[综合综艺] 【自壓】Viu tv 兒童教學節目- 玩轉英語 1-3 逐步更新

louis83 发布于2022-3-30 23:42 2033 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
语  言:粤语  
语言版本:Viu tv 粵語原版無字幕
集  数:3
文件类型:mp4
文件容量:1500 MB
来源版本:粤漫社
  << 免 責 聲 明 >>
    ● 所有分享文件仅为个人技术学习之产物,仅供个人试看或试听、讨论技术性问题之用途,严禁任何的商业用途、分发及贩卖行为!
    ● 下载链接仅为技术研究及网络测试之用途,不做任何有效性保证;请于下载后24小时内删除文件,若你喜欢请购买正版。
    ● 若原版权持有人发现文件内容涉及侵害你的版权情况,请提供版权说明并联系我们管理人员,我们将尽快进行下架处理。
    ● 请勿将文件上载于任何商业影片平台及公共网盘平台、若私自散佈造成任何法律責任,粤漫社与本人將對本贴內容恕不負責。
( i, U. o9 @- N" T. r
玩轉英語 2 G  e! z* k7 v$ S
出自維基百科,自由嘅百科全書
9 U" e' X, }$ L5 F1 C《玩轉英語》(Game On)係香港電視娛樂製作嘅兒童節目,總共有兩季。節目透過唔同嘅形式遊戲,教小朋友學英文。
% F2 P! U" s1 M第一季節目由2020年3月22號到4月26號同埋11月1號到2021年3月14號逢禮拜日喺17:30–18:00喺ViuTV播。固定主持係香港恒生大學英文學系高級講師鍾可盈博士(Holly)同李子駿(Jackson),同埋再搭配一位女主持。由第1至12集,女主持由沈殷怡(Shirley)或者黃可盈(Flavia)嚟做。由第13集起,換入樊沛珈(阿Gi)做女主持,代替沈殷怡。
1 e6 ^. M9 K- I  p1 Y3 L3 y第二季節目由2021年3月21號開始同一時段播,主持得返鍾可盈博士同黃可盈。
' e  X. K6 i0 a9 e( I( q$ F  p% Z6 {# L, V
3 y; s2 [0 a& z3 }  M) ]) ?

. ]7 S3 M% M. X

玩轉英語.txt

72 Bytes, 下载次数: 11, 下载积分: 社区币 -5 星梦

已有(20)人评论

jjkurama 发表于 2023-8-21 14:32:52 | 显示全部楼层
好岩我仔仔睇,多谢分享。

pargo2311 发表于 2023-8-18 16:32:32 | 显示全部楼层
收藏先,第日比个小朋友睇

JsonWong 发表于 2023-8-17 10:35:57 | 显示全部楼层
唔错啊!有无持续更新

HQS 发表于 2023-3-13 09:09:19 | 显示全部楼层
好奇小朋友是不是真的有耐心看

louis83 发表于 2022-4-5 19:16:06 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-4-3 19:12
( y! u. S1 ]3 M% |- t. g# A  `; }4 p非粤漫云分享请勿发到  粤係影视营

/ i4 W8 O6 Z' U; \$ c! Q% e: c好,我明白了,我下次再分享內容會再仔細睇睇說明,唔該曬

Kiver 发表于 2022-4-3 19:12:56 | 显示全部楼层
非粤漫云分享请勿发到  粤係影视营

rantarou 发表于 2022-3-31 12:37:30 | 显示全部楼层
louis83 发表于 2022-3-31 12:12
; c" s6 F6 U, f. ]我一向都好讨厌语文架,但其实系我因为我学得差5 b; |; w3 {; N6 h

( z& R" E, B1 ]7 s所以我理解你既意思既 ...

" }. d+ x+ _6 o% a  D9 g5 r6 B1 ~唔系哦,我语文比英语差,英语都仲可以考合格,高考仲有500几分,就系要背同抄好讨厌

louis83 发表于 2022-3-31 12:26:32 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-3-31 12:17
5 A, o( C+ Z$ G) {+ m) h( Q: `得闲学英文
4 R7 x, H/ q+ c
志在睇女就真啊嘛?哈哈
. b. E! s: L3 y1 l7 N0 g5 Z( E

shiraishi 发表于 2022-3-31 12:17:36 | 显示全部楼层
得闲学英文

louis83 发表于 2022-3-31 12:12:52 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-3-31 12:06
! v7 D0 O1 |( ?咁仲好D,我最讨厌就系英语架了

0 u0 y% ~7 s8 Z/ v$ _我一向都好讨厌语文架,但其实系我因为我学得差, C+ m8 E1 a/ T7 ]

}5 y7 o0 b) i8 k- d所以我理解你既意思既

rantarou 发表于 2022-3-31 12:06:56 | 显示全部楼层
louis83 发表于 2022-3-31 12:02
4 a6 F/ f& V+ {/ i6 X3 c! R/ ^- C都系好轻松既节目姐,又可以选择睇,或者唔睇。 做人最近要系有选择嘛- |# Z4 D. d8 u0 M$ w8 N* A
+ V2 p" |  @, p! E% Z8 ]
加下好多细路睇抖音啦,d家长都觉 ...
5 E0 U, o4 _  X9 s/ u. ^' c( e
咁仲好D,我最讨厌就系英语架了

12下一页