[动漫讨论] 十月新番《赌博默示录》,极力推荐!

粤漫迷 发布于2007-10-18 22:39 2760 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]

! r. }$ c* x( m; p5 d. J       一开始,看到果D画风、人设 真系提不起精神来睇~~真系想唔到今年出噶新片会系十几年前噶画风。。。
' ?! l) |) \3 H  F+ u+ s3 B可能里D系作者噶意图,但系里种人设真系打死我都爱不起来 -.-!忍着,睇埋剧情~~ : Q; K0 d& {3 {
睇到第一集就真系比我惊喜!无想到佢噶赌博系用卡片方式猜拳来赌,而赌噶又唔系钱 而系普通噶星星。。。+ e* v* E# N7 a0 W" ~9 Y2 v
今日终于期待到第三集,主角以猜拳做得有心理战、技巧战,精采!!
$ W  z( g' n* ^6 A5 o; I) d其实系一部好有潜力噶作品,推荐大家睇睇!! 7 |# h+ C) z/ P  f
睇过噶同未睇噶都来讨论下。。。

已有(17)人评论

Laputa81 发表于 2007-10-18 23:18:16 | 显示全部楼层
多谢通知~~~+ \  o1 M; o1 z0 W+ M& M
不过唔喺咁钟意此类动画···········
ryo123456 发表于 2007-10-18 23:21:43 | 显示全部楼层
真的好看啊?下来看看下。。。
ks128 发表于 2007-10-18 23:33:02 | 显示全部楼层
考虑下,不过都多谢LZ的介绍
累斗累 发表于 2007-10-19 00:02:52 | 显示全部楼层
看过漫画了
, z' S) K+ N5 W7 b: M& _不喜欢
幻影傳說 发表于 2007-10-19 01:17:24 | 显示全部楼层
証明賭博有技巧
huang 发表于 2007-10-19 08:14:42 | 显示全部楼层
名称起得好,2 e' K# Q5 U: S1 [/ b9 U8 K; R
以这样的画风
( K* k0 M0 o1 \$ s, z2 }6 d- w7 m9 f# _不是赌博是什么
GavinDX 发表于 2007-10-19 14:23:44 | 显示全部楼层
冇咩兴趣。。。。。。。。
mfgpx 发表于 2007-10-19 16:40:40 | 显示全部楼层
肯定是看得王晶的电影多。
粤漫迷 发表于 2007-10-19 18:31:04 | 显示全部楼层
原帖由 mfgpx 于 2007-10-19 16:40 发表 * ?5 G; ^0 A* v0 y
肯定是看得王晶的电影多。
3 c* ]) X8 T9 Y  m/ e
呵呵~~王晶的可是 不是扑克牌就是麻将~~% M8 g. `" x6 `
而这部动画可是史无前例的猜拳!!够另类!!
yani 发表于 2007-10-21 11:44:30 | 显示全部楼层
对赌博无兴趣呢~~~~~~~~~~
落樱缤纷 发表于 2007-10-21 11:51:08 | 显示全部楼层
同意楼主~~是不错的动画~~
12下一页