[其它更多] 2008年度第二季粤漫社社区论坛版主签到帖

Kiver 发布于2008-4-17 12:47 16433 次浏览 71 位用户参与讨论   [复制分享主题]
rx-rider 发表于 2008-4-19 12:31:23 | 显示全部楼层
原帖由 shason 于 2008-4-17 21:23 发表
0 F9 _( m: i: T% T3 H. u" x老实讲句,论坛想发展,想壮大,只靠小圈子维持不下去!放宽权限,才能到达共享之乐园

& a/ |. _% O* t, o请注意你的网德。。。。。。。。
shason 发表于 2008-4-19 15:01:35 | 显示全部楼层
我嘅话你可以唔听,我嘅意见你可以唔接纳。但係一个平台正常远行离唔开人气。粤漫社的过去怎样,现况如何,前景去边,高层应该比我更清楚。我只係看客,我完全可以每灌一次水,下一个附件
tandong 发表于 2008-4-19 16:08:46 | 显示全部楼层
原帖由 shason 于 2008-4-19 15:01 发表
5 G4 l0 M4 P5 a* w8 m# \我嘅话你可以唔听,我嘅意见你可以唔接纳。但係一个平台正常远行离唔开人气。粤漫社的过去怎样,现况如何,前景去边,高层应该比我更清楚。我只係看客,我完全可以每灌一次水,下一个附件
粤漫社的过去怎样,現在粤漫社怎样,你点睇我吾理,我只想培养好下一代版主同分享资源的原创朋友,做D我嘎本分,做咁耐,我睇住好多人由学生走向社会工作,爲2餐奔忙,上來少之又少了,我有一日也会同距地一樣,成爲粵漫社嘎一个过客,依家我还想做的是-------粵漫社的资源组成立。以后嘎,我地还有下一班版主。
) V' U1 }+ @. o/ a( ^+ ^' N
1 W( [; O3 x. B你有好建议可以提出來,不要抛2个空动无物嘎野出來。
tandong 发表于 2008-4-19 16:12:44 | 显示全部楼层
原帖由 rx-rider 于 2008-4-19 12:29 发表
; L, ~% n- i' D9 w
5 h" l" B& F' G对。老虎发威,非同小可。。。。。。。。。 " z' w3 D5 z6 O* x- M  X
偶虽然来这里已经有4年多,但是还是见到梦的成长,不容易。 ; o7 l5 Q  W9 \8 N% ]1 l2 g
对那个说这里小圈子,现在不是小圈子而是大家庭,都是靠大家的爱护,梦才成长到这个地步,1 _9 ^6 F( T' c; ]1 F1 ~
国有国 ...
如同我到DotBT Plus当版主一樣,我不能照搬在粵漫社嘎野去管理,DotBT Plus也有距运行嘎一套规则。
Kiver 发表于 2008-4-19 16:35:16 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2008-4-19 16:12 发表 ; Q6 \" }, d4 F: {
如同我到DotBT Plus当版主一樣,我不能照搬在粵漫社嘎野去管理,DotBT Plus也有距运行嘎一套规则。
! d# j( S/ F4 _# e' o
: r$ j, t+ m0 o5 \8 X
将DOTBT的管理规则大概概述一下啦~~) E# r" r6 e" v8 ?" _
; a2 s# k' K7 P
系时候要参详多D啦~
Laputa81 发表于 2008-4-19 16:57:29 | 显示全部楼层
原帖由 shason 于 2008-4-19 15:01 发表
7 c$ l3 N0 g+ Q0 O( o1 _" Q. S5 D  o我嘅话你可以唔听,我嘅意见你可以唔接纳。但係一个平台正常远行离唔开人气。粤漫社的过去怎样,现况如何,前景去边,高层应该比我更清楚。我只係看客,我完全可以每灌一次水,下一个附件

& f7 `2 i9 e7 B  [* y9 }# E4 i1 N3 w1 Z

( }+ G" I( Z% W' m! j你觉得喱喥人气唔掂咩???
% T0 {* L4 z0 y$ I" Z# U* [: j, E4 `: D. b
在线会员 - 1089 人在线4 U; @3 L. u8 W! U  j  o5 X" R$ h' U

% h5 B9 v7 J9 q" l$ M- g3 f次次上嚟几乎都喺喱个数字咁滞~~~  z7 e/ C# Q) g9 ]* h5 R
相信有唔少会员都喺用游客身份上嚟~~~
! K2 E' N2 m) y2 r+ p睇睇有乜资源更新······) c& J  _) V  C) `7 X
无就登录都悭番~~~: a& H# o3 Z& V' w( o
有就嗱嗱声登录下载咗附近就闪人~~~' e9 s" B- ]. i9 _
未夠钱或者权限嘅就喺喥呻喱样贵个样限制高~~~+ N/ P5 V+ m" U( u# o: g! S* f
试问喱种人气作用大咩???
; B8 B2 D/ A+ m0 @- s% [5 N# C1 L' ^3 Z- N1 q$ L$ u" `: }
每个论坛都有自己嘅套管理模式~~~
  o, V. `$ ?: j& i6 A唔喺话人哋噉做就学人哋噉做······& s: `3 t5 m+ A( u
噉当然好嘅方面应该试行····
tandong 发表于 2008-4-19 17:50:56 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-4-19 16:35 发表 8 [9 {. ^7 b; ^" C. [. b

, a0 N3 J6 P9 ^. A; s' {! e7 T" `$ I
将DOTBT的管理规则大概概述一下啦~~+ w4 D5 Z2 m. i( G

w2 t. \9 H! P) ^. G  r/ V系时候要参详多D啦~
人地个边録影资源组已成氣候,我地呢?自F版,MK版等走后,有几多个來粵漫社做録影?资源组不成组,一团散沙,所幸的是物 流 所还有不错的原创人氣,MU那些超难下的资源,好像夜月呢D有心嘎2传手,少之又少,我只能讲:分享资源是帶动人氣嘎方法。管理规则是另一回事,揾多D像heehee123 等在HK嘎能在綫管理又能发分享资源嘎版主,是更新改变嘎方法。
tandong 发表于 2008-4-19 18:20:57 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-4-19 16:35 发表 3 B, \- j$ j- h# a- k

$ E: i/ o9 i0 C) ^; U0 o- f8 }$ E" K" y7 s
将DOTBT的管理规则大概概述一下啦~~
3 Z- f0 ^& E& i' W) v' J1 s
; |5 P* v# t' N* R3 F" t系时候要参详多D啦~
上一帖丙少左你,再來!
/ J; f4 ?' b9 s* A4 C' q1 C' b+ n) f7 H" Y8 v& ]# H
做事拖拉,你一句无空就要几多人等你搞先成事,你吾知有K社还可以有RX社架,揾D会搞論坛系統设置嘎人帮輕下你,资源·暗部 ,贵宾等几時能到位啊?.......................还有....更多,但我沒空了!
heehee123 发表于 2008-4-19 20:33:47 | 显示全部楼层
版主名稱:heehee1230 O. r- N8 u4 }
基所管轄的版區:『 閑 情 茶 聊 居 』和『 原 創 物 流 所 』。3 p: c7 E1 d# u5 W* [
對粵漫社的版區如何調整發展意見:大家多點灌水就得喇,賞罰就要分明.....
ckahome 发表于 2008-4-19 21:17:06 | 显示全部楼层
版主名称:ckahome
( E/ j6 B2 T% v; E; K  Q4 p所管辖的版区:原创物流所! O) r. o7 Z$ R6 V( k2 D
对粤漫社的版区如何调整发展意见:QQ中转站发布的较多,但很多都过期了
Kiver 发表于 2008-4-19 22:55:32 | 显示全部楼层
原帖由 ckahome 于 2008-4-19 21:17 发表 * d$ l, d. U5 l9 o% y5 |4 e8 ?
版主名称:ckahome' s/ G4 D% z. l- j6 u5 i% O" {! S2 f
所管辖的版区:原创物流所" W/ W! I# }9 t; q) `
对粤漫社的版区如何调整发展意见:QQ中转站发布的较多,但很多都过期了
. r5 E! u6 U  ~& e1 \/ |/ [
% k+ D9 i4 D' H0 X; U3 n* T
那就要麻烦您帮忙清理一下了~~
shason 发表于 2008-4-20 09:24:19 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-4-19 16:57 发表
- M. ?% R8 _* y: e3 y1 a1 |1 x( e, q  G/ e

2 B. a+ Z6 D+ {
6 C6 b: S3 |% z3 r你觉得喱喥人气唔掂咩???
( f# `& j3 }! _) F( I. @, W! m1 ?8 s
" O# c6 u. p( O/ A, ~在线会员 - 1089 人在线
. k; k$ ~3 T* O$ [. D# i0 U* G6 w  H2 j3 T
次次上嚟几乎都喺喱个数字咁滞~~~$ l- x! X  `' O, t' J6 E
相信有唔少会员都喺用游客身份上嚟~~~4 y2 H# e3 J7 {% g0 z  \1 s
睇睇有乜资源更新······
+ n3 q2 t4 @5 S1 f  z2 }- H- V无就登录都悭番~~~
& D3 _4 V8 a; ]: f. |有就嗱嗱声 ...

+ S5 M+ V+ m/ Q$ }! Z如果你只睇呢个在线人数统计,我可以同你讲,你係自己呃自己。呢个数字究竟准唔准确尚且未知(我话你听渔人在线嗰度写住9000几人你信唔信?!),况且以我看回帖的情况,人气低下无庸置疑。1.获取星梦途径唔多;2.ftp望而莫及;3.附件、搜索都收费太小气,原创作品的主要奖励途径应该係版主奖励而唔係一味靠高收费附件;4.原创内容流失太快,可惜可叹。