你哋几岁?

毛利蘭 发布于2005-8-5 10:51 3292 次浏览 61 位用户参与讨论   [复制分享主题]
好多年前我去一间音像店嘅专卖卡通嘅架喥揾卡通嘅碟,个店员问我係未帮小朋友买嘅,我唔好意思俾人知道咁大个人仲买D咁嘅嘢,于是就话係……。有一次,我同个唔知卡通係乜嘅同学经过精品店,见到一套画漫画嘅工具同D漫画,虽然我唔识画漫画,但係因为钟意卡通,习惯性就会望著果套漫画工具,我个同学即刻推住我走话果D係细路仔先志睇嘅!唉,睇嚟,到我30岁开始要偷偷摸摸咁钟意卡通先志得喇!

已有(61)人评论

全職獵人 发表于 2005-8-5 14:46:23 | 显示全部楼层
% |3 @" w& _; s3 }
<DIV class=quote>个店员问我係未帮小朋友买嘅,我唔好意思俾人知道咁大个人仲买D咁嘅嘢,于是就话係……</DIV>2 ^0 A4 N' X* D' m/ h
<P>又唔係買空圍,點解會唔好意思呢</P>
紫舞枫林 发表于 2005-8-5 16:17:54 | 显示全部楼层
她越是这样问我,我就越是要说买给自己的,还会盯着她看,看她还有什么话说!
mkfmky 发表于 2005-8-5 18:07:56 | 显示全部楼层
未試過被人問.....
cyberwei 发表于 2005-8-5 18:35:26 | 显示全部楼层
甘又点啊,自己钟意就得拉
猎人J 发表于 2005-8-5 19:41:00 | 显示全部楼层
<P>无咁嘎必要怕~~</P>
' {" D0 V, ]  V8 m4 U. [) c7 @, Q  _<P>系米系囖~~我买畀自己唔得噶咩???</P>
, d% v# ?" F4 ?2 o# V7 C5 [) G( G% o8 p
alenten 发表于 2005-8-5 19:57:48 | 显示全部楼层
我无甘噶经历!!哈哈
nuffy1984 发表于 2005-8-5 20:01:36 | 显示全部楼层
噤证明楼主后生姐……
sarahytan 发表于 2005-8-5 20:35:22 | 显示全部楼层
I look like a child so no one will ask me :P
Kiver 发表于 2005-8-5 21:59:25 | 显示全部楼层
<P>睇了这么久,仲未有人讲自己几岁啵~~~</P>6 `& z: j$ `, C- S6 w
<P>其实好正常啊...</P># y# N' V1 n4 F; l
<P>甘大个人去买动画片...没有什么怪啊~~`</P>
nuffy1984 发表于 2005-8-5 22:41:14 | 显示全部楼层
<P>枫哥仔你睇我帐号名就计到我几多欧拉</P>
LAZY农夫 发表于 2005-8-6 00:10:10 | 显示全部楼层
最紧要自己中意!