邱福龙新作《拳皇XII》漫画广告

jerry3418 发布于2009-3-22 17:08 2105 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
转自无限论坛缱绻星光下; @+ n( w0 {2 ~8 G
2 {" n# `# i( I( H
* u/ _: K" j! \+ G
* o. K) o8 ~6 Z. |# L! C% G. n

- b) y" h9 j2 v/ X! S: q2 }7 X  i. `
SNK授权,福龙漫画出品,目前还不清楚是福龙还是其他人主笔,大约在5月出街。
- F* b9 X8 R( j* S2 b4 M- O
  h) ~, S; ?+ m5 z) y/ x4 _" ~
# J6 ]* I2 Q! `0 }2 x/ W5 S- X% e" V' A

f$ \# K& \0 }  O( ^( W) h" f这个风格,不太像是龙少的手发?不知找了那个猛人加盟呢??; w- W, }. I# v  t, Y3 v
期待啊,先是老许的街霸4,然后是龙少的拳皇
  J6 Q* L) X% [. X) l& S( Z希望可以顺利收到拳皇XII和街霸4的创刊,这个国庆一定要去广州漫展了,希望可以叫他们签名。。

已有(13)人评论

aubert22 发表于 2009-3-22 18:38:52 | 显示全部楼层
无睇开~唔系好想追~纯支持一个~

masato 发表于 2009-3-23 23:15:51 | 显示全部楼层
如果有动漫就最好了

jerry3418 发表于 2009-3-24 09:00:08 | 显示全部楼层
估计会有OVA之类的出,,6 a7 c. c- Y  M. c9 [# {  \* k3 [

' {# ^" b& }4 Q* t2 ?6 T, \; H楼上的是江门的??

zhcpt 发表于 2009-3-25 14:57:37 | 显示全部楼层
还是比较喜欢许景琛的~~

ngyan1600 发表于 2009-3-25 20:18:37 | 显示全部楼层
拳皇....還是劍橋的畫風好....街霸....看慣了許景深,不能變!

jerry3418 发表于 2009-3-27 12:05:54 | 显示全部楼层
哈哈。。楼上的两位也是许景迷啊??去看看我发的帖子啊,,街霸4漫画版。。已经出版了

平常心 发表于 2009-3-27 23:11:03 | 显示全部楼层
就拳皇96和97有呢睇头,其它好一般,

ngyan1600 发表于 2009-3-28 01:19:14 | 显示全部楼层
街霸,我以經叫左人幫我留起~_~# n) i" z, h6 [
唔該,要哂兩個版本>3<~
" v: T  F, F7 `' j1 C2 z5 T( }拳重畫風係劍橋正,但係故事差d' d6 d+ e2 p9 K% m
94~97係x氏手中故事唔錯,但係畫風就........d人太肥(?)d人物比例成日出問題,睇死人: l, M- l1 Y' I" u; u3 a
永仁,景東就跟game既畫風........但係d故事.......係連住去既......佢地出既係01~03....集集都得3x期,仲要集集都未完就將故事放係下一集,.....玩野02都仲係講緊01d野.....% v) x9 C. O6 i$ o" Z
許景...食定街霸算喇.....之前出99,本來我都有d期望,但係....果時睇慣左創橋既z........感覺...就好似.........
0 b# _1 i2 O- z. S呢件事說明,許景既畫風~只配合到街霸!!!!!睇左差唔多20年!之前既街霸3唔係佢要離開王朝搞天行既話,就唔會衰哂~_~""""""" Y0 W9 v3 @9 Q# ^8 Z" t( K  R( m1 \
係天行時期...佢出ex......10期斷哂尾......都唔知乜事,好多套漫畫都斷尾,岳飛傳10期,天行武者10期..............街霸ex...10期...........之後就唔見左人!

yuenchris 发表于 2009-4-1 01:18:00 | 显示全部楼层
許景琛於今期g-zone訪問透露寫出「豪鬼侵犯ken」之幕後原因
2 |. {, q: r4 g. K; V1 ^$ n; K! R
* U! \9 Y+ F0 ?* D* C! N7 B4 F. s# r原文轉載自g-zone 161期acg zone街霸4主筆、編劇專訪
& U% R7 ]5 I- Q9 A" I; x% J, ?/ X
' J( F0 W% s" s# N. h: ~' w# z0 Z0 l1 P6 m6 H: z1 t' M; B0 k
% R- z/ d4 t+ F4 d
記: 題外話, 當年《街霸3》曾經出現一段豪鬼企圖侵犯阿ken的驚人劇情, 到底為什麼會有此神來之筆?) ~7 I6 b5 C4 H/ L6 a4 v/ F( B
1 B: }% M% J5 W  @, B  u
許: 哈哈…… 老實說, 只是個「Timing」問題, 當時我正打算離開玉皇朝, 所以便想出一個難以接軌的神奇劇情出來, 與下一期的接手人開個玩笑吧。( o! i6 Q2 J0 K5 y- }8 @9 _
3 E1 ^, X% z% |  T
甘的人格,睇佢不如睇動畫7 j0 z6 n. g+ y

9 I8 c, U# f/ F6 Z/ k[ 本帖最后由 yuenchris 于 2009-4-1 01:19 编辑 ]

p365 发表于 2009-4-26 14:14:24 | 显示全部楼层
绝对要支持哦!!

rasons 发表于 2009-4-27 14:29:55 | 显示全部楼层
好耐無睇過拳皇漫畫嘞.

12下一页