[每日闲聊] 夜晚回家处理工事吗

Kiver 发布于2024-3-6 07:51 1155 次浏览 312 位用户参与讨论   [复制分享主题]
近日,钉钉发布新版本,新增了一项重要更新,即可在微信上使用钉钉会议。
0 I! x2 `$ D5 C4 R. @据悉,用户无需单独下载客户端,只需在微信内打开钉钉会议的入会链接,即可直接进入同一场会议。
) I! b" ]% U, j' H6 s正方网友:越来越方便了!反方网友:工作渗透了我的生活,

+ i4 B# u* m6 j1 ]+ @那么请问各位打工人你夜晚回家之后还需要手机处理公司的事务吗?# B# V8 S0 Y2 a$ N. p
; P% W2 y% Q' |; }2 h. R' g
多选投票: ( 最多可选 3 项 ), 共有 109 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(312)人评论

adhk 发表于 昨天 22:57 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:26
4 F2 V7 L* o+ p6 F& B7 ?* G我觉得是之前嗰个经理搞坏咗 同(啲唱片公司搞坏晒关系嗰段时间呢)  然后再遇上市道唔好 无人落广告 无 ...

, E4 J2 n' |) T. {: B而家咁嘅節目質素, 又真係好難搵人落廣告俾佢喎

klozepyj 发表于 昨天 21:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 08:44
/ h0 e  e8 o5 P, t$ k去咗VIU嗰個姐姐仔之前係大台唔夠騷管理層竟然提議佢去揸的士搭夠生活費, 你話呢啲人係唔係同公司倒米,  ...
0 y7 N4 o1 \2 d  ]8 I3 S
我觉得是之前嗰个经理搞坏咗 同(啲唱片公司搞坏晒关系嗰段时间呢)  然后再遇上市道唔好 无人落广告 无钱又创新不足

Wing223 发表于 昨天 17:23 | 显示全部楼层
下班了,管他了

adhk 发表于 昨天 08:44 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:29
+ j$ R) A# S8 R3 Y6 |6 j绿叶都是生不逢时 而且绿叶个show钱可能仲多多限制

: D+ `* U! A% N' O6 \- T去咗VIU嗰個姐姐仔之前係大台唔夠騷管理層竟然提議佢去揸的士搭夠生活費, 你話呢啲人係唔係同公司倒米, 大台咁多劇死用住同一班人但係個個表現都唔係咁掂有好多直程HEA住做, 就寧願哂咗啲人材都唔寧願俾啲劇有啲新面孔可以衝擊下收視, 唔駛而家套套劇都得十幾點, 攪到淨得廿零點已經話係受歡迎劇集.

klozepyj 发表于 前天 22:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:27" V( C# h$ g. N7 p
好似有訪問話診豪包新一年3千萬, 綠頁包新一年3千蚊只簽一騷, 食晏錢都未夠啦  ...

6 }3 Q# Q8 Z- y1 S1 _7 [1 H绿叶都是生不逢时 而且绿叶个show钱可能仲多多限制

adhk 发表于 前天 16:27 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:44
$ I1 a. A6 s: p0 D是啊 其实一众影帝都是咁熬出嚟噶 不过可能宜家的确是搵唔到钱嚟养佢哋
" E. M% K" B- n* m% R
好似有訪問話診豪包新一年3千萬, 綠頁包新一年3千蚊只簽一騷, 食晏錢都未夠啦

klozepyj 发表于 前天 08:44 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:16
' q$ v7 D8 u! {* h呢幾年炒咗好多綠草, 其實真係無咁嘅必要, 處境劇就可以安置哂佢咃
9 w# M% q" {/ e! V& u5 i5 Q
是啊 其实一众影帝都是咁熬出嚟噶 不过可能宜家的确是搵唔到钱嚟养佢哋

adhk 发表于 前天 03:16 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:308 M4 S; n$ p& e& Z/ s- ~
是啊 多啲人出镜 培养多啲人才
/ t! z, q' O! c
呢幾年炒咗好多綠草, 其實真係無咁嘅必要, 處境劇就可以安置哂佢咃

klozepyj 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 08:590 X( P* M1 H: a$ x5 g: f
咁可以照顧下啲綠草, 唔駛個個一年一騷咁刻薄
0 b- m& G/ @  Q) M. V
是啊 多啲人出镜 培养多啲人才

adhk 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 21:01. z1 |+ X& h0 r  Q# }
就是咯 一个名可以换几批人噶

* w; q7 C1 I7 U) C. N) l咁可以照顧下啲綠草, 唔駛個個一年一騷咁刻薄

klozepyj 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 03:304 g7 O: i2 _4 c
就算唔換新嘢換下啲主要演員都好吖

* U, Z  W1 i& |就是咯 一个名可以换几批人噶