[迅雷快传] [dvdrip][創聖大天使][01~08][國日粵三語][x264_768x576][mkv]新第二集發出

ngyan1600 发布于2009-3-20 03:30 7108 次浏览 67 位用户参与讨论     [复制分享主题]
今次好遺憾,雖然畫面比之後個版本清好多好多,但係因為係便價版既台灣正版dvd,所以係內置字幕...對唔中意字幕既朋友黎講真係好可惜
9 t& P5 p. C3 n, M; H有線配音,台灣dvd國語..../ g; B# T! E/ C0 n& Y/ @7 d- Q
新版為xvid,大約1300~1400k左右,日粵雙語
& H3 z0 s3 M6 x2 z另外,新版長度為25:30秒(第一集),即係多左7秒!但係...呢7秒其實係....5 V' D+ ~% U0 q
1,轉接位中間黑畫面既地方
8 E& {# }- F1 R" g0 }2,內容...一樣喇..但係每節長左0.2秒......" s* R% c% j7 b: m+ E
多左時間既位2 I) d; T4 w& ]: o, O
序言+1秒$ N* d+ F, W# Z! j+ R; L
序言轉接第一節既黑畫面位+3秒! k: C! }' ~4 u  y
第一節整體拉長左0.2秒(!?)
. X4 ^& i7 q; R9 C# yed轉接預告+3秒, B$ f/ n1 N# Y# B
整體上係呢d位唔同左ja...
3 f9 M+ h( m: _2 \2 J. i8 R/ ~" F1 G/ w
  U( b! U. _, ?) Y0 E# ^& s
[片名]創聖大天使" m: }3 h9 M* d! P, z
[集數]1~8(共24集)% m  ?0 }+ _+ G- K4 ?8 L% ^! m
[語言]國日粵) ?* I' g3 w2 `1 C  D0 h
[大小]295~310m(只有第一集係310m,係為多左開始既序言)
: d$ u# ?  M& E/ @. V2 D6 q9 w& ^8 K[視格式]x264_768x576_mkv5 l+ E: g6 V1 w1 Q
[音頻格式]粵語=48000hz_192k mp3,日語及國語為48000hz_256k ac3
6 G( V; ^$ F3 r9 k logo.jpg / Y3 v9 D) k8 ~6 [9 b: P# s2 C: p5 s: [
, p7 A9 v) d& c, M/ m4 b8 ` 新dvdript.jpg
# O' V; A+ Z) E! y2 u2 I 新dvdript 01.jpg 5 a9 X2 [* B& _
[dvd][創聖大天使][01-天翅的記憶][國粵日三語][x264].mkv5 b: s/ D) \4 d# M- E7 j
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复
9 ]/ q8 ^( W+ s2 F* p/ Z& ]/ Y
mzj-loki[FOSKY][Aquarion][dvdrip][01][ch_JP].mkv$ F. z4 p/ T4 ?
; V& }. V4 Y' o. {+ R$ \
[dvd][創聖大天使][02-黑暗怪獸][國粵日三語][x264].mkv
4 _! ~" v& T8 d5 o0 j6 ?9 N, g; B! u
" k3 M0 E* K7 B; s
9 x# P! B# g: s/ I8 a1 P
dmzj-loki[FOSKY][Aquarion][dvdrip][02][ch_JP].mkv. B6 h* G4 [/ s0 y6 c

& H: h$ |, @& V[dvd][創聖大天使][03-元素人學校][國粵日三語][x264].mkv
% M' N4 |, J$ J! J, w; f% E

. H4 C1 C) y3 ?. U+ \$ G[dvd][創聖大天使][04-赤腳的戰士][國粵日三語][x264].mkv
& r- ^0 g, E4 s& [! b: {
/ T/ ~  Y! ]3 E9 S. _9 D4 C& g
[dvd][創聖大天使][05-地下迷宮之王][國粵日三語][x264].mkv
4 a# X) V: n9 s% `# C
+ |( O) @3 F0 \4 {
[dvd][創聖大天使][06-思念的遠方][國粵日三語][x264].mkv
3 }- b7 j& ?7 r( O& \* e! B

$ z, x. J. T) ^9 a: B4 N[dvd][創聖大天使][07-真紅的薔薇騎士][國粵日三語][x264].mkv
1 }* L) [/ w8 h" c2 H

5 v9 M5 d) I, _" Y[dvd][創聖大天使][08-初次的合體][國粵日三語][x264].mkv
8 a& c% o7 N, c7 G

8 j* y  \+ b! I& {, u[ 本帖最后由 ngyan1600 于 2009-3-27 20:07 编辑 ]

评分

遗忘爱 + 7 + 60 + 2 精品文章

已有(67)人评论

kwanyeung 发表于 2009-3-20 03:39:06 | 显示全部楼层
正啊,等左依套合成版好耐^^
* D1 _, p% m& }9 a" j, o: p& ~+ ~$ x' M5 n' P, K1 z6 A8 M5 o
我想問係冇外掛字幕?
. K8 t, c% W0 A. m( O- G2 _因為我見你啲圖有字幕嘅,即係有內置字幕但係冇外掛?
+ @& _/ o/ [# Y) m) A/ [同埋點解會用台灣版DVD唔用港版嘅????

ngyan1600 发表于 2009-3-20 04:42:23 | 显示全部楼层
唔用香港版..你搞錯喇..香港都無出呢套既dvd......
4 G2 ^. W4 m' k8 d係內置字幕,無外掛,我都想係外掛字幕,算啦..畫質補番數....
7 P' b! V2 S; N4 l% e7 s我相信...如果有香港版既dvd.....應該唔使合成了......因為9成都有埋配音
3 B! F9 J1 d4 u$ ~6 Q0 h+ O$ P3 S& u4 x% e) U" n' U4 y; @0 E

kwanyeung 发表于 2009-3-20 05:38:01 | 显示全部楼层
哦。原來係咁。香港又會唔出DVD- -激死。, z/ c) k) |. T$ s$ x
1600點解唔試吓用WINNY搵吓?WINNY應該有冇字幕版本。

ngyan1600 发表于 2009-3-20 06:51:55 | 显示全部楼层
我部機用唔到/--/

183334257 发表于 2009-3-20 06:57:49 | 显示全部楼层
我对呢部无印象,不过支持1600发布新野

kwanyeung 发表于 2009-3-20 08:18:42 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2009-3-20 06:51 发表 , ~* q8 Q3 ]( C1 }0 ~" w8 g8 f
我部機用唔到/--/
1 E9 [% D" i. _3 g1 J! k4 [
咩你部機樣樣嘢用唔到= =" D/ Y3 v# ^5 [5 ?) q; W
MU又用唔到= = WINNY又用唔到= =

ngyan1600 发表于 2009-3-20 08:41:00 | 显示全部楼层
原帖由 kwanyeung 于 2009-3-20 08:18 发表 ( S( x$ p' b2 a" G2 q9 Y+ k% p

}! J( v) G  j$ \6 _1 b+ [3 S+ i咩你部機樣樣嘢用唔到= =! Y) K/ ]& E0 Q9 H  J
MU又用唔到= = WINNY又用唔到= =
9 I+ P* N6 v1 Z
用到js就得啦>3<~岩岩係js搵到字幕組出既dvdrip版本,呵呵..........不過....仲考慮緊用唔用-_-"

kwanyeung 发表于 2009-3-20 09:09:26 | 显示全部楼层
原帖由 ngyan1600 于 2009-3-20 08:41 发表
. z6 O: i  P3 _2 `- |1 R2 ?. _6 W+ F6 i; @/ |7 n" u6 J0 ?0 W
用到js就得啦>3

; Z6 v4 D- n# N+ K, z) W' s% f1 ]: n* B5 {
JS你唔係話好慢&#13774;咩= = & d. J$ k9 m2 h4 w- U: m
同埋呢字幕果個係唔係外掛字幕?係嘅話就用啦。0 x; P. c# L/ }8 N

7 M: t! h+ C6 }你點用JS搵嘢- -?

平常心 发表于 2009-3-20 10:28:04 | 显示全部楼层
太幻,机设不太好,下载,多谢1600.

aubert22 发表于 2009-3-20 13:10:09 | 显示全部楼层
其实无话乜可唔可惜嘎啦~~有原创已经好好嘎啦~唔下都顶个~

ngyan1600 发表于 2009-3-20 14:38:31 | 显示全部楼层
我係js搵到更好既版本,不過個視頻檔大好多,睇大家要唔要啦,要既就重合