[漫画文学] 你可以Up得出几多部宫奇骏既动画

budide 发布于2007-2-1 11:08 2420 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>宫奇骏画佐好多经典动画啊,拒个仔家阵又开始画啦,宫奇家族既动画系度不断延续落去</p><p>系我记忆中,我睇过龙猫,幽灵公主,哈尔的移动城,天空之城,魔女宅急便,再见萤火虫,我的邻居山田君,千与千寻,飞天红猪侠,仲有套系讲D人同虫既~唔知道之后仲会唔会有甘多甘正既卡通睇呢?宜家D卡通都系拖到鬼甘长,就算电影都少佐好多,就算有都系剧场版,真系好怀念宫奇骏D动画电影</p>

已有(13)人评论

lion9771 发表于 2007-2-1 16:20:25 | 显示全部楼层
<p>不打算说太多,我看过的就是幽灵公主,天空城,千与千寻,还有个什么猫~~</p><p>大概就那么多~~都是百看不厌之作</p>
笨笨熊 发表于 2007-2-1 19:47:03 | 显示全部楼层
我大多是日语的,很想收藏粤语的,很难找啊
Laputa81 发表于 2007-2-1 21:07:49 | 显示全部楼层
<p>高立的未来世界、天空之城、梦幻街少女、幽灵公主~~~~</p><p>喱几套喺我最钟意嘅!!!!</p>
budide 发表于 2007-2-2 09:24:14 | 显示全部楼层
<p>我套千与千寻,龙猫都系粤语既~不过我觉得原汁原味会好D,拒D动画真系百看不厌啊~家阵边度仲有甘正既漫画呢~~都系快餐式既~无奈</p>
budide 发表于 2007-2-2 09:26:42 | 显示全部楼层
咩家珍甘冷淡啊~~讲到呢D动画无人理既~~但系火影就乜野话题都有一大堆争论~~
Laputa81 发表于 2007-2-2 10:59:52 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>budide</i>在2007-2-2 1:24:14的发言:</b><br/><p>我套千与千寻,龙猫都系粤语既~不过我觉得原汁原味会好D,拒D动画真系百看不厌啊~家阵边度仲有甘正既漫画呢~~都系快餐式既~无奈</p></div><p>我讲嘅个四套有3套我都有VCD而其中一套喺LD版嘅~~~ </p><p>听落喺TVB配音嘅·········· </p><p>而事实上真喺睇N次都唔会厌个啰~~~</p>
budide 发表于 2007-2-2 21:49:52 | 显示全部楼层
明珠台有播过啦~~果时有两种港版配音嘎,一套系响电影院播过既,记得系唔同于TVB果只既
Laputa81 发表于 2007-2-2 22:09:35 | 显示全部楼层
<p>唔知点解~~~</p><p>可能听惯咗·······</p><p>都喺觉得TVB嘅顺耳D·······</p>
黑夜蝴蝶 发表于 2007-2-3 07:58:39 | 显示全部楼层
<p>喜欢宫崎骏动画里的梦幻世界,让人乐而忘返啊,哈哈</p><p>还有猫之报恩,狸猫等讲述人与动物之间的关系,有很深的教育意义在里面的!</p>
quill 发表于 2007-2-3 08:40:58 | 显示全部楼层
<p>侧耳倾听~~~</p><p>我的梦来噶</p>
yjb338 发表于 2007-2-3 08:59:11 | 显示全部楼层
<p>我就钟意龙猫同听到浪涛声啦!!</p>
12下一页