[动漫讨论] 百变小樱再见魔法咔同翼之奇幻旅程系米同一出戏?

迪格斯 发布于2008-4-9 00:25 8233 次浏览 50 位用户参与讨论   [复制分享主题]
A_Flys 发表于 2008-5-1 21:27:59 | 显示全部楼层
都係百变小樱好睇呢人物都Q呢啦!
282812106 发表于 2008-5-23 01:45:03 | 显示全部楼层
人物多数一样...我谂应该唔同挂
a13621311 发表于 2008-8-29 21:51:27 | 显示全部楼层
样、名、配音,无论边方面都一样,但系5同的!!!!em225]

癲雞 发表于 2008-8-30 01:34:05 | 显示全部楼层
我覺得係同一出戲 1 同 2。

4629103 发表于 2008-9-1 14:05:51 | 显示全部楼层
我都想知道啊

ql200168 发表于 2008-9-1 16:52:30 | 显示全部楼层
人物好像都是一样的 配音呢?

fullmoon2 发表于 2008-9-1 23:33:43 | 显示全部楼层
兩部嘅作者喺同一嗰....
$ r) D9 R) k" Q9 v8 V, r百變小櫻之再見magic卡.....
4 x8 x( s# R9 Y8 w0 l/ Z顧名思義......8 E7 d9 b) t  B1 W" w5 A5 x; F, c! ~
蹴喺百變小櫻magic嘅劇場版.....
9 e* @; Q7 q1 i( P/ _8 Z- j仲囿百變小櫻之相約在香港都喺百變小櫻magic卡嘅劇場版.......
  V3 ~5 j3 c' r. z而翼之奇幻旅程....4 h4 @3 f( t# p  r# Y, A4 F
蹴喺另外一部片喇....; L  X" s. F* u" r, w8 A. k  }% {4 _
兩部囿關聯嘅蹴喺...." {& l. z" ~6 N# `9 W9 q% c% X
人物相同....
; V/ D+ j: X- _( c$ u姓名相同...3 u6 b( i2 _1 X- \* \
蛾睇翼之奇幻旅程嘅介紹...; s5 r# V8 H0 C5 U, j4 C
好似話喺百變小櫻magic卡嘅后傳....* i& W; w5 E) S. T& B5 X4 U1 r
5瀦真定假哈....
% |2 I( f  c, t翼之奇幻旅程如面...' o* X& k. P/ |9 L
好多角色都喺來自作者之前嗰D作品入麵嘅.....

561212 发表于 2008-9-2 03:59:33 | 显示全部楼层
嗯嗯 无拉能

pphao 发表于 2008-9-2 20:47:07 | 显示全部楼层
可以下了去看看

simon21 发表于 2008-9-4 17:47:08 | 显示全部楼层
人物:外貌大致相同# O* f* n& a* M6 C+ p/ @
“百变”系细路版~“翼”系青年版~
# g' t: G4 y! j& @' u  M时间:前后脚- x1 z: U5 ^  a' g
“百变”结束后8~10年~“翼”故事开始~
& u1 v' A% Y7 t3 S. l: V5 E8 d9 J背景:世界观唔同
- `2 ?9 ~7 U0 K- s8 t) G“百变”讲嘎系近代小妹妹同魔法嘎邂逅~
1 ~# c' K5 ^) Y) e) }# {“翼”讲嘎系另1个次元(魔法世界)发生嘎~追寻记忆羽毛嘎旅程~

ssshhh2 发表于 2008-9-5 21:40:42 | 显示全部楼层
绝对唔系。不过作者就是同一个社团,羽翼里的角色是集其以前作品于一身的。其中有:东京巴比伦、百变小樱、魔法骑士、圣传等等

bajatvj 发表于 2008-9-7 19:48:43 | 显示全部楼层
自己睇下成出动画先讲啦