[动漫讨论] 考你眼力!睇下大家认识几多个卡通人物~~!

莱迎希 发布于2008-10-29 21:24 2832 次浏览 24 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(24)人评论

ronveray 发表于 2008-10-29 22:42:33 | 显示全部楼层
睇到我眼花辽乱啊!认真看看,还有不少是认识的!

注册会员 发表于 2008-10-29 22:46:00 | 显示全部楼层
哗.这么多怎样看呀.晕死了.

GavinDX 发表于 2008-10-29 23:16:01 | 显示全部楼层
《幸运星》嘅美幸,小司,小镜(我嘅最爱0 g3 {3 Q3 S# {1 _6 L
《凉宫春日的忧郁》嘅长门,凉宫春日,仲有果个未来人(唔记得叫咩名,而且个名D字唔识打。。。)
, ]  ]  B$ V: s8 j《零之使魔》嘅才人,露易丝(亦都非常中意)
% B" ]$ q6 E# Q5 v《高达W》嘅五位主角。。。。。。。。。。0 ~% h  C5 F3 L7 n9 v7 v+ S0 |
《红头巾cha cha》嘅三位主角,我最爱嘅cha cha啊!到宜家都仲未搵到ATV粤语版,只有日语版。。。。 $ Q- w8 K" ?: P6 c" L) F4 l% b6 F
《咕噜咕噜魔法阵》嘅勇者仁杰同魔女歌莉
7 |  _8 n, q% v* U* `《宠物小精灵》嘅比卡超
  O* G" E& d* T7 A《数码暴龙》嘅太一同大和,仲有“阿古兽”* u9 x: S$ D5 [! w3 `& X/ C
《美少女战士》嘅月野兔8 l: a( q5 i. g. M6 Z+ N
《百变小樱Magic卡(个字唔识打)》嘅“姿势”(我谂系咁打挂。。。。。),小樱
5 X' E6 y4 j* i# u8 l! d3 I  M《魔神英雄传》嘅飞云同个女忍者(个名唔记得。。。。。)
" V  M5 K' C9 F( `. e《Keroro军曹》嘅角色。。。。。。我冇睇过,不过我见过D角色。。。。。
4 t  @! \$ i" w/ i5 l% d" [( z《叮当》嘅阿福。。。。。。7 ~6 y+ `! \3 v$ o3 D6 o

8 B* {4 Y+ n# U, z基本上我睇到嘅同睇过嘅就系咁多。。。。。。。。。

GavinDX 发表于 2008-10-29 23:22:39 | 显示全部楼层
补上:
) I5 D* \( v5 {- _5 C《四驱兄弟》嘅阿烈同豪仔。。。。。。。。。
- L& F# \  b$ g# D7 v9 z+ K《宠物小精灵超世代》嘅新女主角,个名唔记得。。。。。。。。。

weiweiyin 发表于 2008-10-30 00:04:25 | 显示全部楼层
飞云系我第一眼见到噶

猫狸 发表于 2008-10-30 00:29:51 | 显示全部楼层
太多勒,我补4,5楼未讲埋葛~
1 x0 M) j6 B* u. q% F/ Q《机动战士0079》
3 v$ z3 P0 T; |6 H! F《秋蟬呜泣之时》* }8 G8 j5 k. ]" r# a, }9 ^
《EVA》- ^4 i* x9 `- g
《星际牛仔》
4 \4 `4 A. W6 b1 O, I  Z& {《命运守护夜》
2 f2 Z8 M* x/ B$ S# f《机动战舰抚子号》
. |. t4 g2 i* r2 T, D. \《笑园漫画大王》& h+ Q% C4 h+ @4 ]" H
《三眼小子》+ G; U5 A. m0 I/ N3 M* E1 R
《光之美少女》
1 H) X% _: M; K& |% d. n  y《初音MIKU》
+ {9 s. _7 l8 J4 a' M3 V《反斗小王子》
) y0 j$ ^! z, x! {《魁!库洛马蹄高校》; z- a8 {: b: F0 W( k: q$ F
《乱马二份一》+ ?1 D5 D3 H/ G
《飞天小女警》
1 L7 J0 }$ }8 _' ~《魔法骑士》
3 p: Q0 Z3 M( Z5 n: g/ f《软绵绵战车》(竟然这个也有!)
; \% I5 u! c' q0 @《莉嘉寻亲记》. o( c8 M( \' g2 Z" V5 g
《樱花大战》
0 w0 S& c% Q9 x+ ?2 n9 S* ^2 G: u& O《东方 百鬼夜行》6 d8 d  R3 A: S, F3 x
《DI.GI.CHARAT》
) s# E( \- [; g. f2 F# Y$ A《ARIA》
7 m. B5 ?6 z6 g0 J《面包超人》
% z) a7 z7 _1 l  F《水夏》
# W+ k3 N7 l% D- o) B《火头仔昆布》9 `4 l5 K, \6 |7 |3 o
《朱古力小灵精》
4 f/ b" y' q# A4 h3 d% Q! j《勇敢的故事》# N/ B, e( V# ~+ i6 l# y3 H
《怪医黑杰克》
0 y- {. ?4 n8 p) _3 v9 r$ [4 T- x+ h《秀逗魔导士》4 r; C3 Q) {4 _. p- Q
《地狱少女》
" a/ \; t' j7 B《XP娘》6 D& O& u+ E! y
《小魔女得意妹》
4 D2 q7 z7 Y8 @6 `! I. E& [《动物之森》0 ~) h2 p7 C- q9 c
《MY MELODY》6 l4 I' m* t. a
《莎莉变变变》3 ]9 p0 A( @* \# A, s
《蜡笔小王国》
, Y, l' B% n% L《银河醒目女》  j" `+ S/ n3 G
某些只有印象写不出名称的就算了,期待前辈补完。9 G' y5 w, n% M: ~( ?  [

& x: |0 B) o" i5 W3 a[ 本帖最后由 猫狸 于 2008-10-30 10:14 编辑 ]

bytepro 发表于 2008-10-30 00:53:07 | 显示全部楼层
沒想到我也知道不少 $ Z! m$ d2 T4 }/ f" s

) z( z' p6 [. l) n) H補充還有:
: R& L" E; e9 u3 U$ y/ @Blood+
4 B) ]! N0 z) S8 @/ fBlack cat
1 k* k' v2 M: D  P忍空
& _5 `% Y" N$ _- JIQ博士2 }7 ^$ k* F; S( B( s$ H' j

}" M$ k" U; G8 Q另外魔法騎士對上紅色頭髮的是出自哪7 w! m4 p; F& f) S7 o! v" ^  X
我忘記了叫什麼名字

GavinDX 发表于 2008-10-30 08:47:29 | 显示全部楼层
原帖由 猫狸 于 2008-10-30 00:29 发表
) j7 l' g% E+ u; l+ D$ V8 t太多勒,我补4,5楼未讲埋葛~
5 X( Y: v0 P/ X+ W. C《机动战士0079》" g5 p, n% Q, I% C
《秋蟬呜泣之时》
8 }( M+ \: j9 o  j& w  f《EVA》* U( }) A" Z6 z: K; k
《星际牛仔》- _0 d3 z% r- A- v3 A, [
《命运守护夜》
* Q+ l6 S; \0 l- Z0 M( Y, y9 N《机动战舰抚子号》  G6 Z9 Z* O) x* N8 v8 B
《笑园漫画大王》' N3 R" ?- ]% G# B4 @
《三眼小子》% ]- p; e$ C2 u& u
《光之美少女》
' j% @8 C, E6 K  X+ H《初音MIKU》, I. ^1 a* t+ c4 x6 `/ v$ f4 ^; @1 y' c
《反斗小王子》 ...

) W: v. Y/ A; I% Q# P5 o# t9 k有《面包超人》,《魔剑美神》同,《银河醒目女》?点解我见唔到嘅。。。。。。。。。。。。8 S/ j" ~: p- x9 |* A2 B4 E6 p
你都几犀利喔,睇过咁多动画片,而且都比你系幅图度见到。。。。。。。。。

猫狸 发表于 2008-10-30 09:57:09 | 显示全部楼层
原帖由 bytepro 于 2008-10-30 00:53 发表
1 n* L; m# v- x0 D沒想到我也知道不少
* k. |/ A5 \/ ~
% h$ R" b; |. _: d/ B4 d) @, B; O補充還有:1 |- W' |% W$ }3 Y7 E3 b- w% N
Blood+
5 ~* |& _: t; {! k" HBlack cat
7 d5 R9 Z7 ?. s3 C/ ]忍空4 K& J4 q9 ~6 b7 b& h: F# B
IQ博士
: b  o# w7 W7 @; O" B% o6 i  r4 X& ~8 @% a0 X" ~  D. ?2 P5 ^& z- {+ R
另外魔法騎士對上紅色頭髮的是出自哪
: u1 x; P, d" l  X2 A$ ?& a我忘記了叫什麼名字

, L( v: q2 L$ _% x) Y& A出自《银河醒目女》,应该叫红莓……吧。

猫狸 发表于 2008-10-30 10:02:24 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2008-10-30 08:47 发表
& Z) t/ E' E3 w; P" Q8 d: u2 u; p3 g; x/ r7 I) C$ q
有《面包超人》,《魔剑美神》同,《银河醒目女》?点解我见唔到嘅。。。。。。。。。。。。
# J4 B( u! B8 s$ }你都几犀利喔,睇过咁多动画片,而且都比你系幅图度见到。。。。。。。。。

. g" F) Y3 X/ I% w: e《面包超人》系左下,有细菌小子;上面就系魔剑美神莉娜,魔法騎士對上系《银河醒目女》
3 s5 g4 _( |& d" D1 t细個睇左好多动画,依架仲勉强记得~

猫狸 发表于 2008-10-30 10:07:25 | 显示全部楼层
刚看到有《魔术师奥芬》
8 W9 b; p! i: U5 F; \! f《魔法少女莎莎美》
0 D/ q) n2 r4 \+ q/ C" v- |《无敌看板娘》

123下一页