星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[生活智能] 想买个DVD的刻录机

鸣斗 发布于2006-4-7 23:30 2473 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tank11289 发表于 2006-4-12 21:22:59 | 显示全部楼层
先锋110CH啦 我自己都用紧 几好下
toy1986 发表于 2006-4-12 21:42:35 | 显示全部楼层
<P>我用紧的系先锋DVD,。开始几好下。主要系够静。,</P>, F" W# {# i1 q

9 {4 n( U& \: S<P>不过开机箱开佐1年。依家光驱坏佐。</P>
lienli 发表于 2006-4-13 08:16:39 | 显示全部楼层
华硕几好用。。。。
鸣斗 发表于 2006-4-20 23:57:33 | 显示全部楼层
猪王,你只BENQ系咩型号架
zhangjian 发表于 2006-4-21 08:33:17 | 显示全部楼层
我都想买,认为先锋比较好
geniuz 发表于 2006-4-24 23:27:26 | 显示全部楼层
nec或者plextor~~如果当地冇呢两只,可以考虑先锋。sony性价比低,系台湾建兴oem嘅。华硕更加唔系做开呢行。benq我敢话系lj~
kht 发表于 2006-5-8 02:46:16 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>龍翔九天</I>在2006-4-7 20:24:44的发言:</B><BR><BR>
7 r3 o. e( e! \5 C<P>
. U8 B( h% m$ L% G<P>三星的,我就劝你唔好买了……</P>
7 F% P: C4 N, v1 n/ U) g<P>我用紧呢个就系三星了……啱啱买番黎两个月就仲OK</P>
2 @7 }' E) K! A) h<P>跟住就惨啦,开始刻碟唔稳定,读取速度下降</P>
3 U2 |6 V7 n/ @; s( q( t<P>总之比较烂,三星的光驱……</P></DIV>" s+ A: U6 B& ]  l. k8 W& [  ?
<P>7 D% K. P* I, s$ s* d! v
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>龍翔九天</I>在2006-4-7 20:24:44的发言:</B><BR><BR>
% x$ _7 H' u# `/ m<P>
% j& ^( m. {1 H2 a<P>三星的,我就劝你唔好买了……</P>- L, l+ k+ ]% v; f. r
<P>我用紧呢个就系三星了……啱啱买番黎两个月就仲OK</P>
, q" f' w; Y: {+ x: e<P>跟住就惨啦,开始刻碟唔稳定,读取速度下降</P>
, `7 Z2 N$ b# e  L$ G3 l: l<P>总之比较烂,三星的光驱……</P></DIV>
8 {% G) }2 c8 ?) w7 H7 c<P>三星嘅光驱绝对唔系好似你讲嘅烂~~~!我五年前买嘅三星CD-ROM用到依家都不知几好使!!~~而且都系用来玩PS游戏,从来唔用虚光~!~果时我地全宿舍都换过光驱,但系我只未修过未换过~!~~~佢地后来都系换三星!!!! " X3 q$ F; E( I* s6 Z; ~! t
<P>前两年买咗只COMBO,依然系三星~!~不样用得咁爽!!~~!!!!无咩唔好啊!~~~~~
, r" M9 ]0 Y# g) |7 A<P>不过DVD刻录就唔多清楚啦~毕竟未用过!</P>
szetoc 发表于 2006-5-8 10:03:37 | 显示全部楼层
ASUS好D~~~~我用開都幾好!
lwsone308 发表于 2006-5-13 08:40:52 | 显示全部楼层
来试试这个不太多人知道的牌子:<a href="http://www.pconline.com.cn/market/price/method=price3&amp;areaId=1/&amp;bigtypeId=20796/&amp;smalltypeId=20874&amp;brandId=25422.html" target="_blank" ><FONT color=#3366cc>浦科特(Plextor)</FONT></A>是顶级来的放心使用!
lhn1324 发表于 2006-5-13 18:33:47 | 显示全部楼层
<P>Benq千其唔好卖啊,我单位卖左个,刻左10只就有两只飞左。</P>1 Y% C2 q- \6 U" ?* u) j  [( ^
<P>我推荐用普科特</P>
ming1350 发表于 2006-5-15 01:48:40 | 显示全部楼层
刻录机我就未用过!!!!!
bayman 发表于 2006-5-18 00:52:13 | 显示全部楼层
BENQ?垃圾之王