[每日闲聊] 【2403水楼】粵漫社★☆吹水室[仲春版]

yukinababy 发布于2024-3-1 13:30 5124 次浏览 3015 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
话题一& ^6 W) P# {" q, U
2024年3月1日起,2023年度个税综合所得汇算开始。拿起手机,下载个税
2 q' K+ A3 N0 q% `4 t& v9 x
. x+ j; P  b  `APP,就可以操作啦!今天你预约退税了吗?或者你需要补税吗?" r6 e6 |7 ^% Y

! Q! r( M# m& \- v3 k% w8 q6 w8 d
话题二4 a# g# t& A8 V: e$ \
* k) s/ }5 [9 k' v1 O
上个周末系节后首个周末(正好又逢元宵节) 深圳楼市很“火”!新房、二手房# f! E' f0 V- M& Q. m. t
9 P, E9 r, d4 S: W& t: }
带看+成交暴增?你有冇买房打算呢?你是否有自己的住房呢?" f/ U/ q5 ^/ p8 a% T
. |' i& I! e: y

6 b! G" L( K, P: s8 ~6 e* o; m话题三2 [9 s) u8 _( l9 F
! }7 l* _1 m$ x& ^8 V
3月1日,《快递市场管理办法》正式实施,快递企业未经用户同意擅自使用智能6 t9 u  H" \  O4 q/ Y% b, h* b
% m4 R! g! e6 v+ Y  o5 L( J
快件箱、快递服务站等方式投递快件,将面临3万元以下的罚款。你认为对你的生
1 ^. E5 d2 l; K0 j1 e  [/ d
/ Y! `+ b3 ]5 Z活有冇影响呢?

( M% b: ~$ [+ k% c! g# W  R  Q8 @* W  c4 s4 q- [: j
% J$ s1 l9 ^( j
大家一起来分享讨论下吧~
- D+ F, w" A9 f/ {7 }
6 w6 P6 r) \  }6 B( i( s/ B

! T: V0 Z( W8 w) b7 M: q3 Y2 r  ]( e0 y/ ^2 L
" l4 b+ H" R  t1 P5 F/ y

评分

Kiver + 200 水楼红包补贴

已有(3015)人评论

1056701331 发表于 2024-3-20 17:30:05 | 显示全部楼层
Dzoker 发表于 2024-3-20 15:40
/ \4 j" o- ]/ P# [5 B有无人啊
, T/ y1 g9 l% w- D" P! c2 M
在这种水楼发帖要像我们这样先点某个人的回复,再发帖。不然被管理抓到扣到你负分哦~
回复 支持 1 反对 0

wind6 发表于 2024-3-31 16:37:57 | 显示全部楼层
小城大事 发表于 2024-3-30 20:22
& a1 }0 U9 m7 n( d5 w9 @体一场就训教

9 L  P" ]. w4 K* c如果係世界杯我都睇,欧洲杯就冇咁大瘾,淘汰赛嘅兴趣就大啲,不过基本上都係半夜场

gomicxja 发表于 2024-3-31 14:55:56 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-29 19:08
: x, X% C; S; @2 I& |! z) \% L1 v咁如果無寫字經驗又好難揀頭尾兩劃
" r# G5 l" f; T$ {. G" v  u4 R& I
所以有人會學拼音,不過我不懂

gigiff 发表于 2024-3-23 13:42:59 | 显示全部楼层
朕鉎 发表于 2024-3-16 17:29
6 ~2 u2 V( H# i; `" z' ^哈哈,冇人开,管理员会继续开嘅喇
. t7 O: U! J4 o& T4 d' }
冇人开甘鱼,不如唔好开了

klozepyj 发表于 2024-3-16 23:52:14 | 显示全部楼层
468428626 发表于 2024-3-16 18:26
/ }. M& L+ w- {4 k7 n呢次好似维持几日
- ^- m' \5 w% v9 J# z
又开始湿了 救命

小城大事 发表于 2024-3-11 11:41:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-11 08:30& v' S5 V3 M5 }, \8 ?, e+ p
好期待,落雨烦到啊

d9 ?' b3 n! e% T9 h* `, e% v4 H春天唔落雨无可能

gigiff 发表于 2024-3-3 16:43:52 | 显示全部楼层
wulove 发表于 2024-3-3 00:19  Y5 R  d% X/ E+ l# L, M1 c
有賺嗎??
0 G0 V2 k- A3 Z0 m/ E9 W1 q
赚2百咯,你制唔制

大島優子 发表于 2024-3-31 23:25:34 | 显示全部楼层
朕鉎 发表于 2024-3-31 13:10; d' K+ [% h4 t0 U% V7 p
哈哈,正常都係咁喇
7 N, M2 t! O7 l; A+ @4 M' L! Z5 }& e
琴日一体我电脑差唔多四年

大島優子 发表于 2024-3-31 23:25:12 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-31 11:18; H* w3 m8 T1 f9 o) q9 _
搞完咗有时间休息下
5 f$ g! B9 s7 X1 s
系啊 但系应该好多日

大島優子 发表于 2024-3-31 23:24:55 | 显示全部楼层
小城大事 发表于 2024-3-31 10:351 l3 O! Y$ D. e0 d' ]
有无体新日本动漫?
3 H% x* x: v; x% @& {& Y
有啊 但系我唔体动画体漫画

大島優子 发表于 2024-3-31 23:24:18 | 显示全部楼层
468428626 发表于 2024-3-31 06:18- V. ~- C# N* Y* K4 G% g
以前的旧动画好拖
! r2 k0 M8 _( R7 W) h
依家d 都好拖 又或者打乱漫画节奏 作画又差 始终以前好好多

rantarou 发表于 2024-3-31 22:21:02 | 显示全部楼层
468428626 发表于 2024-3-31 17:59
- i$ _+ T3 g8 d* k0 B你终于不忙了
- }& x6 [8 @5 ^
可以偷下闲了

rantarou 发表于 2024-3-31 22:20:41 | 显示全部楼层
: \6 h: [; V3 r2 ]$ V我都唔敢下载呢部,太贵了
" H/ n/ H( ^0 f
要储多尐先敢下载

rantarou 发表于 2024-3-31 22:20:21 | 显示全部楼层
* {& Z( U+ j! ], B+ l3 @只有越来越难了

3 D) L$ `6 }6 Y+ u难揾都要揾

水皮跳跳 发表于 2024-3-31 21:43:32 | 显示全部楼层
468428626 发表于 2024-3-31 21:41+ J* n, _+ w% s% h+ t
依家下载左几多啊?

/ @$ S) P9 b3 D1 y) @6 g9 `就两部加个剧场版。 有一部我看到你也下了。

468428626 发表于 2024-3-31 21:41:55 | 显示全部楼层
水皮跳跳 发表于 2024-3-30 13:43
& k7 ^. i, O4 ^4 p还没到 呢 估计明天才可以
1 d4 x) C: U# ], ]
依家下载左几多啊?

468428626 发表于 2024-3-31 21:40:57 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-30 11:17/ m4 w" Q% ^7 G' F
仅仅够咯 如果瞓得唔好又是麻烦
7 Q7 ~7 Q* C6 {. h1 ?  ~' E* G
唔够训上班都无精神

468428626 发表于 2024-3-31 21:40:35 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-30 11:16
: [! e$ m- G( [是啊,极端天气
2 c. Q0 g, `" @/ Q" ~; H- I" R
无得预防,要来都无办法