[版规指引] [讨论]社区下载限制改革意见征集

Kiver 发布于2006-4-7 00:54 11681 次浏览 64 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2006-4-7 03:47:22 | 显示全部楼层
以下是引用rx-rider在2006-4-6 17:14:38的发言:
我支持。。。。。。。。。。。。。。。
- f! X% c7 V1 h% O3 J( ^

又支持 ' W: r7 q# x) U; @# ~: A) _

又选第一项; W( M) |. W! S' o8 I

吾知想.....

Kiver 发表于 2006-4-7 03:48:05 | 显示全部楼层
以下是引用龍翔九天在2006-4-6 18:21:40的发言:
- g3 n4 B( z+ L$ Y! {+ y

如果系该……咁就话以后下载系扣积分囖……

' `& g. z3 _ `

个人觉得可以试行……咁样对于BT,所谓的金钱帖仲有无意义???

$ r* |9 [1 Y( c0 x2 s! H

出售功能依然是有的~~~~ 0 B0 v4 a9 l: w+ M& }* s

i

龍翔九天 发表于 2006-4-7 04:02:53 | 显示全部楼层
以下是引用红枫在2006-4-6 19:48:05的发言:

" v5 S7 ?6 B8 v* x/ w% @. h

出售功能依然是有的~~~~
$ l; C9 {. q. P+ p4 u

i

; U" |4 e$ V% Y+ `7 R

* |8 R# P. N0 D' G: N

枫哥

' V" x' _9 i: t! N

既然都有扣了……咁BT转贴的一于全部唔比收费啦……

9 W' k! d/ Y, I5 U6 [9 Z, _

原创的就除外……

dzc200510 发表于 2006-4-7 05:14:08 | 显示全部楼层
我是新来的啊!我支持啊!

plumtree 发表于 2006-4-7 07:20:15 | 显示全部楼层

都好难讲,各有各好处

3 `) d7 X3 [' M; [: K L

睇大家意见啦,最好有个两全其美的办法

netasa 发表于 2006-4-7 07:32:27 | 显示全部楼层

支持就梗架啦!! 不过睇下改成点啦!!

% i4 j$ G' V& y+ I8 L0 R

第一下载扣积分无所谓!不过扣嘅量就要 针着针着 咯!! 如果下载一个BT为2G嘅文件扣几多??? 转贴下载嘅都要扣就扣少少好啦,因为都未知下唔下载到嘅!!

! o% j$ N- t( t- s7 N; T

另外建议以论坛级别嚟按算扣嘅量!! 越高级就扣得越少积分!! 不过发资源所得到嘅回扣就越高级就越少(因为佢地本嚟就已经好有米咯!!)

Kiver 发表于 2006-4-7 07:43:35 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-6 23:32:27的发言:
/ A8 l& I5 M) K& \6 q* S

# q- I- R+ b/ d( h3 Q* e1 N) x

第一下载扣积分无所谓!不过扣嘅量就要 针着针着 咯!! 如果下载一个BT为2G嘅文件扣几多??? 转贴下载嘅都要扣就扣少少好啦,因为都未知下唔下载到嘅!!

( P; _7 z9 S: r7 |

另外建议以论坛级别嚟按算扣嘅量!! 越高级就扣得越少积分!! 不过发资源所得到嘅回扣就越高级就越少(因为佢地本嚟就已经好有米咯!!)

* K& K; \ \- W4 U

) T' e2 S9 Y) l# f9 _ ; _; |4 [: p2 \& x7 w* Z9 B . z- E4 Q* k: T6 [3 C" _) ?1 k* L

简直是军师啊~~~

plumtree 发表于 2006-4-7 07:48:22 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-6 23:32:27的发言:
- ~7 I2 i5 d1 H6 H' B

# r+ ^. D! ^# P* y: b$ H

2 b+ L4 A: F& g

9 ^, F; F% c$ y3 d! x/ \% H3 ~; P

呢个方法好似几好······

Kiver 发表于 2006-4-7 07:56:15 | 显示全部楼层
% x8 l9 Q1 r/ h* k

% X9 o3 [) g! c+ ~

3 ] U8 B9 N8 Y' c9 D: ^+ z1 C" V$ u

b' I1 G) {' @' k1 P6 v! X

8 M6 U' W7 d7 Q8 D3 o( ~3 j' u# D' p9 F) R% h/ U* G 5 q7 c8 A1 [/ R6 c Y2 ?

2GB啊

# g/ I8 M+ D, V) H

大约需要50个星梦以上啦

1 S6 i. ^) ^9 |

netasa 发表于 2006-4-7 08:24:35 | 显示全部楼层
以下是引用红枫在2006-4-6 23:56:15的发言:

) Y, k0 v( x2 n' Z: V9 E: }

2 @ d- R9 P/ k7 n1 Q

2GB啊

: t( v# [) J4 J

大约需要50个星梦以上啦

2 U5 J* {% h- I! z* {

& L" P) [& z/ x8 p

唔係扣积分咩?又关星梦嘅事!!! / i. R8 j4 E3 r) Z! d

PS: 依几日论坛发贴回贴成日都话有错!! 唔知有咩问题,请佬大查查!

Kiver 发表于 2006-4-7 08:36:54 | 显示全部楼层
以下是引用netasa在2006-4-7 0:24:35的发言:

5 ]$ G9 g0 D! ]

7 e, {5 C3 u F

唔係扣积分咩?又关星梦嘅事!!!
: W# x9 ^$ Q* q

PS: 依几日论坛发贴回贴成日都话有错!! 唔知有咩问题,请佬大查查!

/ N7 P% e5 S7 ]0 K2 O/ J2 K+ R

" }. @5 ?1 b8 u- G+ ?5 G

! W. [9 r4 |! e

用快速回复吧~

hikaruyin 发表于 2006-4-7 19:08:38 | 显示全部楼层
咁d積分咪好快用晒