[动漫周边] [讨论]哆啦A梦情结

budide 发布于2007-2-2 09:42 2953 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<h4>我细细个就睇哆啦A梦睇大既~过时仲系叫叮当既~~不知不觉一睇就睇佐十几年啦,家阵返到去好多时都会见到翡翠台有叮当重播,而且次次都可以睇餐饱。其实我觉得叮当果种漫画依家越来越少啦,依家D漫画都系向无极限故事延伸方式画落去既,商业化太浓啦~~等你无限期追落去~~所以我好欣赏凉宫呢套动画,起码拒等你睇起身唔会觉得追得好辛苦,我对于家阵追漫画既潮流好迷茫,好多时都系等出左一大堆啦~先再去睇,但系始终觉得已经无晒睇叮当果时果种对漫画既热情啦~~唉唔认老都唔得啦~~不过我家珍见到叮当既野都会不自觉甘买返离,叮当始终系我心目中最最优秀既连载漫画,唔知你认唔认同呢?

[讨论]哆啦A梦情结

[讨论]哆啦A梦情结
<br/></h4>

已有(27)人评论

moschino 发表于 2007-2-3 21:43:57 | 显示全部楼层
<p>我又超爱叮当咖</p><p>好多叮当收藏品啊我有</p>
budide 发表于 2007-2-2 10:11:11 | 显示全部楼层
夜佐无人???!!!
Laputa81 发表于 2007-2-2 11:00:34 | 显示全部楼层
<p>叮噹我都喺钟意睇佢嘅大电影多一D~~~~</p><p>例如海底鬼岩城啦!!!!</p>
ninaomu 发表于 2007-2-2 14:54:44 | 显示全部楼层
<p>大道理大感想唔想再多讲</p><p>喜爱就得了</p>
budide 发表于 2007-2-2 21:47:47 | 显示全部楼层
呢D又唔系甘讲既~交流下姐~~大家讨论
benny008 发表于 2007-2-3 02:55:49 | 显示全部楼层
<p>叮当是一部很好看很搞笑的漫画......我很少看漫画.....我家里唯一的漫画就是叮当...............因为它每个故事都很幽默搞笑........而且我也很欣赏以前的叮当电影版</p>  H3 U* {" O  m# T; S" T/ _

6 t- m3 t! M6 A8 Z
闪光burst 发表于 2007-2-3 03:30:10 | 显示全部楼层
多啦A梦是不朽的传说,想当年追漫画都追到气咳,楼上的头像经典啊!!
benny008 发表于 2007-2-3 04:50:13 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>闪光burst</i>在2007-2-2 19:30:10的发言:</b><br/>多啦A梦是不朽的传说,想当年追漫画都追到气咳,楼上的头像经典啊!!</div><p></p>&nbsp;我头象是&lt;抵死泰山&gt;里的啊珍.....这个动画也很搞笑
budide 发表于 2007-2-3 07:30:19 | 显示全部楼层
我有整套叮当漫画,大长篇就差海底鬼岩城堡拉~~比人接佐跟住唔见埋,心疼啊~~因为系一套,吉林出版社出果套,大本装,家阵都无得买拉~~
cicicruby 发表于 2007-2-3 07:35:58 | 显示全部楼层
<p>我都好喜欢体剧场板嘎丁当嘎!~~海底鬼岩城都好系喜欢,但是我最喜欢银河列车同钥匙城历险记,剧情好好体!~~体过好多次都未绝得颜啊!~~</p>
quill 发表于 2007-2-3 08:39:06 | 显示全部楼层
<p>噶下KFC有它的公仔哦~`~</p><p>去看看拉,都几可爱的</p>
123下一页