[其它更多] 最近粤社嘅网络连接有无变动过?

netasa 发布于2007-12-22 02:46 1636 次浏览 7 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(7)人评论

Kiver 发表于 2007-12-22 11:38:26 | 显示全部楼层
原帖由 <i>netasa</i> 于 2007-12-22 02:46 发表 <br />
5 B( s3 o9 V9 W/ @" B 我指嘅係连接方面,最近上嚟特别慢,连深夜都一样,开网时有D图标都LOAD唔到出嚟! 问声有无係换左网络出口?  宜家係米都连接电信的? 用紧WWW嘅上,BBS嘅会唔会快D? 
<br />
# N+ y: I, i  V* j$ }
# }: ~) R! J" H2 k4 U/ m- `
; Y8 K: A  G8 H0 pWWW的网址是接左中国电信网络
$ g  P9 w9 K. Z& Y! L) P
& b$ h7 B4 \* j  ^4 z7 ~而BBS是接上了网通线路的! I3 @! ]8 ^0 p
. z3 V1 V: C& n1 s' ^
所以用BBS会好慢的~
Laputa81 发表于 2007-12-22 16:26:41 | 显示全部楼层
我试过时不时会断线········跟住找不到网页~~~
huang 发表于 2007-12-22 16:53:56 | 显示全部楼层
就算是WWW有时都觉得几慢下
ks128 发表于 2007-12-23 00:42:30 | 显示全部楼层
总之就系慢啦,痛苦
netasa 发表于 2007-12-23 02:09:09 | 显示全部楼层
大家捱到服务器回归应该会改善嘅!!  我都係深夜上发贴好过了!! 
Kiver 发表于 2007-12-23 17:17:25 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-12-23 02:09 发表 % f! a; P; k. x5 y+ Y
大家捱到服务器回归应该会改善嘅!!  我都係深夜上发贴好过了!! 

3 d, C2 B5 Q' K
% o' k  s& O+ A- D) K' `我这边未感到经常性的慢~~~
- }9 y, ~% S0 f1 [不过自己服务器就自己的站0 M  }- }6 `) Q' o5 \8 m
当然不会慢咯~~~呵呵`
幻影傳說 发表于 2007-12-23 23:00:26 | 显示全部楼层
打開網頁的第一下就十分緩慢,之後就番快少少,
2 G7 I" U+ P7 [( i3 [不過間中仍然會出現短暫性time-out