[每日闲聊] 讲广东话唔正既女导游

Kiver 发布于2007-11-22 17:20 2284 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
有个北京靚女做导游,阿Sam心諗今次无死啦,靚女导游仲讲中文,阿Sam觉得好亲切! A3 c, o$ f- U7 t; x$ Z. s2 T8 u# F
" J- r; Y7 Q; t6 N; U% F6 c/ w
靚女导游开始自我介绍:「咁多位道友你地好,我叫狐狸精」(其实佢想讲,咁多位团友你地好,我叫胡丽贞...)  l) \2 r& b: Z' V
d女团友一听到就牛咁眼望住自己老公 友...
' ~5 U* \9 a; O# T3 N
0 |2 a- y: H  |- D第二日,导游话:「好喇咁多位道友,今日我要带你地去试下北京驰名既路边狗屎,跟住带你地上天堂」
1 \; |' q9 n+ p(其实佢想讲,好喇咁多位团友,今日我要带你地去试下北京驰名既炉边饺子,跟住带你地上天坛...+_+)+ k- a- s5 G- c+ }6 N  K
团中有个阿婆一听到直情激动到连鞋都飞出来." n% k, I# s7 q" ~% v! W6 R  a
阿婆好激动话:「我而家俾钱黎旅行呀!食咩狗屎?上咩天堂呀?」1 V7 Q; A( Z! L0 t# H
食店入面:北京导游同头先个阿婆笑笑口讲:阿婆,你痴完未呀?
: ^+ D; g2 h+ K! o) c. n& j" U(其实佢想讲,你吃完未呀?)6 e0 f6 O& t& f" @+ x5 s' S
阿婆心諗(...你又发咩颠呀?)好唔耐烦答:「未呀~」
4 s" F, j$ d) R* l' b1 X! H导游:「你快d死啦~你死完我地上天堂啦!你仲唔痴快D~」(其实佢想讲,你快d食啦~你食完我地上天坛啦!你仲唔吃快D~)- ~; R+ ^/ f- n: J8 E$ r
之后个阿婆无再理过个导游

已有(20)人评论

abc-like 发表于 2007-11-22 17:26:49 | 显示全部楼层
枫哥+ P4 r) i. s0 L% _  \2 W! @
我今午才裝倒,......唉! % W7 @* t" Q( |$ l) z) C0 z
原來個USB無線裝置係.....長等才會連, 一般都等上幾十秒(但剛試過,和Lan線的一樣快!)
abc-like 发表于 2007-11-22 17:29:17 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2007-11-22 17:20 发表
, Y; A, e8 x! L1 f& X5 ^/ S! }有个北京靚女做导游,阿Sam心諗今次无死啦,靚女导游仲讲中文,阿Sam觉得好亲切
/ q4 l5 T1 @! k" l0 N; w: F: o+ e9 g5 W3 r; M9 ]
靚女导游开始自我介绍:「咁多位道友你地好,我叫狐狸精」(其实佢想讲,咁多位团友你地好,我叫胡丽贞...)
( w. M( O" {2 w" ~d女团友一听到就 ...
& y8 Z) \8 S8 q% _
咁老虎時時想死 定啦! 乜都死呀!
零距离 发表于 2007-11-22 17:32:36 | 显示全部楼层
笑死了.' V5 Q. y' E9 S

4 R2 h* z) V: f& k- Y8 qUSB无线网卡如果用来上ADSL同普通网线无分别.
abc-like 发表于 2007-11-22 17:59:05 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2007-11-22 17:32 发表 2 @7 Q  ~. k( e
笑死了.
1 E- q- w* e3 W6 \' J
+ D0 A1 t+ o6 ]  r0 G' w8 {USB无线网卡如果用来上ADSL同普通网线无分别.

1 L0 D  |! b2 P7 H* p' q  J 但點解佢上線會咁遲鈍既!!!(重以為壞呀!)5 B3 W9 X! f. Q- T
有冇辦法令佢上線速度加快呀? 個USB都好快快架! 點解會咁.....
零距离 发表于 2007-11-22 18:12:46 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-11-22 17:59 发表
, P- {0 G* F; z" a3 I- _  N" ]/ [! p; s! {4 h$ t2 Y2 E
但點解佢上線會咁遲鈍既!!!(重以為壞呀!)
3 W) t# ^9 a' w有冇辦法令佢上線速度加快呀? 個USB都好快快架! 點解會咁.....

( T9 C8 y4 X7 ?/ U; w你糸唔糸连无线路由架?一般开机之后都要搜索一下网络.十秒左右.有无假死?如果有嘅话帮个网卡SET番个IP.
huang 发表于 2007-11-22 18:59:28 | 显示全部楼层
本人只是路过
幻影傳說 发表于 2007-11-22 19:45:59 | 显示全部楼层
唔咸唔淡既廣東話最易出事
lych 发表于 2007-11-22 20:08:15 | 显示全部楼层
语言不正,笑话连篇。
tandong 发表于 2007-11-22 20:30:17 | 显示全部楼层
笑死了.1 G7 V- X- W- i9 d
几时有翻个女导游版嘎abc餐搞笑版睇呢!!
kalaso 发表于 2007-11-22 21:58:23 | 显示全部楼层
睇过见过望过路过未S过~
mfgpx 发表于 2007-11-23 11:34:27 | 显示全部楼层
同阿婆将果几句有啲牵强,有时将吃,有时将食。
12下一页