跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫资讯] 劇場版《美少女戰士Eternal》(前篇)劇情介紹同中斷位置

mkdi 发布于2021-1-14 12:34 1665 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
7 I" C! ~6 M; ^3 C5 |
各位:. u. G: t  _- w/ {
    相信大家,都已經知道《美少女戰士》劇場版時隔25年後再度回歸劇場版系列啦!但係,現階段大家都未曾有得睇住無論係台灣、美國、中國、香港等地區。不過,就係外網youtube上面就有人偷拍咗部分情況俾大家知道!原本,我都好想分享鏈接俾大家嘅。但係,原鏈接因為各種因素和諧咗啦!(相信大家,懂得)下面,除咗圖透之外。我會,根據網上係海外日本電影院睇過嘅網友所介紹劇情下大概講俾大家知道本次《美少女戰士Eternal》(前篇)大致上講咗乜嘢內容。以及,中斷嘅內容。然後,就留待下個月2月11日(後篇)接上啦!
9 |, ~" [' q$ J7 R7 D! E/ J! z& F7 e9 k% |3 Y9 |
7 d3 R( X, P4 l2 [" t
QQ截图20210113024808.png QQ截图20210113024749.png QQ截图20210113024720.png QQ截图20210113024825.png QQ截图20210113024839.png QQ截图20210113024856.png QQ截图20210113024911.png QQ截图20210114015019.png QQ截图20210114014956.png QQ截图20210114015044.png QQ截图20210114015432.png QQ截图20210114015532.png
1 C3 u# i- D) e# H; ?
3 X7 ^3 t$ _6 S4 O(前篇)故事大綱、同埋中斷結束位置解構內容:6 p+ `  o' Q2 I( o& I: y7 N9 I

' M1 B) t! g8 f4 J2 y
      首先,大家通過第三部《美少女戰士Crystal》最後結局畫面接上後都知道。地場衛、月野兔、逗釘兔出街睇日蝕,於是就出現大帳幕馬戲團。跟住,就出現時羅科亞、亞馬遜四重奏、
納莉尼亞女王等悉數出現。跟住,佢哋就開始進行侵略地球嘅計劃啦!然而,四重奏之一嘅拍拍(藍色裝束嘅果一個)去馬戲團收藏庫中看見老虎、禿鷹、金魚缸中嘅魚利用佢嘅魔法水晶球將佢哋變成人類姿態成為咗亞馬遜三重奏派佢哋三人出動襲擊地球。但係,因為亞馬遜三重奏嘅出動關係。於是,令到內部太陽系四戰士金星
愛野美奈子、木星木野真琴、火星火野麗、水星水野亞美。以及,月野兔同逗釘兔進行升級變身成為super美少女戰士來對抗亞馬遜三重奏。至於,圖片上面點解會出現外部太陽四戰士嘅關係。原因好簡單,就係佢哋幾個回憶起
《美少女戰士Crystal》第三部嘅情節。今次,嘅戰鬥必殺道具雙月(月野兔同逗釘兔)同時都擁有幻彩星光棒一人一支裝。不過,逗釘兔就有一個好細小嘅星月銀鈴去召喚獨角馬艾利斯。好啦!以上嘅,大概介紹就到呢度為止啦!但係,地場衛因為受到咗黑暗女王納莉尼亞女王嘅侵略中咗咒語吐血受傷(電影裡面,同漫畫內容唔同嘅地方就出現咗啦!就係,阿偉受傷後并冇出現四天王侍候)可能,大家已經唔記得咗第一部嘅事啦!就係,美達利亞女王坐下嘅手下啦!(之前,第一部嘅時候死咗。但係,原作漫畫裡面并冇死到架!但係,電影裡面刪減咗呢個情節。僅限出現,美達利亞女王
- T$ U3 _7 _4 N: g* n4 g' n! u/ Z
最後,中斷嘅部分就係阿偉中招吐血。而內部太陽四戰士同雙月,就陷入最大嘅危機!就此結束!!!之後,期待一下下個月2021年2月11日劇場版《美少女戰士Eternal》(後篇)再續啦!到時外部太陽四戰士正式登場集齊十位戰士一齊全體升級變成永恆變身裝合力打敗黑暗女王納莉尼亞女王。

! d" S* O  x0 K) {

已有(20)人评论

yotako 发表于 2021-3-20 09:30:44 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-3-13 13:45
" h) @( k' v' l其實,唔係重製版嚟囉!係原作漫畫情節
& ]: Q# E6 J3 S) n* B7 [& I
哦哦。期待ing

mkdi 发表于 2021-3-13 13:46:24 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-3-9 21:081 H( ?) R6 W4 F
原來己經刪除啦,仲想看看係點樣添
2 k$ A: Y% {+ f8 B2 p$ y# n, p& T
不過,唔使幾耐就有清晰版本資源啦!

mkdi 发表于 2021-3-13 13:45:47 | 显示全部楼层
yotako 发表于 2021-3-13 09:377 Q( s$ b" p1 j6 ]7 Y& c2 J
好似有日本重制版既剧场版出来,到时再重温

/ V' F2 |; s: u  m其實,唔係重製版嚟囉!係原作漫畫情節

yotako 发表于 2021-3-13 09:37:17 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-3-9 21:06/ W1 s7 ~- [2 h& u; b
你打算點樣重温啊
9 V9 c( C% Z8 z0 J0 P5 G
好似有日本重制版既剧场版出来,到时再重温

vyea11 发表于 2021-3-9 21:08:49 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-1-18 23:513 p! h3 G! G1 G' ]0 w, C
我都覺得啊!後來,發現版權原因youtube刪除屏蔽咗啦
, d6 l* @7 E( p
原來己經刪除啦,仲想看看係點樣添

vyea11 发表于 2021-3-9 21:06:53 | 显示全部楼层
yotako 发表于 2021-2-27 14:183 e( o8 ~/ i) @6 \7 u
好睇,我要重温一下,嘻嘻
" w% P4 \, v: P  z
你打算點樣重温啊

vyea11 发表于 2021-3-9 21:06:09 | 显示全部楼层
mkdi 发表于 2021-1-17 01:46) u, T' i0 {1 \; [
點樣舊呢!?
1 _5 s; t) s" n& [# F
我覺得模糊啊

vyea11 发表于 2021-3-9 21:05:44 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-1-15 15:23+ `: q% n$ ^5 Z3 L. Y) H# h
好旧的画面啊!!

( c, Z' u! m+ Y! W2 n9 y! Q6 q" n而且有模糊的感覺

vyea11 发表于 2021-3-9 21:04:40 | 显示全部楼层
我己經很耐無看美少女戰士

yotako 发表于 2021-2-27 14:18:52 | 显示全部楼层
好睇,我要重温一下,嘻嘻

mkdi 发表于 2021-1-18 23:51:43 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-1-18 23:38
3 h# G: K( d5 Q1 W7 B$ g日语,录到都听吾明,吾似得当年做字幕时,听得多,识得那么几句
! y5 K3 d0 v9 Q6 s
我都覺得啊!後來,發現版權原因youtube刪除屏蔽咗啦

12下一页