( c% X
157972678 发表于 2010-6-6 05:09

" L3 S( [; d5 e$ u0 V$ q# `+ O
7 Z0 Q* v) Y( H; b% ?! c6 e( L( ^7 r! Z
    小櫻唔係我壓的喇--....我都係係網上下返黎- w& t+ f3 b3 P7 `
致於壓片方法有無問題,你可以睇下幪面超人電王合成版/天使心重壓版...仲有死神港版DVD直壓版
" \! G( m0 t0 E& M5 s" H( ^) C感覺上係當年日昇心急出DVD,所以急急忘忘就做左呢D處理,但係又唔仔細翻查有無問題......維基百科有段指出,做完呢個處理既DVD推出後3日官方先出聲明,證實係畫面加左功,咁遲先出聲明,好可能就係因為無事先翻查/明知有問題,但係又驚出左聲明之後有問題的話,又要花一大筆錢重新制作,而且貨以經出左,所以先會咁........算啦,今時今日搵到片源,仲要係陳年片源,仲想點丫....好在有問題既畫面都只係D光感/速度強勁既片段,整體上全套片都係好清,最小比兒童台好D.....

freedom246 发表于 2010-6-6 08:37:51 | 显示全部楼层
小櫻唔係我壓的喇--....我都係係網上下返黎7 h# x9 J  v; W
致於壓片方法有無問題,你可以睇下幪面超人電王合成版 ...
, D+ ]: G/ }+ s- kngyan1600 发表于 2010-6-6 05:29
& _) T* |; ?+ t; ?0 v0 B5 W% @, `' f
+ R2 t. P4 m! x
唔知1600兄有无用过PD呢?上面有齐3套既X264既版本,也有WMV9编码的AVI版本,虽然之前WINNY有WMV的版本,但系对比过后都系前2者较好!!
' A! i5 P' f; N唔知系米DVD本身问题,加埋1600兄的版本,4个版本对比后都各有优点,不过日本职人压的完全没有画面模糊的问题。PD下呢套片源应该都几快,1日就下到10集,不过需要极大的硬盘容量。1600兄有时间可以试下PD的片源!!
) B0 N/ L- [7 w6 _ [アニメ DVD] 爆走兄弟レ[20100606-0820140].JPG
3 n" q) Q) f, A7 T% ?9 @0 a1 v/ v' E( Q6 W8 s' m
[アニメ DVD] 爆走兄弟レ[20100606-0820241].JPG

迪格斯 发表于 2010-6-6 09:54:31 | 显示全部楼层
有RIP又唔提供......有好野大家一齊分享嘛
" M2 R1 N* ^4 n0 r& T0 Vngyan1600 发表于 2010-6-6 01:17
3 r# K3 k0 A$ K' n; J0 H
我只下了几集睇过,因为我都系下了呢个iso压的,所以就费事下了。

ConvoyChan 发表于 2010-6-6 10:30:31 | 显示全部楼层
唔知1600兄有无用过PD呢?上面有齐3套既X264既版本,也有WMV9编码的AVI版本,虽然之前WINNY有WMV的版本 ...6 n2 F2 q/ h+ ?
freedom246 发表于 2010-6-6 08:37

; U- c. L2 q+ e' ~  r
0 n4 G/ h2 m5 w1 j% b: }& N9 s, Q3 N& z9 o- s
   撞鬼咯,5通系无做手脚既原始版本.......我感觉个两段明显又系个光过敏症嘎喇,唔通日本D片源5同个,可惜家下内网,下5到了

kinterry 发表于 2010-6-6 11:49:25 | 显示全部楼层
好似好正甘喔~

ngyan1600 发表于 2010-6-6 12:22:41 | 显示全部楼层
2 |6 w2 E. W* s1 z4 X7 U
唔知1600兄有无用过PD呢?上面有齐3套既X264既版本,也有WMV9编码的AVI版本,虽然之前WINNY有WMV的版本 ...2 U1 J# _. w9 l( p- ~
freedom246 发表于 2010-6-6 08:37
) V& [% b( q8 ?- g, X- n* u! n5 m4 q

; \% }9 t' K" P0 \* G
/ X+ b, v9 P; {/ R! Y/ l$ Z    我連RD係乜都唔知點會用過~_~....
. o5 |; B  |- _. y不如你下完上傳115/JS俾我啦=3=' `: q8 {% l- D0 B: H' I3 C+ O4 V- [
我比較貪心~最好由第一部開始俾我=3=

ConvoyChan 发表于 2010-6-6 12:38:44 | 显示全部楼层
# j- M, M. v; E4 C2 P% }0 L
我連RD係乜都唔知點會用過~_~....
$ z1 ^8 E9 p7 ?, y2 y不如你下完上傳115/JS俾我啦=3=5 d2 Z" u) \' X9 V
我比較貪心~最好由第一部開始 ...
; O4 ^; G& [3 l3 Lngyan1600 发表于 2010-6-6 12:22
6 ~5 Q8 z; o& Z7 l+ b) R& b

" w: |' s5 u6 W  g2 {6 L# t4 g- S
   宜家有4个版本 台湾一个,既系宜家个iso 日本3个 share1个 pd2个一个x264一个wmv9 宜家貌似画质最好系pd 的x264

ConvoyChan 发表于 2010-6-6 12:39:38 | 显示全部楼层
我連RD係乜都唔知點會用過~_~....
3 c2 ?5 G! _5 Z8 p1 q1 J不如你下完上傳115/JS俾我啦=3=; k5 I. ^; p  C. k, j4 B$ R5 i7 r
我比較貪心~最好由第一部開始 ...  H% ]" s+ v$ j
ngyan1600 发表于 2010-6-6 12:22
3 T+ I% y$ F; X1 \  @: t; F7 |
% X5 y3 a% d0 J

8 u( r3 d+ G0 n8 n' M+ I   pd啊 5系rd perfect dark 系11区既p2p软件来嘎,我又要 比份我