[每日闲聊] 招聘会场~

菠萝蜜包 发布于2009-2-21 20:27 1690 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日我地DL中心公园个度举办了个人才招聘会的活动,一大早就鬼甘多人去了!摆D摊位的人未来,D人就迫不及待甘围晒系度.我妈做野个间公司今日要有请人,所以一早就抄我起身.....随便抓我去招聘会应聘睇下有无工作适合我做!逼于无奈惟有就范,起床跟住我妈去会场了......
% a9 E* m4 m2 E3 q6 q- }               去到会场就已经人山人海了~~~ !!超多人呢!!!我将D私人物品放系我妈公司个摊位就去稳工了!我左穿右插都无见成几份....人又多,我应聘亲的个D都鬼甘多人~条龙好鬼长,见到我就5想埋去了!!转了几个圈我就坐系我妈个摊位度休息!最搞笑的是:我妈个同事去厕所,我就坐系区个位度,点知道无几耐就又有人来应聘,(因为人太多我妈一个人应付5到甘多)个个人见我坐系度就以为我是个间公司的员工,就递左份简历比我...我玩心大起就假意系度睇下区的简历 ,问下区应聘边个职位...个个人真是比我骗到了,一味对住我讲区的经历,眼神好诚恳甘对住我讲,但是我觉得太有趣了忍5住笑,当我就来笑大笑出声的时候,我实在忍5住递比我妈~走开一边去笑了!!! 哈哈哈哈哈~~我已经5是第一次被人误会的了~上次又是甘呢~!!真是太好笑了!!!

已有(27)人评论

tandong 发表于 2009-2-21 21:10:49 | 显示全部楼层
人地当你是太子女先俾你呃咗咋,就好比:坐在老細个位度,你吾当人地是老細?換左你去应聘,你又会点?查人地身份证先啊?

alexhus 发表于 2009-2-21 22:17:03 | 显示全部楼层
今日我都冇去招聘会。。。

平常心 发表于 2009-2-21 22:17:50 | 显示全部楼层
我失业中,没收入,

Laputa81 发表于 2009-2-21 22:22:43 | 显示全部楼层
有乜收获噉啊???

aubert22 发表于 2009-2-21 23:27:42 | 显示全部楼层
证明你老啦~~哈哈~

Kiver 发表于 2009-2-21 23:28:00 | 显示全部楼层
原帖由 菠萝蜜包 于 2009-2-21 20:27 发表
5 E* h4 Z; j+ u) Q" h今日我地DL中心公园个度举办了个人才招聘会的活动,一大早就鬼甘多人去了!摆D摊位的人未来,D人就迫不及待甘围晒系度.我妈做野个间公司今日要有请人,所以一早就抄我起身.....随便抓我去招聘会应聘睇下有无工作适合我做 ...
0 z" h$ \$ k; M. P/ f, P3 B

2 ]+ k' d/ Q4 W吾上点亲临其境的图??

熊猫仔 发表于 2009-2-21 23:48:38 | 显示全部楼层
直接去你妈咪公司做米喺咯!你古稳工咁易咩!!!
. C% c. o7 H# b% \2 p
3 ^0 b3 C( [) z% lPS:LZ咁快要稳工?唔喺高中生咩???

菠萝蜜包 发表于 2009-2-22 00:09:54 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2009-2-21 22:22 发表
/ w( }" H* b6 q有乜收获噉啊???

0 w+ _# p% J  i$ l9 h, d  o+ R$ |3 W; Q* @
; y0 n) ^# i( c) y/ s" B4 y+ ]: r
无咩收获!招聘会完后,同我妈去行街跟住同再稳埋我姐去KFC吃野.....当然是提议去的人比钱!!个个就是我了!

菠萝蜜包 发表于 2009-2-22 00:10:36 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-2-21 23:27 发表
: n: _  k: j& z/ R0 @$ X: r" E证明你老啦~~哈哈~
9 p7 w. p# k" j: o  i5 I
' b  J1 J, C* t* K$ u8 W2 B
4 G5 K( E+ X* J9 H
我承认我是老了~~

菠萝蜜包 发表于 2009-2-22 00:13:49 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-2-21 23:28 发表 % R0 s0 B- o4 x0 n2 x% I. A5 U

" n8 S* b% g$ B( C
3 z9 g9 G' Z, |4 I3 U# n. _  }3 [吾上点亲临其境的图??

, L4 A* _5 G" v7 u% I5 }9 J. `: q( o8 e; p. `5 k# k. e. [2 w$ Y
( |& a) T: h% u" f& Q1 X
点上?我无相机!即使用手机拍了又如何!我放5到上网又有咩用呢!
* ]8 i8 S1 p, r# q$ s不过如果可以的话真是想比你地睇下招聘会完后的会场......成堆的宣传单张随风飘舞~~~
$ Q: n' M0 B+ M" Y% ?( N; g垃圾堆在角落的情景!

菠萝蜜包 发表于 2009-2-22 00:15:03 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2009-2-21 23:48 发表 ; F/ a& K2 t" z# L% v8 R; a3 n
直接去你妈咪公司做米喺咯!你古稳工咁易咩!!!  x$ o& j, F9 L- o# f9 W
9 d( R0 g9 {: l* k' ~& L2 b" K" Z
PS:LZ咁快要稳工?唔喺高中生咩???
8 N* ?- o0 V0 N. A! e0 U' b6 ?$ N
* @/ O* f$ G7 ~9 U$ j0 r) T

( }/ @6 [" i" B: K+ K% Z) m- C( k我都想我仲是高中生呢~~
( w" f& {! g" P可惜的是!我已经是老饼一名了!!!

123下一页