[吹水日记]不知會不會再有的日記~24th Jan 05

Mikky 发布于2005-1-25 04:37 1401 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>今日放學去左電腦室學班女朋友用vb整計算機啦~</P>+ l) w# r3 r# r- l0 G, U, C3 _
<P>有d做做下來左去玩別字擂台...真係得閒...</P>
& b9 T; y* k. S" t) i" y<P>整到half past four左右就落左學校圖書館</P>
! Y# s( K$ a# P3 C3 I! Z8 V<P>圖書館主任阿sir比左將來會用整做學校自修室(未裝潢)ga類似房仔空間比我地一班中三ga librarian開讀書會</P>
1 M) n8 U' j8 N0 Q<P>同隔離班d女生傾下傾下,發現佢地竟然文法方面好似乜都唔識...竟然連我在初小學ga文法都未見過...</P>$ B0 H4 [1 N9 Z6 ~! V  H2 J0 k# z4 w
<P>希望佢地係讀書會真係學到野啦~</P>
* o9 d$ \9 i4 n# @8 V4 i6 d
0 Z/ @# O, W) ^, [( V

已有(23)人评论

Kiver 发表于 2005-1-25 10:59:37 | 显示全部楼层
楼上的知识量好强啊
全職獵人 发表于 2005-1-25 13:02:14 | 显示全部楼层
<DIV class=quote>今日放學去左電腦室學班女朋友用vb整計算機啦~</DIV>
6 J% |, ~8 `8 G# C* q* ~  o<P>呢度唔明? 學班女朋友 即係點 ? 得伱一個係公嘅??</P>9 j5 Q$ E( ~  {0 l% y5 Z
<DIV class=quote>有d做做下來左去玩別字擂台...真係得閒..</DIV>$ F. x; }" c5 Q# X+ Z* Z0 }
<P>別字擂台..係乜嚟架</P>
% B, R! C+ J% n! J<DIV class=quote>整到half past four左右</DIV>
8 w4 G0 Q, K& n5 N<P>唔識雞暢...</P>
; f6 P2 u% Z; Y/ I! y/ [<DIV class=quote>比我地一班中三ga librarian開讀書會</DIV>1 E# d: a0 r+ H4 S! p
<P>果度 圖書館 中三專用架? 大慨有幾多個人啊?</P>
( ~- I( l: Z% L' c! P4 F1 n/ J<DIV class=quote>同隔離班d女生傾下傾下</DIV>/ N: p1 q& i6 P; D/ T/ I
<P>拿拿拿... 呢度講清楚啲啦~ 我諗 ,多數都係伱先開聲啦~? 咁伱講下點樣開始傾囖~ 我學番兩招同女仔搭咀~啊~</P>
全職獵人 发表于 2005-1-25 13:04:07 | 显示全部楼层
係喔~ 仲末問~ 乜野係文法啊??? 具體一啲~ 啦~ 寫作文啊?
唔知 发表于 2005-1-25 21:03:55 | 显示全部楼层
我睇左都唔系好明,乜野系文法????
猎人J 发表于 2005-1-25 21:11:02 | 显示全部楼层
<P>文法应该系指字面用语挂??????????</P><P></P>
唔知 发表于 2005-1-25 21:14:47 | 显示全部楼层
唔系呱!!!点解我觉得无乜拉“林”咖。
heroyuy 发表于 2005-1-25 23:28:52 | 显示全部楼层
有点不明楼主的意思啊
全職獵人 发表于 2005-1-25 23:49:10 | 显示全部楼层
<P>伱理解能力那麼差啊?</P>
  S# A7 W- x# I- \$ E; m; z<P>貼主~意思很簡單嘛~ 就說~隔離班的囡仔~ 連貼主~小學的文法都不會囖</P>
heroyuy 发表于 2005-1-25 23:54:14 | 显示全部楼层
都说HK现在的教育有问题拉
全職獵人 发表于 2005-1-25 23:58:46 | 显示全部楼层
我等貼主解答我得疑問......
Mikky 发表于 2005-1-26 06:35:44 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>全職獵人</I>在2005-1-25 5:02:14的发言:</B>$ V( }  G% I5 O8 l
& k! j  ]% i  C4 q3 i6 v
<DIV class=quote>今日放學去左電腦室學班女朋友用vb整計算機啦~</DIV>+ {' s! S% @" z% O6 [
<P>呢度唔明? 學班女朋友 即係點 ? 得伱一個係公嘅??</P>
' F* i$ m8 L* k<DIV class=quote>有d做做下來左去玩別字擂台...真係得閒..</DIV>8 F4 M0 E5 A, d3 {
<P>別字擂台..係乜嚟架</P>$ d& F. g8 B  C- G
<DIV class=quote>整到half past four左右</DIV>
! b& E2 d! v. C<P>唔識雞暢...</P># C: k- |6 T5 [2 I
<DIV class=quote>比我地一班中三ga librarian開讀書會</DIV>
1 P8 q5 a: l1 h* E<P>果度 圖書館 中三專用架? 大慨有幾多個人啊?</P>. i. s5 C6 R2 n' R" S
<DIV class=quote>同隔離班d女生傾下傾下</DIV>
  W# y$ U7 N2 W% B# T9 ?& S<P>拿拿拿... 呢度講清楚啲啦~ 我諗 ,多數都係伱先開聲啦~? 咁伱講下點樣開始傾囖~ 我學番兩招同女仔搭咀~啊~</P></DIV>$ i3 B' c& @( A; D- B, Q
<P>我班其他雄性才不要去幫那些雌性...' R) d& k: O5 A, v" ^6 ?
<P>別字擂台係教統局響网上設置比學生上去玩,每次show一對中文詞語(中文擂台)或一對英文句子(英文擂台),要我地choose correct果個
  O3 k3 r# P5 ~( P) _<P>half past four = 四時半
0 P! A9 y# k3 j/ j<P>係圖書館多中三管理員,加埋中三係要面對選科同學校踢人,阿sir比個area我地一齊讀書1 @" g" l; @3 p1 S5 k! q$ o
<P>我去教佢地,咁我當然要開話題啦...</P>
12下一页