[新闻资讯] 关于奶茶的新闻两则

lych 发布于2008-7-18 21:51 6707 次浏览 64 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2008-7-19 16:22:37 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-7-18 21:51 发表
" r" D  z6 M2 ]% j奶精+色素+香精+木薯粉+自来水,每天一杯就可超人体承受极限 奶精版珍珠奶茶,你敢喝吗?
  n9 T1 h# r( U0 A大洋新闻 时间: 2008-07-16 来源: 羊城地铁报 7 D- s( [7 x2 i: o

7 |! d' O1 v1 Z) J
* h7 ]$ T" n9 O$ @, E  本报讯 近日,家住天河石牌东的刘小姐向媒体报料:日前她在排队购买 ...

9 A+ E* b& F5 v9 c8 E% I1 f" I' s  s: ~; ]% D# T
我一直以来都没有点饮依D野的~

abc-like 发表于 2008-7-19 18:12:40 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-19 16:22 发表 ; ~! K% e: N: q8 |( E& ]0 C  {' n

5 O- p0 m% e. U+ L, |+ h
4 S7 Y5 @4 y/ c  N+ G) `! X9 E我一直以来都没有点饮依D野的~
女仔請呢??
: T% N+ A8 ]. V+ w3 `一次都無飲過??
; V2 H) x- d3 H( R
# F: N/ J; i9 v5 w) Q* W8 F我以前公司個肥妹都唔知幾鍾意飲呀

火宇宙 发表于 2008-7-19 18:28:06 | 显示全部楼层
一般很少喝的!

Kiver 发表于 2008-7-19 20:50:50 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-7-19 18:12 发表
  H3 i1 s7 K# J5 R1 u, _ 女仔請呢??! a- A' D; B" v9 _3 h# h
一次都無飲過??/ M/ a. [2 L1 v: A
. k: X7 v- z9 ~# x
我以前公司個肥妹都唔知幾鍾意飲呀
, r2 P* j# K5 n0 x- D" i- t+ b

, S& p- K/ l% q0 G1 b, w9 C, ~睇清楚7 ^8 q5 @( a% X5 v$ |* r( p9 J/ t+ W
4 O0 {: n: z% t, }. t, o
系讲没有点饮
" H0 L# t  P' R+ i
- \) m3 I" F& W9 ^9 v$ C! @0 o女仔请都一样" [5 J% `  j4 ?6 q, }6 \6 q0 T
+ {& S6 @# X, M7 F# }2 _
都系吾会点饮的

平常心 发表于 2008-7-19 22:23:48 | 显示全部楼层
HK饮咗几十年,吾见有问题,

lych 发表于 2008-7-19 22:45:07 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-7-19 22:23 发表
9 a; t" D" ^, L5 `, C; ^' kHK饮咗几十年,吾见有问题,
1 w+ `" Q* C  l1 x
个人品德罗!老板为左赚钱,可以不择手段。

lych 发表于 2008-7-19 22:48:45 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-7-19 13:02 发表 * \& A' _& Z. b' j
尋晚有冇熱死牛呀?
. o6 l; s! f6 }; X/ [/ `$ s" ~9 O都唔知典解尋晚咁鬼死熱
" y! u1 {, K4 w) A3 F; E
唔系好热姐,都未洗摆入雪库

abc-like 发表于 2008-7-19 23:52:24 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-19 20:50 发表
5 _5 _' f  X4 _; W( J1 F! T2 z9 G5 T5 b5 {
3 u: H7 f1 }! d" R: E2 |
睇清楚/ c5 B" q" G) f6 ~, Y

, _1 p& R  Y( F5 p系讲没有点饮
# u% T/ V9 C9 \, J' v" F/ W" r6 F4 ?3 L( Q( Y1 {  S
女仔请都一样' y4 N& v3 {; ?) O# y  T; j2 S

6 G* q- k& u) w# L/ @3 O都系吾会点饮的
咁飲咩~!
; v& w5 N$ Z* Q* h! B 乾屍!!

quill 发表于 2008-7-20 00:02:17 | 显示全部楼层
唔系挂~~死人罗我好中意个喔~~~9 i4 l! f5 O' B! N' f
" J; e( o; c, S) s' g7 ?: D( C
好难介个喔~~甘香港果D呢~~真系好有茶味噶

abc-like 发表于 2008-7-20 00:11:17 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-7-20 00:02 发表
6 M" Y: p$ b2 O& |5 P0 y唔系挂~~死人罗我好中意个喔~~~- Y& u) l5 Q, d# L& h4 ?
( T& H, o* ]4 c3 a8 A
好难介个喔~~甘香港果D呢~~真系好有茶味噶
兩地係唔同味架~!

平常心 发表于 2008-7-20 11:16:50 | 显示全部楼层
主要系睇制作人点做,奶茶系好嘢,

kalaso 发表于 2008-7-20 13:36:04 | 显示全部楼层
咁好赚去卖奶茶算囖 ) K/ ~3 G# w, g" [% w
读咁多书做乜.................