[每日闲聊]  20蚊嘅皇家双妹唛‘掏’装

netasa 发布于2008-1-14 07:11 2083 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
 琴日无聊之际,去左趟掏街。 偶遇一处卖老番嘅档。被一蚊一只高清DVD嘅口号吸引左过去及一下!! 不过同预期嘅一样,不是什么高清啦,只係一般嘅老番,外加二手。 有D好少少嘅,有个纸皮盒咁啦! 不过做到一蚊一只,都算係咁咯,当场有得试碟! 本嚟谂住及及啫,正当调头走人之时,比我发现了两个女警嘅英姿!!$ B- c5 i7 Q7 z3 X
$ x4 c  c) G5 _( y8 J
主角出场了,一套老番嘅皇家双妹唛(逮捕令)。就在旁边,大只字咁写住一蚊一只!!! 由于係用精美嘅盒装住嘅,所以当时我唔知有几多只碟,又唔清楚係米果D HDDVD嚟嘅。只係问,“咁依套係米1蚊只啊”  我谂结果大家都估到啦!!3 n& e( d: E) Q  j' P8 Q# [6 F9 O* |; H

3 y6 J+ B5 Y+ ?' C+ W最后讲价杀到20蚊成交!  日文配音,DVD原装国产老番(点解咁讲,因为係有字幕可选择嘅)有套装BOX硬锦盒,十分大气! 共计26只DVD 2-3区 画质清晰应该係D5嘅碟!! 包括左TV1-2套 外加剧场全集! 印象中在一D碟店度见过,当时价格在9X-1XXRMB之间!! 哈哈,家使20蚊就买到,实在开心啊,收藏之,兴奋到漏夜发贴添!! 7 j3 |2 Y  F" \- D) D; R. ]

X3 m) V9 Y$ Z0 M. L4 \讲真啦,就算买HDDVD版全套,都唔至20蚊啦!! 哈哈!!

已有(16)人评论

莱迎希 发表于 2008-1-14 07:50:51 | 显示全部楼层
唔知有无我最想要噶<种子特务>呢? 唔理系老翻定系正货都想收一套 " I- V1 V$ C" x3 W5 G8 Y
* H+ K* k; S! a

4 F3 [5 I4 _  ]+ B( n不过一蚊一只真系抵到挣~
累斗累 发表于 2008-1-14 21:10:43 | 显示全部楼层
皇家双妹唛! y# ^6 T% U+ h. M/ F, `# C: j
6 x* A& i: _, H4 l% k) n
有粤语卖啊
+ n4 d- n- R) i) \" s* T" W我都买了只
netasa 发表于 2008-1-15 00:24:38 | 显示全部楼层
原帖由 累斗累 于 2008-1-14 21:10 发表
' S  q" b( C" l1 o皇家双妹唛
& ], O7 z/ \# J" X( R1 T/ x0 p3 [4 y  K  d. X( G6 b, B* L
有粤语卖啊8 M- W% p' [  T5 d. y
我都买了只

5 ]8 X. H* f1 |6 p8 B, \- T7 F
- ]  R, H& |' e( Q我知道,不过无咁便呢! 再讲果D係真正嘅DVD画质嚟嘅,唔似出面果D HDDVD压缩过嘅!
幻影傳說 发表于 2008-1-15 00:46:42 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-1-14 07:11 发表
7 [# |8 r7 C# u5 T( n兴奋到漏夜发贴添

+ Y7 \* j" C3 L" f; |# M3 T' v: o. g4 |* s  ^4 v* z8 T) [1 S
早上07:11 都叫做漏夜   
# z+ O/ m: {  R0 L& T0 O. w) _! N% b+ {: h) B* j1 @
你住邊架
abc-like 发表于 2008-1-15 08:47:33 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-1-14 07:11 发表 * ]: S' [4 x& L6 {: i# l" Z
 琴日无聊之际,去左趟掏街。 偶遇一处卖老番嘅档。被一蚊一只高清DVD嘅口号吸引左过去及一下!! 不过同预期嘅一样,不是什么高清啦,只係一般嘅老番,外加二手。 有D好少少嘅,有个纸皮盒咁啦! 不过做到 ...
! `5 y' ?4 B" C& I+ c! o
掏街喺邊, 我都想去掏吓金啵
平常心 发表于 2008-1-15 10:20:20 | 显示全部楼层
是否肯定系粵語?系就好,幾時合成?
Mickey 发表于 2008-1-15 14:54:25 | 显示全部楼层
Er……而家D老翻偏到一蚊一只甘夸张啊……
netasa 发表于 2008-1-16 01:07:00 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-1-15 00:46 发表
$ x9 m( P  [& t4 X( U! O; {: m1 _$ D  G0 C8 x

0 u  }7 S2 e1 U0 h9 X* q早上07:11 都叫做漏夜   
+ g* R1 ?) X! p! x# {8 V- i7 e- f7 E$ |7 p
你住邊架

6 S8 h) P7 d  I. R6 s& X. D4 s2 J. B/ \; p) e
篇嘢一早打好,不过唔知点解一发贴就出错,之后无理,去左玩GAME。后嚟醒番起粘落嚟再发,就无改到漏夜果两只字。
netasa 发表于 2008-1-16 01:11:13 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-1-15 10:20 发表 . C/ r- c( v" r) W- Q; h9 F
是否肯定系粵語?系就好,幾時合成?
0 L- }! j$ u1 f

8 u8 K( Z0 q+ ~8 ~7 J+ |0 ^: N7 S大佬啊写到明日语咯!! 粤语係有,不过唔全呢! 第二辑又无头无尾,再讲果D HDDVD嘅粤语版画质都唔错啦已经。4 S( S/ O4 e* B& A: b+ v

9 B, X' c3 n# T有全部粤语配音就合,所以宜家有DVD就梗係收住先啦,唔係到时难稳片源,再讲咁便!!
平常心 发表于 2008-1-16 08:18:50 | 显示全部楼层
早就过咗疯狂期,吾系粤语,吾收,
abc-like 发表于 2008-1-16 08:38:19 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-1-15 08:47 发表 7 F7 T! }; j+ m3 X+ o
0 d" N. F, q9 c$ ]. n1 s  K! P
你去邊度掏街? 我都想去掏吓金啵.......
2 a# ?; h; D, R" f: L. G: G

8 [7 G  c  r  ] 點解改唔倒字既,枫哥
12下一页