[幽默情感] [转]60句分手的说话

sunnydir 发布于2008-7-27 20:43 1982 次浏览 13 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
[转]60句分手的说话搞笑版:       {4 a5 d+ }7 c
1)對唔住,我有絕症,分手啦~~     * |$ F, A9 a$ A2 ~# Y
2)我阿媽同我地夾過八字,唔單止唔夾,仲會剋死我老豆,所以而家要飛你   6 X, h3 U- p7 _. G+ _" B3 w
3)你就皇帝享受,我就奴?nbsp;感受,點一齊呀??     " c6 w) L0 v0 P& Y9 V
4)因為我會早死,所以我唔可以愛你。   3 e2 z" D; q  S$ x- b
5)我最近先發現原來我都係女人,sorry~~     
3 d0 |# V" N* m5 H$ f4 A- j6)sorry,因為我係基佬~~!!       ( }5 \+ P# v4 d2 G2 W! R
7)我都唔知當初點解會同你一齊,你係咪落左降頭呀??   
' v* I' n3 f) ~/ f$ t. S) Y8)我又唔係情場燒烤叉,又點會專拮豬扒呢?<---------呢句掂呀!!!!!!!!!!      
/ U$ t2 e; i* `. [4 U  o9)相士話我係天煞孤星,你都係走啦~   
& q9 S( }8 I: w* O3 j+ p3 M/ T4 v% x+ ?! F) u8 y
情聖版:   
- D# r7 T5 W/ W- H0 F& B/ q: Y10)我唔識得去關心人,所以我無資格去愛你   8 T% c5 t" Q, M( ?  k+ f2 h
11)我係愛你架,但無奈我地既timing錯左,或者我地注定有緣無份啦~   
& \/ F* I1 k- j  `' V/ ^1 f/ [8 L12)我地既愛就好似扣錯鈕一樣,既然係無心開始,不如分手啦~      
1 l1 R8 d) q+ X% b( t13)因為愛得深就恨得深,所以我唔可以再愛你。       * e* x: D6 W) w) C5 j) N/ ?9 l6 N
14)我恐怕我對你既愛超出我所能既負苛,最終最傷心既亦得我一個。   
" }, X! v6 R' \15)sorry,我根本唔知咩係”愛”,我絕對唔係一個好情人。   
0 F$ M9 ~" L' L- |9 Z) V9 e- A/ v% O. u( h( o2 u* E* `
豪爽版:   / [( ]) r- y0 Q5 }
16)唔愛就唔愛,所有理由都係藉口。   
+ c, l4 B  l: t, W3 {6 ~17)我要去外國讀書呀,等得你就等啦~bye~     
( X* e- l1 ~0 z$ q6 Y7 E1 w+ k18)我都唔知點解唔再愛你,我都好無奈,所以你唔好問。   ' f$ N2 l5 T! a+ ]# o
19)對唔住,分手啦,如果你要打我既,打啦~~!!       ( R  s  [- n1 L
20)愛就愛,唔愛就唔愛,呢個係現實,你都係接受現實啦~     
. q( L- ]- C: ]. s21)算啦~我地以前開心過咪得囉~     
& f; Y% c! b) V- e# S* A# M22)緣盡就唔好強求,勉強就唔會有幸福,分開啦~     4 ?8 o# o, ^$ v
23)easy come easy go,唔好拖拖拉拉啦~      
9 J6 S' [& n- o# S/ h& v4 K2 |( b. \% W# _
掣沉對方版:     & x$ C4 |3 o* n) Q
24)當初決定同你一齊,就係我一生做過最錯既事。      
0 u, _% t2 o* b5 D1 I2 c25)因為你一次又一次咁hurt我,你已經唔值得我去愛啦~~!!     
" _. k4 G$ a: P26)佢既出現,令我唔記得點愛你,你都係俾自己走得高貴d啦~   
( N5 _1 c; L  V8 z" o: p, s27)你以為我真係咁愛你咩?你睇下你自己咩樣,而家我玩完啦~~!!     - R$ [- t: J: `& J
28)有時我都想問你老豆老母點生女架,生到好似你咁,我頂唔順啦~!     " M; I5 |4 A- R. L0 z- \
29)你呀,成塊豬?咁,拮都拮唔入呀~!     
' \: d; t8 K; M 4 ~2 i1 r. c/ l2 A8 j! U+ Q8 t
變心版:   
+ q2 {' Q8 n* I$ k/ H3 c30)我係曾經愛過你呀,但而家已經唔再愛你啦~     
3 M9 q& k! g. W2 P9 U# b. R31)我最愛個個唔係你,再同你一齊我feel對你唔公平。你唔mind我mind啊~~   
7 P+ C2 l; U, r8 e32)佢係比你好,我應我係愛佢多d~~~     ' e# E" w. f- j$ U1 _. Z3 e* b# z
33)世界都會變啦,何況我係一個普通人??     
0 q6 n! A: j; ~6 t( o1 G# U* w34)無錯蘋果係好食,但我而家鍾意食橙多d喎~~     - i4 M3 }; ~7 U$ I* r" L

/ k) \, d) {1 T1 y強詞版:   
. J. a# Z4 o( @& w4 h35)我連自己都未識愛,點去愛你呀?      
' m, @. |5 m" @' s36)我怕受傷,為左唔令自己受傷,唯一既辦法就係唔去愛。       " d, }/ s  `, X) n- [3 P
37)我仲未慣有個人係身邊。     u3 v  |8 |7 ~  m; y8 l
38)雖然有緣一齊,但唔代表有份。   
( b& Y. C1 \) h, N% }, V39)你唔接受我既一切又點會交個心出黎呀??     * K2 ~. X4 L2 R8 j9 q
* y" ^* j9 `6 k. m5 O/ u7 j$ O; a1 c
埋怨對方版:   ( q+ c8 y. r: e/ i+ E& I  s- `* ~
40)你根本無愛過我,我又點會對你有所留戀??       : `5 T  ^) f  P
41)我太愛你,但愛得太沉重,我唔想令自己生活係咁沉重既愛之中。       . w. n0 q! Q" q+ n# C
42)我唔想愛一個已經唔愛我既人啦~~     : r0 W& i  X# [7 z& Y" P4 K, s
43)愛一個人要付出真心,但對你付出既一定唔係好~~      
4 m/ ~% C4 F2 ~$ z: S8 O7 I; f( }44)你太易愛人啦,你根本唔係真正愛,你只係一時衝動。     
( N' @+ F- b% x: y( N8 s& d; m45)我愛既係你,但唔係而家既你,你變左啦~~!!     7 q/ K3 Y8 R4 A  N
46)發覺你唔愛我,又唔想俾你飛,所有我而家要飛你~~!!     
  R+ c/ Q1 X# w0 k2 \
8 i5 Y' B* {; ^  V$ W5 l扮偉人版:   
* l+ j3 x- ]; G- q) A+ B2 H47)係我一生人中,你係對我最好既人,可惜我太自私啦,我唔想傷害一個對我咁好既人,sorry......     + E1 S; P! K; q/ i2 S
48)愛一個人唔一定要佔有.       , o" K2 C' \6 p1 T$ u
49)我仲鍾意你,但係好feel到你同我一齊你好唔開心,為左你開心,我地散啦~~   
; K+ \+ J  ]5 A" U7 j' Q$ @50)世界好大架,唔好因為我綁住自己。       U, U$ n' s7 p5 |
51)咩叫”幸福快樂”呀?日日對住就叫幸福快樂咩?   9 ]" o- S" D5 e$ N8 }6 M: _
52)你係一個好女仔,我真係配你唔起。     ; G* i8 \* z, [4 D  [: F
53)為你好,就唔應該夾硬要同你一齊,咁樣你會好辛苦。       2 \' ?; {9 e# C6 L. G7 p8 u, U

9 x) p# Y# |, n+ A2 q; P" U% G0 b
1 n) H0 ~" r) V1 J- b- R9 W( m# {其他:   . h, X' B- l2 L
54)當我同你一齊之後,我發覺你唔係我所鍾意類型。   . m/ }: }  w6 Z* H( Y7 G
55)係大家感情無咁深既時候分手啦,好過第時大家唔捨得。   
0 J% L) L) ]2 `: S" y3 d7 G) c56)我認為天同地唔可以黐埋一齊,我同你既情況一樣。   
5 J4 i6 A2 D7 {+ o57)如有日你同我阿媽跌落水,我諗我都係救我阿媽先。      
% Q6 c" V- D' X58)多謝你令我明白咩叫”愛”,但你同時令我明白到我所愛既唔係你。   6 n: V% n. z$ B
59)我一向都好尊重你,所以請你尊重返我呢個決定。     
! ^& R3 l* {. B60)離開你既痛唔夠同你一齊既痛。  

已有(13)人评论

ryuichi 发表于 2008-7-27 22:21:18 | 显示全部楼层
唔错,学几句先!

熊猫仔 发表于 2008-7-27 23:13:20 | 显示全部楼层
我都有两句收藏~都系《一些事一些情》度学翻嚟噶~~~
" L* O1 w- Y9 W, o! z/ Q3 o  B% a  p2 \
1.你系一个好女仔,但我唔系一个好男仔~
- Q0 u$ j$ \5 m% e3 ]- D2.你中意我d咩啫,我改咯!!!~~~呢个经典+顶瘾!

sarahytan 发表于 2008-7-28 01:35:52 | 显示全部楼层
wow....so many7 v: Y. @! B' Q- ~7 C8 _! [

+ a0 ?; [- v/ M" }7 Ldid you use any? lol

marb 发表于 2008-7-28 01:42:07 | 显示全部楼层
啊!!!我用过情聖版的对白!!

mrszeto 发表于 2008-7-28 08:42:53 | 显示全部楼层
哈!楼主很有创意嘛,不过也很无聊

sunnydir 发表于 2008-8-11 18:26:23 | 显示全部楼层
的确不错,不过最好都系少上来找句好勒 我希望就。。。哈哈

小游 发表于 2008-8-11 18:35:14 | 显示全部楼层
最好无机会用到~

168270320 发表于 2008-8-12 07:13:06 | 显示全部楼层
有些少用处.

火影 发表于 2008-8-12 15:15:47 | 显示全部楼层
60)離開你既痛唔夠同你一齊既痛。   <-- 呢句好絕...

mmlesleym 发表于 2008-8-15 09:26:43 | 显示全部楼层
我會講:你究竟鍾意我邊度,我改唔得咩

beck0707 发表于 2009-5-4 23:17:16 | 显示全部楼层
wooowww.......That's a lot.
9 |0 a: c/ ~8 g# ]5 G0 jsome of those is useful.0 C3 d% w  M5 p1 F
Thank you for sharing.
5 w" m) g; Q" E# O7 D0 h5 gi learn it from now.

12下一页