[动漫周边] 童年时最难忘嘅一套儿童动画片<岁月飘零>日版为<金发珍妮>

迪格斯 发布于2009-3-2 17:38 2548 次浏览 16 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
全集共52集,讲述珍妮,史提芬,比路少年时嘅种种点点滴滴嘅经历,此故事嘅人物确实是存在的,记得读小学嘅时候就学过史提芬嘅音乐,难怪当时播放嘅时候有一种熟悉嘅感觉,当年翡翠台是1994年开播嘅(接第一辑美战),96年重播过一次,最近比我搵到部分嘅日版,就当作回忆吧,不知道翡翠台有无可能会重播呢,十分期待.奉上该动画日版嘅结局,曲:金发珍妮,日版嘅OP,ED.1 h. s* l  l% H& Y8 w6 _" |
金发珍妮
9 O5 K. R% g+ _5 X. C( L结局短片
! L6 |+ E6 L( N4 h# M8 I" t, Oop& d5 s' i4 L  b2 |. I$ \
ed8 C% T" Y0 d8 z3 m* u9 [, }

8 L  c( W) r# P7 X, D) q[ 本帖最后由 迪格斯 于 2009-3-2 17:52 编辑 ]

已有(16)人评论

津田葛影 发表于 2009-3-2 19:17:02 | 显示全部楼层
以前的动画实在令人怀念啊

aubert22 发表于 2009-3-2 19:59:59 | 显示全部楼层
有少少印象~记得女主角个样~

seed22 发表于 2009-3-2 20:23:08 | 显示全部楼层
童年时期的动画都是很值得回味的,大家都是为左寻找个种童年既回忆先至会共聚一堂的.

迪格斯 发表于 2009-3-2 21:55:13 | 显示全部楼层
边个记得比路系米刘行(刘昭文)配音咖,乜我记得系拒.

迪格斯 发表于 2009-3-2 21:56:48 | 显示全部楼层
tvb得嘅话就重播喇,粤语版都已经绝迹了.

wyzuser 发表于 2009-3-2 22:34:07 | 显示全部楼层
好熟悉啊!不记得是什么内容了

Laputa81 发表于 2009-3-3 00:03:13 | 显示全部楼层
喱套动画觉得都几好睇~~~
1 P: l  D+ c! u1 V9 |: Z
! Q7 C' |6 g- n; z) |1 v可惜当时因为返学关系睇唔晒····
; M" l! m) x2 q5 \$ J
1 S) Q* w/ f: _% t0 J, u尤其钟意里面嘅音乐~~

heropeng 发表于 2009-3-3 05:05:32 | 显示全部楼层
对我最係童年嘅动画最想揾到《超时空少年》, 就係成日出招嗰阵讲:“来啦来啦来啦来啦, 掂啦掂啦掂啦掂啦! XX雷动光.” 揾过晒都唔见有粤语, 童年嗰阵係得呢部冇睇完 仲有係安德專唱嘅主题曲~ 唉...

masato 发表于 2009-3-3 08:33:18 | 显示全部楼层
这个很也在等  最有爱的还是“阿尔卑斯山的少女” 那个以前死活都要追的说 而且OTAKU都很喜欢这个动漫 绝对是经典中的经典

weiweiyin 发表于 2009-3-3 22:17:43 | 显示全部楼层
真叫人怀念。。。以前

zj86 发表于 2009-3-4 02:18:26 | 显示全部楼层
好像没看过。。。个人比较喜欢 罗密欧的天空

12下一页