跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新闻资讯] 央视动画大片被指全盘抄袭《蜡笔小新》(图)

ks128 发布于2007-7-25 17:32 7246 次浏览 46 位用户参与讨论   [复制分享主题]
yongchang 发表于 2007-7-27 13:34:39 | 显示全部楼层
未睇过~吾知点
csw201314 发表于 2007-7-27 19:56:12 | 显示全部楼层
哎呀,中国动漫5系真系衰到甘地步阿嘛?
嚣のЪ 发表于 2007-7-28 01:01:13 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-7-26 17:44 发表 & m$ W6 e- A9 B2 ^- Z" S3 [6 Z1 Y
; V! e" y: V) ~( ]3 n5 M5 g$ j' N

: z9 y0 V! n6 U/ W1 C又一个电视虫.....
, Q% o; V2 ]2 L$ H+ ^5 u晚晚睇咁夜噶?
% z& i& C$ R  I& ~3 p: ^! ~
有得打机米甘夜咯...
' H# E1 r5 n" S7 J) x, i2 n有时我得打,觉得无聊米睇咯...睇到粤语残片出晒黎米5睇咯... & c# ]0 Q9 l' ]5 a: P
SO...熊猫1.只...经典货...
luzhuhao 发表于 2007-8-9 13:45:53 | 显示全部楼层
唔知好嬲定系好笑.
gdxhlyy 发表于 2007-8-9 16:33:21 | 显示全部楼层
中国人最厉害的就系翻版
rx-rider 发表于 2007-8-9 18:47:56 | 显示全部楼层
反正中国已经没有指望。看日版动画算了。
LYH 发表于 2007-8-13 14:47:00 | 显示全部楼层
点解国产嘅卡通就唔可以有自己一套???
平常心 发表于 2007-8-13 23:17:26 | 显示全部楼层
央视只出垃圾,点会有好嘢出,
liyuwuhen 发表于 2007-8-14 14:01:58 | 显示全部楼层
无看过呢个动华```完全无知道。。。
# K' E1 s- ?; O1 B. h
3 }# y6 K5 S# [不过讲起来  大家对《红猫蓝兔```》呢个点睇呢?' y, g* W, e/ _) N* r9 U

0 D: H/ n; P& @+ W  t- H2 ^: A似乎都几多细路仔中意哦,成日模仿在度打(玩的); ?% X" V4 _  t5 a
$ r2 K# w0 B# _6 e* m. X
我觉得真是教坏人
sunweed 发表于 2007-8-31 12:52:02 | 显示全部楼层
无意中睇过,当时第一感觉就系:“根本抄人地小新!”
8 {+ _( H; F. ~, g6 D" `行为动作,说话方式都一样,心想如果小新作者见到会点做呢?, c7 y- C! g& B! V5 X& Y

$ ^8 x6 n0 A3 B) u5 f% u/ i希望中国动画业可以做番D明智嘅事啦!
熊猫仔 发表于 2007-9-2 00:23:43 | 显示全部楼层
中国无咩net~抄袭+翻版net!!~~
lych 发表于 2007-9-2 18:40:19 | 显示全部楼层
是啊!是啊!做的好要好久的,而且评价不一定好,都不如抄的实际一些.