想请教下合成方面的问题

sksson 发布于2008-6-11 11:38 2240 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我想问如何将WMV无损画质地分离音频和视频 ,用什么软件??
% B% Z( M4 `& l, Y( [9 N近排想学下合成,不过又吾识呢方面噶野,依家摸索紧"MKVtoolnix"呢个软件!!6 a: ^* J9 z( [0 u) K
希望各位大哥大姐可以教下细佬我合成方面噶野.... 2 @5 r) `# Y( y* L. x- G
或者讲下合成用到的软件,俾我自己摸索下都好!!

相关帖子

已有(10)人评论

leafir 发表于 2008-6-11 22:03:00 | 显示全部楼层
不懂,不过等多一会那些合成高手就会来告诉你的了
netasa 发表于 2008-6-12 01:03:27 | 显示全部楼层
想学嘢,点解唔去合成区度睇下D旧贴先阿!!  想编辑WMV,你部电脑一定要有番咁上下“靓”先好咯。 唔係只会係漫长嘅等待。  另外,无话一定要边款软件嘅,只要功能齐全,咩软件都一样。每个人习惯唔同自己觉得好先至好。 
sksson 发表于 2008-6-12 13:53:35 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-6-12 01:03 发表 6 ^) _6 W3 g3 N! A
想学嘢,点解唔去合成区度睇下D旧贴先阿!!  想编辑WMV,你部电脑一定要有番咁上下“靓”先好咯。 唔係只会係漫长嘅等待。  另外,无话一定要边款软件嘅,只要功能齐全,咩软件都一样。每个人习惯唔同自己觉得 ...
' ~  ?- ^2 R6 h! d
3 `9 H1 v3 h* C

5 Z0 n4 G& @, b( b合成区度D旧贴,我睇过好几篇了,不过睇完之后,好似明又好似吾明
% v0 f7 h3 k  y0 r7 ^乜编辑要WMV要甘高配置噶咩 9 j1 H  V/ n. _" a+ e! `
甘初学者用咩软件比较好,可否介绍下!!
yjb338 发表于 2008-6-18 09:51:44 | 显示全部楼层
其实搞合成不难,但是很枯燥乏味.合完你就没兴趣看了.
hikaruyin 发表于 2008-6-24 23:03:36 | 显示全部楼层
就我個人,我所知的合成方法有三種…我個人用的方法對硬件要求幾高下…唔建議初學者用....; d; {" g% G3 x8 r+ \5 B0 N
你可以試下用會聲會影學下先
Kiver 发表于 2008-6-24 23:18:58 | 显示全部楼层
原帖由 hikaruyin 于 2008-6-24 23:03 发表
; A3 q( H- \6 L* l) S, \2 v就我個人,我所知的合成方法有三種…我個人用的方法對硬件要求幾高下…唔建議初學者用....
$ m. Z5 Z' [1 B# X+ G: @5 k8 u你可以試下用會聲會影學下先

8 \* C8 `9 ~1 Z5 j4 N2 o
4 z" K$ W) M1 ^0 X& _, J我台还是K7时代的产物~~~0 _  `2 C5 X  m# f
5 f8 I4 J5 P  g+ L& O; k
55555555  @* l3 T4 e* C+ L! G( d
跑起高清片源来好食力`
yrj 发表于 2008-6-27 19:08:30 | 显示全部楼层
原帖由 hikaruyin 于 2008-6-24 23:03 发表 & ?: t( U: P" _# j# y0 l, d3 I6 ?
就我個人,我所知的合成方法有三種…我個人用的方法對硬件要求幾高下…唔建議初學者用....: d1 D3 f6 E: Z9 @( c4 x. C9 C- V7 H- ]
你可以試下用會聲會影學下先
5 @) _9 Y( f; b8 [- ]1 y5 g* r* \$ s

8 p5 G: a. l9 ?2 m; O恩~ 我比较喜欢用会影合成
kidhitomi 发表于 2008-6-30 05:43:54 | 显示全部楼层
我也想学下!$ Y: t! T6 I4 ?5 ~: E4 C4 Z+ K( h5 [
183334257 发表于 2008-10-21 06:17:52 | 显示全部楼层
我都系初学者,我一般都系用绘声绘影合8 f4 h. n, U! H8 F: G2 T7 R
不过总系觉得好多情况下功能唔够强呢. N. q6 @$ J1 `& n2 ?! T( c& ?
想请教下各位兄弟,用咩软件好?

nintendo 发表于 2008-10-21 07:10:07 | 显示全部楼层
MKVtoolni网上有大把教程,搜索下就揾到好多