[每日闲聊] 乞丐好鬼掂!!串到個富家婆......(好好笑架)

26717602 发布于2007-8-6 21:22 1835 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
個殘格o既富家婆帶住隻狗o係街上散步,行下行下佢見到一個乞丐o係天橋底度乞食,就心思思想去挖苦佢。個富家婆行到去個乞丐面前,就話︰  「喂,死低能b,同我隻狗叫聲老豆,我就俾一百蚊你!」. n, x. g- c9 T
  「咁……如果我叫十聲,你會俾幾多錢我架?」乞丐明知個富家婆為難緊佢。
. I; T0 v; \% ]; I' E  「哈哈……低能b果然係低能,一百乘十梗係一千la!!」富家婆說。; V3 Z0 k$ F3 c' ^3 u# t3 N- p
  乞丐聽到佢咁講,就即刻跪o係地上面,對隻狗講︰「爸!」
! Z2 R, d0 k- P$ D+ _1 G4 p  現場圍觀左好多人,個富家婆玩得好鬼開心,隨手俾左一百蚊個乞丐。
: G" T) J/ ?& E7 {, N1 z  之後,個乞丐再叫多九聲,「爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸、爸」,
6 {; |+ }0 j: d2 _% M! [- [其他人睇到好興奮,富家婆笑到聲都失埋咁俾左個乞丐九百蚊。- Q5 |: M0 S. U+ o
跟住..: A$ U! x4 y$ W9 C  o# z
個乞丐就對住個富家婆講:「多謝呀,呀媽!」/

已有(11)人评论

Kiver 发表于 2007-8-6 21:25:07 | 显示全部楼层
原帖由 26717602 于 2007-8-6 21:22 发表
9 U% Y( p: \# y5 g5 F: ]8 r) ^個殘格o既富家婆帶住隻狗o係街上散步,行下行下佢見到一個乞丐o係天橋底度乞食,就心思思想去挖苦佢。個富家婆行到去個乞丐面前,就話︰  「喂,死低能b,同我隻狗叫聲老豆,我就俾一百蚊你!」5 R+ r$ z. z1 D8 |1 T  G3 V9 |+ g: Z
  「咁 ...

6 b- {' T+ ?# B* g( p最好有人读出来
3 g+ \6 v- L. X% q$ ^1 y8 e# U0 ]+ V( }" ^% B- N

, d6 q' G! c4 y! H# p2 c# X: b听会更加好笑的`
yjb338 发表于 2007-8-6 21:27:58 | 显示全部楼层
吾算太好笑!!
kalaso 发表于 2007-8-6 21:36:41 | 显示全部楼层
以为有个钱就大晒~抵佢咖...
26717602 发表于 2007-8-6 21:37:18 | 显示全部楼层
我都好听下阿.一定好搞笑姐...
Laputa81 发表于 2007-8-6 23:02:14 | 显示全部楼层
个乞衣喱招掂啵~~~~
liyuwuhen 发表于 2007-8-6 23:04:28 | 显示全部楼层
唉```又令我想去“广州人”呢个词。。。# v3 X; N/ r% M# S$ Y  J3 [

3 H0 Q. n* j& x, Q' f" c& ~& a在网易睇新闻大家对广州人的印象似乎就是甘````作为大家都是广东人,几悲哀的觉得。
零距离 发表于 2007-8-8 17:38:09 | 显示全部楼层
有D似周星驰D无聊搞笑
vanillaco 发表于 2007-8-9 18:31:49 | 显示全部楼层
个乞丐掂啦,个富婆抵死,有钱大晒咩!!
樱之漂丽 发表于 2007-8-9 23:31:29 | 显示全部楼层
最后叫阿吗叫得好~~~~~~~~~~
熊猫仔 发表于 2007-8-22 21:36:51 | 显示全部楼层
都算几底死波!!!!
易廿一 发表于 2007-9-1 00:37:34 | 显示全部楼层
个乞丐好醒啦,个富婆太可恶抵死,有钱大晒咩!!