快过年啦!~越大越无气氛~

gary32167 发布于2009-1-17 23:34 2711 次浏览 64 位用户参与讨论   [复制分享主题]
  眨下眼,剩低唔到8日就过年啦...家阵咁大个,越来越觉得过年无晒气氛。
1 C+ D* t+ |* X& O  {9 Q
% Z, F3 x+ l. \, O8 g5 t记得细细个开始侯最中意就系过年,除咗有利是收,有好多嘢食之外,最重要系可以同班街坊嘅朋友仔去烧烟花!
- ?0 g8 @: o& g$ {3 R4 F) }/ V5 ]  W. |% P# R
家阵唔好话烧烟花啊,点个炮仗仔D城管都来搵你....
9 m4 v2 j4 i3 K. y
# F$ D3 [$ F" j! [3 F$ g/ a  提起D利是就更加...一年比一年缩水,旧年年尾仲整个金融危机先,我睇今年都唔多得几多啦!
, i# i9 {) d. X8 y% m* M9 }2 h
  h: p9 e  e: v$ I2 G  唉,始终都系细个好!" _! G: |9 j  F8 U
' M' l5 f* k( m% J9 o5 E. P. z5 r
系度预祝各位:新年利是收多D,财色兼收,一家团团圆圆,健康快乐!!!

已有(64)人评论

Kiver 发表于 2009-1-17 23:37:19 | 显示全部楼层
自从上了高中后就感觉不到气纷了1 Q8 G; c& v# d, _8 H5 E( F

( g% A6 Z7 B5 n其中一个原因就是电视
' @  \4 n' g$ Z) t& _: G. m8 D
2 l9 ~) A- R; b以前的新年广告很多( a; M' y( p1 J/ I, n

- O4 n6 W1 {% c8 a# S* f现在都被大陆电视照截来播他的那些XX广告
/ I# g  @3 i3 y& y( M5 A
* l( ^# G* E. c) ?  U" h

gary32167 发表于 2009-1-17 23:39:48 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-1-17 23:37 发表 # [& ]# l/ e8 Z' X0 @
自从上了高中后就感觉不到气纷了* ^, ?5 S) U* v2 g! M2 W% B8 u9 J
5 ]: B: V) r  F  ]4 F0 ?
其中一个原因就是电视
# Z) E8 q& {. i" ^7 M, t1 a. L& @: m* S9 t0 R
以前的新年广告很多
" ]! k& ]4 Z6 @5 u3 \, d! y
+ X6 C* z  D2 V7 s7 n4 y4 y现在都被大陆电视照截来播他的那些XX广告) x- n- g* Y0 ~' B1 w9 ~# O

( R+ y+ |$ L6 U! @1 ]" D

0 T1 V/ P& v5 S. }  E3 a
. ]- U* A' q% `) Q+ X5 O: X就系咯!个D死人广告唔系药品,就系医疗...甚至个D丰胸嘅都大摇大摆搬埋上屏幕,教坏晒D细路...

熊猫仔 发表于 2009-1-17 23:44:21 | 显示全部楼层
财色兼收   呢个喺重点

gary32167 发表于 2009-1-17 23:49:15 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2009-1-17 23:44 发表
  g/ b6 o+ O8 F, S6 u/ \; Z财色兼收   呢个喺重点
* H) \, L5 O  Y/ o

& m6 X/ D6 a0 ^/ }你应该早就收佐啦??!!哈哈!~~~~

aubert22 发表于 2009-1-17 23:50:14 | 显示全部楼层
我都好同意LZ最后一句祝福语~新年快乐~

gary32167 发表于 2009-1-17 23:52:58 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-1-17 23:50 发表 3 ^) Q0 i8 @! Z+ Y8 S# y/ j8 b6 w9 I
我都好同意LZ最后一句祝福语~新年快乐~

* O. ^0 o$ ]9 V- S/ P3 b% Z: W3 H. B  s  F8 [% F" Q
猫猫做版主啦!~恭喜晒喔!~

Beebe 发表于 2009-1-17 23:57:25 | 显示全部楼层
我都係度預先同大家拜年! 9 G; }0 d" r4 I) n2 h2 }6 X/ o
0 ^7 J# C; ]' O' V0 ?5 J
恭喜發財!/ G- E9 z& A7 u6 a" u+ r6 l
祝大家牛年行大運!9 R- A8 d% T1 G3 j
事事如意!
* g! D. s# N" B( \心想事成!6 V+ b0 E4 a( H
Happy!Happy!

auyeung 发表于 2009-1-18 02:59:28 | 显示全部楼层
講錢最實際。。。& U+ c2 Q/ Z4 q+ E* `: F( u
其他好無謂。。。

平常心 发表于 2009-1-18 04:00:09 | 显示全部楼层
好似我咁,點有心情過新年,

cao0422c 发表于 2009-1-18 08:36:32 | 显示全部楼层
原帖由 auyeung 于 2009-1-18 02:59 发表
$ _' o& g4 Q( h 講錢最實際。。。
3 j, w7 m  H" g2 {% b 其他好無謂。。。

- N$ T; _3 t. N; D  [* i' x) @咁现实嘎..
- l. s6 x- f% x. f: X+ N0 w不过我都系E+新年真系冇乜气氛可言..
- x3 t- c0 Z! y6 x6 P除咗出去拜年之外就系系屋企训觉...真系唔似细个咁样咯

hjmdm 发表于 2009-1-18 09:42:14 | 显示全部楼层
呼吁大家以过圣诞的激情去过春节~中国应该重视一下传统节日了~西方的节日已经严重影响了中国的传统节日~!