跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 我都发表下今日公交的遭遇

ks128 发布于2007-9-5 12:58 5747 次浏览 91 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日搭公车,同平时一样,不一样的就是车上面的人,BT的
" M% T; j! v* G, K, r7 }次次都系企,已经算啦,今日仲要连企的位都比人霸
. `' s2 L. M! P; z今日比较少人,仲有好多其他企的位置的,我周围都差不多冇位了,点知有个肥肥地的男人,40左右,走过来,先是企在我后面,顶住我,搞到我吾爽,过咗1个站就得寸进尺企到我旁边,仲用手打横的扫过我度,应该系示意我借下,其实系想占咗我个位,***,我觉得费事同距吵,就企到后面的空位啦
+ P/ E( J7 }! F8 g0 Q不过事情仲未结束,搭咗一半左右,又有个人上车,***,都系男的,不过瘦的高少少的,都系40左右吧,冇位企又来到我身边,直头整个人都挨过来,搞到我又由车尾走回去
" T4 L& r% i" r2 J( g当时真系好想打人啊,果D仲系咩晒公文袋着西裤的人来的,其实一点文化都冇

已有(91)人评论

huang 发表于 2007-9-5 13:05:16 | 显示全部楼层
如果不是很远,我宁可骑单车都不坐公交
唔知 发表于 2007-9-5 13:14:22 | 显示全部楼层
起GZ紧系咁啦..5 ?' ~0 T6 x4 m
你唔睇吓我呢边己经禁摩了..
: a1 P- h8 Q( n' c4 C我呢D远地方...佢果D公交车仲系10年前的中巴来噶...
, b5 }, A4 `0 n1 R我唔觉得自己呢到D政府会穷....连D好睇D噶车都无...4 l3 K5 c- U3 S9 u6 J$ i: t5 `# N
K8..如果系我,我一定会出声噶...先爆句粗先.....最后咒佢祖宗.....
kururu 发表于 2007-9-5 13:25:43 | 显示全部楼层
5 R9 L2 i* N8 z& Q" }
依家D人系甘噶啦~~忍下啦~~
$ n4 [4 f1 _" |: _5 [7 W" H  b" |  b, L6 x2 Y
上次我坐工交车有个又米甘缺德~~~成只猪脚叉系我后面`!
唔知 发表于 2007-9-5 13:32:32 | 显示全部楼层
原帖由 kururu 于 2007-9-5 13:25 发表
  T3 f# M' `1 i5 _+ o
# z3 b9 \) [* ~) l/ c, }依家D人系甘噶啦~~忍下啦~~
/ W: r5 f6 A% K
" `$ \+ k$ Z( S) n  K0 N! O$ [- t% u# h上次我坐工交车有个又米甘缺德~~~成只猪脚叉系我后面`!
& ~4 ^. n' g. C2 W' U
0 B1 `; {" C' G, `( \/ C
你噶意思....即系你俾人咸湿咯....
ks128 发表于 2007-9-5 13:56:20 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 13:14 发表
, l' q& E& ?7 d* h- c* j+ k% @. O起GZ紧系咁啦..3 X6 t/ M3 X  v/ ]* Q: ]
你唔睇吓我呢边己经禁摩了..1 R) h! L, W6 M; I% }! P- ~/ `+ H
我呢D远地方...佢果D公交车仲系10年前的中巴来噶...
) C$ Z5 w  W0 Q  A, }- a5 R* G0 }我唔觉得自己呢到D政府会穷....连D好睇D噶车都无...
/ w8 I- w9 L4 l. o& y4 lK8..如果系我,我一定会出声噶...先爆句粗先.....最后咒 ...

/ K6 c! F8 g5 V, v, {唉,算啦,冇乜大损失就忍下喇# O! {, O1 m9 \3 ?* o7 g
不过你果边环境还真是恶劣咗少少
kiraljq 发表于 2007-9-5 13:59:18 | 显示全部楼层
系GZ坐公交好似打仗咁~
kiraljq 发表于 2007-9-5 13:59:36 | 显示全部楼层
原帖由 kururu 于 2007-9-5 13:25 发表
; d2 Y, D* w: i$ ?! w. Q$ Y
$ ^4 |! C$ n( `, l依家D人系甘噶啦~~忍下啦~~
% }8 h5 c1 G) w8 F/ u3 i
; Y" B: |7 O/ d上次我坐工交车有个又米甘缺德~~~成只猪脚叉系我后面`!

f) I2 ^6 ]# Y/ T& F. ^哇~~曹長你唔叫TAMAMA噴佢~!
唔知 发表于 2007-9-5 14:02:08 | 显示全部楼层
原帖由 ks128 于 2007-9-5 13:56 发表
. S5 l7 m9 }, O
4 b0 L6 w6 p- p% z唉,算啦,冇乜大损失就忍下喇; s. Q& Y" {/ A7 @
不过你果边环境还真是恶劣咗少少
: A0 V4 |3 E6 O( W$ X
- ~0 @) t1 j2 ]2 `! o# q
唉........果个SI人...市长.话禁就禁..连果D配套设施都无....
) `8 _1 @) f) z& u  S9 F. v佢以为只有外地人先坐公交呱...PK..
唔知 发表于 2007-9-5 14:02:54 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2007-9-5 13:59 发表
* D6 A8 k0 q9 L! i: z
' a6 B+ k! j, k: r: p2 S+ h  ?哇~~曹長你唔叫TAMAMA噴佢~!

) o2 j' }. e# a
, s' q7 y+ D0 x7 F  [4 n呢..新句播..系TMD转变而来噶??TMM
kiraljq 发表于 2007-9-5 14:04:54 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-9-5 14:02 发表
- g' Z! g' ^1 H. A
1 O7 m3 f; s3 T0 h
2 S5 i9 u2 z9 `7 o/ L# G, c( {' F. {呢..新句播..系TMD转变而来噶??TMM

& p5 J8 G3 W4 L=,=呃~~曹長佢好多青蛙老友噶~~哈哈~~
唔知 发表于 2007-9-5 14:11:47 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2007-9-5 14:04 发表
+ D( t- @, y" s0 u* g; q. H) }' }# z- m
=,=呃~~曹長佢好多青蛙老友噶~~哈哈~~

. H1 a; }, v1 ~" z0 C7 E! e$ l8 d, b2 L8 p( }7 d
呢句好深奥...唔明..