[动漫讨论] 看过[男儿当入樽]的友人,觉得哪里最经典。。。

eel666 发布于2008-12-19 20:41 3122 次浏览 39 位用户参与讨论     [复制分享主题]
90年代最红的动画!我自己都看了20次以上。。。 5 e' x- M* k% l; Q0 W: X* V0 ]4 `
本人觉得樱木花道本身就是个经典!他都好英啊!鲁莽,冲直,单蠢,可爱。。。
4 o/ Y1 \6 ^0 ^: z' d% O最重要的是他说的每一句话都没经过大脑。% o3 I0 C0 s4 Y- _% t
最经典的应该是能够控制得篮板球,就可以控制全世界吧!- J. x8 I) `4 Z; P8 I4 H" X: ~' t
你们觉得呢?

已有(39)人评论

Laputa81 发表于 2008-12-19 22:35:48 | 显示全部楼层
边喥最经典??
8 S' Q0 l. e7 @5 N喺唔喺指剧情??) t# d2 L: B) v' D

$ n8 t; q2 G# S! R: d' o# X/ B$ B1 p+ W我觉得樱木同大猩猩比赛扯甩大猩猩条裤个幕够晒经典····· , A3 l* }# [1 ?9 C
同埋樱木入樽入咗去人哋个头同面都比较经典·······
( D5 F9 T- M# y4 ]
% b( n; e" o  j0 l2 N, o对翔阳嘅嗰個入樽同埋最後一集个光荣入樽都好唔错啦~~~

ninaomu 发表于 2008-12-19 22:46:26 | 显示全部楼层
最后几秒居然能演上一集。。。。。。

lych 发表于 2008-12-19 23:01:44 | 显示全部楼层
其实在每个人心目中有各种各样的经典.

GavinDX 发表于 2008-12-20 09:55:33 | 显示全部楼层
虽然我都超中意睇,不过计埋系电视度睇嘅一次,我就只系睇过2次,我觉得睇太多次唔系几好,宜家就只系成为我嘅收藏品,我打算好多年之后先再翻睇,呢D野,格翻几年甚至更长时间先再翻睇会有意思D,有D动画就系,随住自己嘅阅历嘅增长等等,每次睇都会有唔同嘅感想。

nyyyyd 发表于 2008-12-20 12:15:20 | 显示全部楼层
有的搞笑場景,至今還記得,都算經典呱。

aubert22 发表于 2008-12-20 12:18:27 | 显示全部楼层
我觉得成出嘢都经典,好睇嘅嘢过去左就已经成为左经典了,不过幸好依家经典嘅嘢可以重温,而且好方便添~~

moschino 发表于 2008-12-20 23:54:37 | 显示全部楼层
经典既有好多啊,不过我最感动就系三井跪喺安西教练面前,话想打返篮球果度~~~~~~~

kast 发表于 2008-12-21 08:03:17 | 显示全部楼层
事实系几好睇的!

mrdb 发表于 2008-12-21 13:11:42 | 显示全部楼层
好中意睇啊~

393321661 发表于 2008-12-24 23:12:02 | 显示全部楼层
三井要求归队果段~
3 W1 d- r9 M/ g9 p$ r! o! g: A 0 k, ~1 m3 n* u8 ~2 T
最经典~

彩虹V佐助 发表于 2008-12-27 09:17:30 | 显示全部楼层
本人钟意流川枫。。实在太帅了!!!

1234下一页