[其它更多] 需唔需要立法限制果条PK?

ninaomu 发布于2009-3-19 22:03 751 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
aubert22 发表于 2009-3-22 17:42:22 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-3-21 16:36 发表
& F: ?9 `: |- D8 k. b8 I$ X7 r4 M, Q& }3 u2 ~$ ]* W

5 E/ J$ O/ \2 Z但这个价值很难定断的啵# p  H: T& u, M8 c5 c: F

! t; h( N/ v$ j" F$ s不如在版则上说明
. G  i- f2 O3 M8 s- O$ I
$ z1 x5 `. b7 K转载单集的最高只可收6星梦/集
9 m; @' c  V% R% e7 ~
4 ]6 @, G7 d8 S( ?  s4 y2 m) t3 N转载2-4集/次最高收10星梦! q/ E0 i0 o( V2 D9 ~

8 ]7 n" m) F- T! F% X. p4 D1 m1 z转载5集以上最高收20星梦4 g; \  s! X+ {
' z3 ?6 R/ k. d0 b$ A
原创不受此限~~

% O9 T- k" F) y& t咁都可以嘅~就算唔限区,区整到鬼死咁贵,都无人肯理区嘅~不过如果系电影呢??以单集黎算咁限制??

Kiver 发表于 2009-3-22 17:57:39 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-3-22 17:42 发表
- \) J- S0 G6 x% K9 G: T$ K- q
8 d( M7 r% z6 j咁都可以嘅~就算唔限区,区整到鬼死咁贵,都无人肯理区嘅~不过如果系电影呢??以单集黎算咁限制??
* v4 ?  _/ t' T7 o
# z4 f8 y% q9 N/ z+ C
D版则我今天下午更新过
6 w1 f# _& }# C& J" r4 {  }! Z/ T8 `+ O% [9 I) l
留意下
7 e0 F/ A  |' l' M睇下有什么意见啦~~~
" n: \8 j. D+ T" z) y: J0 A! q
7 B# ~( |; N6 ?' A7 m- ~4 c2 b- A每个版都调整过的

aubert22 发表于 2009-3-22 18:48:07 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-3-22 17:57 发表
$ ?" m! Z5 C5 v3 `: r- Y
; Q$ ~% w/ o, x. K. P6 _) y1 |6 ^6 S6 N3 |7 x4 L& f+ R
D版则我今天下午更新过
" @" u# j& d/ T- n- D  T
* {/ M% K& _2 s1 f0 G( ^. |& }留意下
9 F; p% y0 d: Z" f/ g+ f5 w睇下有什么意见啦~~~
& ^' N8 A% H4 l
' R; E" b, g9 F" F/ ]9 ?% H5 R; W每个版都调整过的

) T  r8 Z1 t7 r/ E) b4 Q哦哦,岩先先有得上网,真系唔知,去睇下先~

aubert22 发表于 2009-3-22 18:53:20 | 显示全部楼层
岩先睇左自己管嘅果3个区,都发现有"原创除外"字眼或意思嘅词组,觉得咁唔错,支持原创,原创系劳动成果,罗上黎分享唔受限制呢点我非常支持~~

Kiver 发表于 2009-3-22 19:01:05 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-3-22 18:53 发表
% ]+ w! m4 [6 Q2 a5 D1 y岩先睇左自己管嘅果3个区,都发现有"原创除外"字眼或意思嘅词组,觉得咁唔错,支持原创,原创系劳动成果,罗上黎分享唔受限制呢点我非常支持~~

* w5 b9 o8 k5 v
$ z* C5 u5 r6 w% v基本上全部都加上原创不受相应限制的字眼

aubert22 发表于 2009-3-23 19:23:05 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-3-22 19:01 发表 4 [0 q* {3 x6 f) ]3 I

% I0 m' p2 H( E6 W4 C$ Q0 g3 n" ^0 n! W# Q) N! Z' h
基本上全部都加上原创不受相应限制的字眼

! j6 k: z# P: ?; U我仲想问下,"每次下载最高扣税2星梦"系指有D系要扣1星有D系要扣2星个意思定系只扣2星啊??

Kiver 发表于 2009-3-23 20:14:15 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-3-23 19:23 发表
- \$ b$ c6 ^1 L' n, N* L) w% F, |3 o, l- @6 g
我仲想问下,"每次下载最高扣税2星梦"系指有D系要扣1星有D系要扣2星个意思定系只扣2星啊??
6 J1 I$ m5 p* z4 t( a

/ Q7 V+ H. U5 s: B/ _, }" z0 `因为这些值我经常调整的9 Q& [( H' u- m& _6 R  a
  @, B4 M0 B  C, V0 n
所以我只说最多会扣到几多/次

aubert22 发表于 2009-3-23 20:17:36 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-3-23 20:14 发表
. ]3 ], \: Z1 Z8 O7 P9 A4 Q# G: z9 f- t

# S+ ^& A9 j+ t. g因为这些值我经常调整的
! i( w) J4 ~+ c% q8 \8 S" t) ]  w/ f: Q3 t, E/ f! t- B& {8 r
所以我只说最多会扣到几多/次
$ b2 F* y: p! ?1 Y8 L
嗯嗯,明白~