[动漫讨论] 《男儿當入樽》全國賽電影版正式定檔!灌篮高手 男兒當入樽 4K修复 三语配...

superfire 发布于2022-4-11 15:40 6009 次浏览 143 位用户参与讨论   [复制分享主题]
蜗牛 发表于 2022-11-25 03:09:01 | 显示全部楼层
链接失效了

啵灞奶茶 发表于 2022-11-20 03:37:32 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-11-16 18:250 E4 t2 M- v  x& Q( g$ O
我都只系睇粤语版

5 e0 o$ N- `- i# m  Q) O粤配除外噶,都系抖音上面偶尔刷到过

rantarou 发表于 2022-11-16 18:25:50 | 显示全部楼层
啵灞奶茶 发表于 2022-11-6 19:285 f/ r: }# `" B: ?
全国大赛都想等到粤语先得,睇日语同普通真系唔习惯

- l3 N5 x3 C; P6 ]我都只系睇粤语版

啵灞奶茶 发表于 2022-11-10 01:09:31 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-9 09:030 L; y; K$ g* k6 Q
我一直都反感那些帶電音的歌曲,因為覺得太造作,很麻,但呢個就沒有麻的感覺,可以接受 ...
6 k5 ~- [# ?9 D, ^9 g; L' w2 p& w% ?
我就相对无感,最紧要好听。不过洛天依噶歌曲好听,但系原版真系觉得有啲差,我都系听翻唱哈哈哈哈

superfire 发表于 2022-11-9 09:03:27 | 显示全部楼层
啵灞奶茶 发表于 2022-11-9 00:22' w/ o& A2 C( F; |: k$ h  k
就系要呢种唔协调先会令人记忆深刻
. _+ Q0 `1 u! g/ z1 o5 Z1 s4 l
我一直都反感那些帶電音的歌曲,因為覺得太造作,很麻,但呢個就沒有麻的感覺,可以接受

啵灞奶茶 发表于 2022-11-9 00:22:29 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-8 10:24! O* s) s) |$ s9 T9 s: x. i
好似系吧,友人推薦聽過下她的電音,節奏比較慢,電音也不是很不舒服的個種 ...

' F- t' c7 [. z5 v) w+ {就系要呢种唔协调先会令人记忆深刻

superfire 发表于 2022-11-8 16:25:19 | 显示全部楼层
joncark 发表于 2022-11-8 15:35
& _- J, f' h. e2 _画风已经唔系熟悉既画风 睇最新预告好大机会系山王

) |. R+ l/ L# N; {8 J$ K& P0 y2 f5 ]嗯,睇落去好似遊戲的畫風

joncark 发表于 2022-11-8 15:35:51 | 显示全部楼层
画风已经唔系熟悉既画风 睇最新预告好大机会系山王

superfire 发表于 2022-11-8 10:24:49 | 显示全部楼层
啵灞奶茶 发表于 2022-11-7 19:38
1 [9 b$ K6 P) B洛天依?可能吧,我都唔系好了解,只不过见到过相关噶博文
" T# w" A4 S7 s
好似系吧,友人推薦聽過下她的電音,節奏比較慢,電音也不是很不舒服的個種

啵灞奶茶 发表于 2022-11-7 19:38:36 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-7 09:30( o4 ?% u  v. J7 R7 C5 d, @, M
這個就是最先進的AI智能語音真人發聲吧1 t6 T1 v/ G3 T" B* C" r$ _; H+ w6 y3 A5 M
例如歌姬刷蔥娘和另外一個誰來著 ...

7 {7 M1 S8 c6 S  g洛天依?可能吧,我都唔系好了解,只不过见到过相关噶博文

superfire 发表于 2022-11-7 09:30:58 | 显示全部楼层
啵灞奶茶 发表于 2022-11-6 21:088 b& J" U% k1 F$ O# `! p
呢个工作量大咯~不过我都翻过一啲技术文,有提到过可以通过软件录入,然后模拟翻个人声,跟住打字上去就 ...

. ^" S8 u9 N6 R8 s7 q8 x5 G這個就是最先進的AI智能語音真人發聲吧0 i6 ^: U3 p3 _+ A$ `1 e- ?: i
例如歌姬刷蔥娘和另外一個誰來著

啵灞奶茶 发表于 2022-11-6 21:08:37 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-11-6 20:42$ `/ i) \. B/ j
問題係粵語的個班人已經散了,就算再找其他配都已經不同味道
' U0 N# K" o9 s( r這次日語的都已經全部換了聲優,櫻木是技安 ...
9 O+ X! E' u: |/ y  p# C8 d
呢个工作量大咯~不过我都翻过一啲技术文,有提到过可以通过软件录入,然后模拟翻个人声,跟住打字上去就可以配翻把声出黎