[新闻资讯] 关于奶茶的新闻两则

lych 发布于2008-7-18 21:51 6706 次浏览 64 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
quill 发表于 2008-7-20 21:37:54 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-7-20 00:11 发表 % o$ {  E7 N3 K, p9 E" \
兩地係唔同味架~!
7 \: j, X# \& j* }- p" |6 T1 f' b

* L/ R6 M6 m0 x$ ?5 D5 ]/ v就系罗~~差好远噶,去到香港我真系忍晤住噶,我觉得D奶茶真的好好味啊~~3 b! M" n, l; \, z/ c$ Y
: j6 c* u: i1 P. f+ N( {/ |, |
几百次都唔厌噶我~~~广州的奶味好重啊,我中意茶味重噶~~所以香港茶餐厅的味道我真系觉得好正

quill 发表于 2008-7-20 21:39:24 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-7-20 13:36 发表 1 w1 A* Q6 k* `1 B* a: s
咁好赚去卖奶茶算囖
9 h! ]' N7 l% _+ W- F0 ~* ?读咁多书做乜.................
& K+ {6 G6 o( a, E9 L
0 }% v; w2 M( B& h3 T5 g4 c# L' d

* {: L. v8 p6 ]呢个问题我都考虑过噶~~不过原料呢D也我真系要考虑下点去稳啊`~~

lych 发表于 2008-7-20 21:44:37 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-7-20 21:37 发表
4 ?+ e7 K8 @9 j  b5 W, y; C3 |! V# a% u
- ^0 q. p) u+ C5 ~9 Z- K
就系罗~~差好远噶,去到香港我真系忍晤住噶,我觉得D奶茶真的好好味啊~~, g- a! I; j4 _; |
2 Q- j, N' y3 F. l+ M8 U& y% S
几百次都唔厌噶我~~~广州的奶味好重啊,我中意茶味重噶~~所以香港茶餐厅的味道我真系觉得好正
! f0 x" c1 g% a+ p6 l
可能两地D人口味5同啦!~~~

abc-like 发表于 2008-7-21 11:35:53 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-7-20 21:37 发表 ! g, J9 L. p  z$ R# N$ I

- ]! m" x& A' @2 F2 _; {- ^
: |3 y! C- ]) r: _1 a! U就系罗~~差好远噶,去到香港我真系忍晤住噶,我觉得D奶茶真的好好味啊~~
! ^9 o% @6 z/ V" B9 ^+ r( T2 L
3 |7 @" e9 {- G6 R( `6 d6 z0 F: o1 Q几百次都唔厌噶我~~~广州的奶味好重啊,我中意茶味重噶~~所以香港茶餐厅的味道我真系觉得好正
2 k% e. a& I8 s, K# d0 Q
有冇去上環最正宗既飲奶茶呀?

平常心 发表于 2008-7-21 14:25:12 | 显示全部楼层
奶茶有没好,到HK认真饮番杯就知,

aa5a6a 发表于 2008-7-21 20:56:37 | 显示全部楼层
早知道拉...一元一杯珍珠奶茶,一睇就知道不会健康得去边,,,其实好多人都是知道这样都会饮的,没法,因为便啊...

sarahytan 发表于 2008-7-22 08:39:39 | 显示全部楼层
wow...so dangerous

cifer2004 发表于 2008-7-24 16:45:45 | 显示全部楼层
所以呢,都系饮水好过罗~~~~~~~~

quill 发表于 2008-7-26 12:32:25 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-7-20 21:44 发表
- Q0 ]4 i+ F+ b( b7 ?6 |; {, {+ K
  t3 Q; D0 e8 x0 z/ V可能两地D人口味5同啦!~~~
8 w# c1 q% E! E4 l3 s; U

( h4 j' C, f2 r; `8 {$ {+ Q* @! n$ P9 M2 Z3 b4 H) S
都会噶~~有呢个可能噶~~( E6 _5 H* L* m2 A7 o, O+ A

' k* i  }3 e  Y不过呢,最最最最最最最最重要的~~我自己认为系人地香港D够真材实料啊`~~~~
  _. Y' @$ |0 V- L7 ]7 Q2 E4 g; H4 T0 z  f! q1 r" e
呢到只会扣奶精入去以为甘就叫好~~难饮到啊~~

quill 发表于 2008-7-26 12:36:03 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-7-21 11:35 发表
+ ]+ S9 C5 w9 A, g$ U( u6 l5 X: Y, G  f; Z* m* z
有冇去上環最正宗既飲奶茶呀?
2 L! ~4 p" S  J9 d

4 [! x# W8 s+ I  k. H# M2 g1 g' s无啊~~我去香港只去旺角而已~~因为我要的也旺角给晒我~~所以我只去果到~~~
2 N/ c" N2 l8 q% i9 i: L# ~# k3 p% v$ W6 q. h4 M. K. U
晤想去其他地方晒车费咩,香港地铁好贵噶~~米搞~~~去一个旺角咩SASA,卓越啊,咩都有晒拉~已经够我行一日拉~~我成日都觉得时间晤够添啊~~~~1 [3 T  \6 I* i. J0 @; G+ _

( [* `8 z' Q, Z0 p0 t. |1 ~奶茶都系果头附近D茶餐厅饮噶,我晤知道咩叫最正中罗,不过我自己就觉得茶味重D的我自己比较喜欢罗~~: [; J" Q; `* L( x
' r, @  ^( j& \* J: n( J
你讲果到太远拉,而且消费晤起啊~~所以无去过~~

a13621311 发表于 2008-7-26 15:30:37 | 显示全部楼层
睇来我E家都系少饮奶茶好D啦!

lych 发表于 2008-7-26 20:58:28 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-7-26 12:32 发表
; \* C2 N9 `9 c; j+ [2 D* [: q2 B- V; \0 f& |' `, j' G! s. b

* L* j1 U* z1 c
; `8 s; q4 t% X0 r都会噶~~有呢个可能噶~~
* D) o- I9 h. p' d& b( p5 q% u7 ~+ a- u; ^" j6 [+ r( {
不过呢,最最最最最最最最重要的~~我自己认为系人地香港D够真材实料啊`~~~~
9 D% n) ^( w! [& M1 D/ g) j+ R4 n7 T
呢到只会扣奶精入去以为甘就叫好~~难饮到啊~~

3 b9 S. _2 O$ d1 a& n喱D是个人嘅问题,要睇下个老板黑5黑心!