过年利是,各位都系如何处置噶?

gary32167 发布于2009-2-10 17:17 1877 次浏览 42 位用户参与讨论   [复制分享主题]
家阵过年,开心嘅唔系有得玩,有得食,而系有利是收... 7 B4 F! n7 D# ~8 J" @: G# O: K

' h3 b" S5 g; s! G. s1 P) ^8 T唔知系咪人大佐,睇个钱睇得重D嘅缘故呢!
; ~+ x0 p! K- f9 C
& I# u. m2 c/ A( g  k* u# i问问各位过年收收埋买嘅利是都系如何处置的???
1 ]0 ]2 M( y) N5 N: c% Z" M$ z6 F- g9 P: i: U  [
我呢!就会存入银行,睇下以后有乜需要再摞翻出来使咯!~~~你哋呢???
7 h9 J& J( D' b! }; P! d% k; t& n( ]% d! F  s: W  c1 W
马上散尽佢?定係好似我咁呢。。。

已有(42)人评论

平常心 发表于 2009-2-10 17:18:22 | 显示全部楼层
沒收入,沒得處理,差呢比人處理咗,

gary32167 发表于 2009-2-10 17:22:57 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-2-10 17:18 发表 + w' H6 W' Z9 |$ Y8 \
沒收入,沒得處理,差呢比人處理咗,
# j8 w  B  l& K0 L; w. @, w
  U4 ~. U! J  }
个D官非仲未完啊???唔好咁悲啦!~总会有出路嘛!~

Kiver 发表于 2009-2-10 17:25:11 | 显示全部楼层
原帖由 gary32167 于 2009-2-10 17:17 发表 & t' H% y0 V$ E9 k
家阵过年,开心嘅唔系有得玩,有得食,而系有利是收...
& ?9 h9 O3 }5 `- k. |' Z& w: D( I
1 m$ K; V! m- E4 W0 [7 [* |3 ]唔知系咪人大佐,睇个钱睇得重D嘅缘故呢!
  N+ G  W+ l. {" y% Y9 u& ]) |& }: M, Y% ~3 O4 t( `* H
问问各位过年收收埋买嘅利是都系如何处置的???
0 d; F  s* I. r5 j- N0 i# O- i: d. f4 `9 o5 H, T  r! r
我呢!就会存入银行,睇下以后 ...
6 H. u4 ]' ]) ^

+ A: l5 i* H# j2 @2 ?& ], k2 ~7 l俾长辈的起码比自己收到的要多出一倍以上% K6 [6 s, r# D1 O- p

% o, a* ?  l) f; B我习惯年底才拆利是的~~~
" Y9 C' m( I- a8 z9 A
, U8 [4 v5 e1 A1 K# O# u: M. R0 S所以就一直封存住先

平常心 发表于 2009-2-10 17:27:39 | 显示全部楼层
果單完咗,還有一單,單單要命。

Kiver 发表于 2009-2-10 17:28:48 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-2-10 17:27 发表
, O. I( F& N/ d$ B7 y1 V果單完咗,還有一單,單單要命。

0 @# W5 X! q" j$ |0 C9 ]$ q1 z3 o) G) u1 Q2 D- ?1 C$ b6 l' H
你有几多单伽% W# l6 s, x- B. W& I, h9 F# O

7 j( P  A6 m2 y4 p( p+ I( _( s/ y2 w" v2 ^8 ]# O$ }
做乜甘多单的??

平常心 发表于 2009-2-10 17:47:34 | 显示全部楼层
我講個要我成副身家,我比人擺平,錢就沒曬還要倒扣,噹然係人仔魅力,JM呢髮官隻認方孔兄為大哥為主因 ,我大恩人出動黑手。 呢單總之就完咗,
- J/ {! H$ z) R# ?" D; U
( T" D1 {7 s$ o% _( J& l$ p" b還有一單就係窮鬼鬥窮鬼奸商,輸咗一樣吾見一半身家,衹不過係兩窮鬼沒米上繳JM呢髮官就拖住,不過好快有一審完。命運未黑到儘頭

aa超級p 发表于 2009-2-10 17:52:14 | 显示全部楼层
即拆即用 晤用上繳好晤底

mymuro 发表于 2009-2-10 18:27:23 | 显示全部楼层
第一年完璧归赵
9 N/ C2 s6 Q" d: P1 i
# ]7 U2 j. r6 h! \' |, N可惜取消咗粮食补贴

masato 发表于 2009-2-10 18:58:02 | 显示全部楼层
T下有咩野要买的 买左先 剩低的保存

hotcool2 发表于 2009-2-10 19:06:04 | 显示全部楼层
秘密收藏,等风声过了后再用

平常心 发表于 2009-2-10 19:35:05 | 显示全部楼层
樓上呢招最吾用,

1234下一页