旧时有部动画,唔知大家有无睇过(我温到几个片断啦)

yhj9909 发布于2006-9-7 18:17 2970 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>TVB播过,好似叫《英雄传说》(唔多确定),故事系讲主角系一个布公仔,比个老人(唔记得太详细)注入XX力量后成为勇者,剧情主线系通过一点钱币开动城堡(开动后城堡可以变身作战,有好多唔同既城堡),唔知大家有无睇过呢部动画片或珍藏有呢部片</p><p>&nbsp;</p><p>来个截图先</p><p>

</p><p></p><p><a href="http://www.youtube.com/watch?v=FihERpW0oNM&amp;mode=related&amp;search=">贴个地址</a><br/></p>
0 S  P* f- S% E- s, u% J" W  M* R
0 F& u; e9 v; v0 |) c1 }

已有(40)人评论

sujiahong 发表于 2006-9-7 18:20:07 | 显示全部楼层
<p>记忆里无呢个片段!&nbsp;&nbsp; </p><p></p><p></p>
kill75 发表于 2006-9-7 21:04:47 | 显示全部楼层
<p>好象是&lt;至尊勇者&gt;!!!!</p>
yhj9909 发表于 2006-9-7 21:19:29 | 显示全部楼层
<p>楼上讲既似似地,有无呢部片?</p>
Laputa81 发表于 2006-9-7 23:31:26 | 显示全部楼层
<p>喺至尊勇者!!!</p><p>个布公仔叫希布!!!</p><p>喺用以前个个希布尼斯勇者件斗篷做出嚟的!!!</p><p>后面攞到嘅个把皇者之剑型啊!!!!</p><p></p><p><font size="4">贴一幅图出嚟啦!!!</font></p> 6omGjuJA.jpg <br/>
1 s7 b' J7 S, H4 F

2 y/ \% P9 g, ^
Laputa81 发表于 2006-9-7 23:38:27 | 显示全部楼层
<p>原来都有咁多人钟意喱套动画咖???</p><p>其实我都揾咗好耐咖喇!!!!</p><p>不过都喺得个桔······</p>
yhj9909 发表于 2006-9-7 23:50:44 | 显示全部楼层
无错,就系楼上讲既个部片,不过无话讲片源,资料都唔多见,可唔可以叫TVB重播,哈哈
Laputa81 发表于 2006-9-8 00:19:25 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>yhj9909</i>在2006-9-7 15:50:44的发言:</b><br/>无错,就系楼上讲既个部片,不过无话讲片源,资料都唔多见,可唔可以叫TVB重播,哈哈</div><p>喺啰喺啰!!! </p><p>最好重播啦!!! </p><p>跟住揾人录埋佢啊·········</p>
jozone 发表于 2006-9-8 01:06:27 | 显示全部楼层
原来出卡通系叫呢个名,我只系记得好细过果时睇过,同埋最记得就系果个主角系个光头仔,好少主角会系光头...
abc-like 发表于 2006-9-8 01:59:28 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>yhj9909</i>在2006-9-7 10:17:05的发言:</b><br/>TVB播过,好似叫《英雄传说》(唔多确定),故事系讲主角系一个布公仔,比个老人(唔记得太详细)注入XX力量后成为勇者,剧情主线系通过一点钱币开动城堡(开动后城堡可以变身作战,有好多唔同既城堡),唔知大家有无睇过呢部动画片或珍藏有呢部片</div><p>有幾舊屎架? </p><p>&nbsp;</p>
iy1989 发表于 2006-9-8 02:55:32 | 显示全部楼层
hfdhfdshfdhfdh
艾v2 发表于 2006-9-8 03:00:54 | 显示全部楼层
<p>我净系玩过《英雄传说6~~~空之轨迹》渣窝~~~~~~~~</p><p>英雄传说就未睇过``````````````</p>
1234下一页