[其它更多] (讨论)深圳可以接收免费香港高清翡翠台央视高清台

abc856172 发布于2008-9-6 19:52 14289 次浏览 66 位用户参与讨论   [复制分享主题]
平常心 发表于 2008-9-9 18:02:34 | 显示全部楼层
在有线越来越差时候,高清遥遥无期,好彩有BT,

abc856172 发表于 2008-9-9 19:22:38 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-9-9 07:45 发表
) T. X2 G7 O5 O 機頂盒係好多餘既產物,(點解唔等內置既HDTV遮),重要衛星天線 裝去冰先?石屎森林來!!!
4 d7 ^" Y  |4 d: l/ J( L

: @5 U* O; n4 A9 J  K/ S& g# v8 y: W) H& d1 e
唔几时先有呢!深圳在2008-2015年全部改为数码&高清信号!

miga 发表于 2008-9-9 21:56:08 | 显示全部楼层
原帖由 abc856172 于 2008-9-6 19:52 发表
; b! G- a5 K1 H(转贴)地面高清数字接收机看高清奥运会。本港台。新闻财经频道。动感资讯频道。魅力资讯频道。文化资讯频道。国际台。CCTV4。高清频道。翡翠台。J2台。互动资讯台明珠台。高清翡翠台。一共可以看13个原版香港信号,还 ...
9 a, U8 A6 x  [, L4 ?

" h9 w- o. ^7 B/ G  J
8 U  i- b, q/ ?) _呢D应该早就有人装吧......唔使讲呢D都系唔会合法..装系无问题..最怕俾人爆大锅就最惨咯..
9 n4 @: R' Z' _* a除非你有后台..5 P* M  J- I' L" v& G
其实我早就有咁谂法装呢D野..不过...始终怕俾你捉..( M. ^: ]. M! ]8 ~
呢个野不可能合法的....

abc856172 发表于 2008-9-10 02:39:25 | 显示全部楼层
原帖由 miga 于 2008-9-9 21:56 发表 1 w2 b1 r! X  }) w& ]  r, e0 ]
5 Q3 |) D& i$ |6 {1 c" x

) P7 w7 M6 Y9 F% l) z* E# K% l
' m8 M2 ]% u0 F1 a7 M呢D应该早就有人装吧......唔使讲呢D都系唔会合法..装系无问题..最怕俾人爆大锅就最惨咯..
; `) F1 R4 l3 Z8 U; X* j' i) u' y除非你有后台..
+ C' i% k# W. E+ Y其实我早就有咁谂法装呢D野..不过...始终怕俾你捉..
  c4 c6 k% z2 N$ _呢个野不可能合法的....
+ C9 @  v7 h, E+ V; l, A

( j3 `' P% R1 C9 d$ H0 [; p8 m( a我觉得都系睇定D好!
1 g1 g- j) D$ t: u: S6 D我听人讲话(如果屋企住得高!位置好)卫星天线装系屋企窗台都可以接收到!

傻仔一嗰 发表于 2008-9-10 06:51:39 | 显示全部楼层
呵呵..都系要等...

miga 发表于 2008-9-10 07:36:06 | 显示全部楼层
原帖由 abc856172 于 2008-9-10 02:39 发表 % V+ X* N2 U% C. d

& B6 T2 |4 c6 W1 P2 Q- f% A" {* c: }% N3 H
我觉得都系睇定D好!
$ X2 [' ^/ \, Y# C4 B我听人讲话(如果屋企住得高!位置好)卫星天线装系屋企窗台都可以接收到!
$ W8 M! w" g- A
2 Y+ e1 }1 ]6 M; A" L
呢个当然啦.........不过咁会有小小影响有接收电视台的发射质量的....

abc856172 发表于 2008-9-10 13:21:42 | 显示全部楼层
原帖由 miga 于 2008-9-10 07:36 发表 . ?6 Q9 e9 U: I* w) t6 E
& G9 u) A; {3 S; ~2 ~
6 d& X/ T; |4 @* N- e2 R
呢个当然啦.........不过咁会有小小影响有接收电视台的发射质量的....
+ g. @! p0 ~. R4 ~9 q  y* h
$ O8 v" F( V: H5 B- `" w! @
你系深圳人吗?边个区啊?

hopehope 发表于 2008-10-8 15:54:54 | 显示全部楼层
好羡慕啊~~~唔使睇D无聊广告~~~

zjc5569 发表于 2008-11-10 14:36:31 | 显示全部楼层
都唔知体得几耐~

aubert22 发表于 2008-11-17 22:00:58 | 显示全部楼层
正啊,不过应该好贵嘎啦

titan 发表于 2008-11-18 18:06:19 | 显示全部楼层
有无得睇都无乜所谓反正基本同TVB同步嘅高清啲节目
8 u; F7 c$ H7 B8 N8 ~
) [$ [8 b8 J3 j  C9 L2 _- g其实最紧要喺啲死人广告囖,你插都无所谓啊: `6 P6 A  b# n2 E* Y) R
0 d% J, W. C; a0 g/ [: W
最紧要喺你准时比节目我哋睇啊嘛,成Q日都, a( A5 z% M3 z$ W8 u2 F! g

8 F( W  z4 s" J- x: L" `喺节目开咗波先转翻嚟比我哋睇,我无比钱你- u( v2 L- y5 H0 `+ I9 l+ a! w! b

3 |5 n$ |# X: {+ D/ \  c; o: i4 H1 w# v咖。。。特别喺过咗11点之后,真喺越讲就越
4 W" X  p, F6 n4 ?/ \0 }5 k6 g3 a  Z% E8 Z& P
火啊!!!5 M5 M0 W- h' w& U* R7 f: x
6 o, T/ w/ Y4 u; k# I

野蛮新叮 发表于 2008-11-18 20:09:19 | 显示全部楼层
一个字,羡慕....