[其它更多] TVB又有新配音員

jaujau 发布于2007-7-15 16:05 16416 次浏览 76 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
lqyy2k 发表于 2007-7-16 14:28:20 | 显示全部楼层
唔知道好唔好听呢把声.......
jaujau 发表于 2007-7-16 14:28:32 | 显示全部楼层
原帖由 csw201314 于 2007-7-15 23:45 发表
7 ~5 P4 o' ?8 ]; h( o, ]哇,如果有声音上传黎听下就好拉,收费台,都无机会听拉

3 l" U. ]2 s' X  M* Y在7月28日起11:30播的洛克人網絡保衛戰,第1-31集的布魯士仍然是鄺樹培配的,不過31集之後就換了另一位配音員配了....
ck2569 发表于 2007-7-16 14:30:00 | 显示全部楼层
没有图片介绍下,他们自己吧
vanillaco 发表于 2007-7-16 18:51:38 | 显示全部楼层
无论辞职同病逝都好可惜!
熊猫仔 发表于 2007-7-16 20:06:15 | 显示全部楼层
都系听惯以前果几个`````` but世事难料啊!!!!!!
netasa 发表于 2007-7-17 03:45:15 | 显示全部楼层
原帖由 jaujau 于 2007-7-16 14:28 发表
) Z5 K9 n! K) }( w- w# h$ e# ?# t' z( y$ K
在7月28日起11:30播的洛克人網絡保衛戰,第1-31集的布魯士仍然是鄺樹培配的,不過31集之後就換了另一位配音員配了....

% m' t4 m( V- `, G  ]2 p
' \, e3 E4 F/ L: c. e我觉得比D职业道德好无!点都完成晒全集先至转行啦!! 不过如果係D不可抗嘅因素嘅话就无得讲啦!!(例如去左卖咸鸭蛋!)
jaujau 发表于 2007-7-17 11:51:04 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-7-17 03:45 发表
5 l& q" g- L! G3 S2 {* I* v
$ V! H4 p; D4 h1 v  p
: P. X- s; u7 n1 G) V我觉得比D职业道德好无!点都完成晒全集先至转行啦!! 不过如果係D不可抗嘅因素嘅话就无得讲啦!!(例如去左卖咸鸭蛋!)

+ Z4 ?' N& A/ q  N' O1 b7 ~其實呢D情況已經唔係第1次,我諗除非係配主角,否則上頭話要佢哋走,他們就要走...上年播的甲賀忍法帖,因為朱妙蘭配的是主角,所以她配晒甲賀忍法帖先走,不過周文瑛配陽炎,配到一半時,她要離職,但不能繼續配陽炎,因為陽炎不是主角.
ninaomu 发表于 2007-7-17 20:05:50 | 显示全部楼层
原帖由 jaujau 于 2007-7-17 11:51 发表
( e: `8 c2 i3 }4 u- l
& q3 s  |  w4 O" W其實呢D情況已經唔係第1次,我諗除非係配主角,否則上頭話要佢哋走,他們就要走...上年播的甲賀忍法帖,因為朱妙蘭配的是主角,所以她配晒甲賀忍法帖先走,不過周文瑛配陽炎,配到一半時,她要離職,但不能繼續配陽炎, ...

2 \: V- k7 G  ]! f, l嗯,有时觉得TVB好衰格,对配音员和对歌星一样,无同TVB签约的一律唔同你合作,唔比你在与TVB有关的嘢上有曝光率
championB 发表于 2007-7-17 20:14:46 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2007-7-17 20:05 发表
4 a' O; Z9 k$ Z, }# z* p7 m  e! O
: E" F! H" v: A+ o7 `) U" b嗯,有时觉得TVB好衰格,对配音员和对歌星一样,无同TVB签约的一律唔同你合作,唔比你在与TVB有关的嘢上有曝光率
) d8 ?, v# G; ^+ o; m8 T/ S. ~# l' n

% y" I6 K8 H( l同意啊,就算是宣萱,蔡少芬这样的在tvb演了这么久的,只要你不是它的签约艺人,想在tvb看她的新闻很难啊.看每年台庆的颁奖只颁给自己人,就知道tvb有多小气啦. / `3 Y! O, y# ^7 \) I

/ k: [/ y6 |7 z. V跑远了,希望新来的配音员能尽快融入,我还是觉得现在tvb配音组人手不够.
Rain_mql 发表于 2007-7-17 20:31:23 | 显示全部楼层
盧素娟配过边几个角色啊~~偶想知
titan 发表于 2007-7-18 09:54:03 | 显示全部楼层
始終都係唔捨得娟姐啊~~佢把聲真係好令人懷念啊~~好似無咗位朋友嘅感覺啊
kaho123 发表于 2007-7-18 11:28:06 | 显示全部楼层
TVB又有人走了,- T. c) b& \, x% |' V1 F
好彩前幾年的新人現在已經訓練能配出不錯的效果,4 A. l( P" B, T) E& U$ {  I: D
如果唔係配音組真係唔知會變成點。