[动漫讨论] 异国迷宫的十字路口~~~推片~!强烈异国文化碰撞~并非装萌甘简单~!

kururu 发布于2011-8-3 15:53 4371 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 kururu 于 2011-8-4 11:20 编辑 * Q4 g* R; ?, ?# v9 {7 Q
3 v$ A( f, U* r4 R" h' `
狠久之前就卑武田老师笔下的LOLI迷到SI去活来~~~
$ D/ q, Z& S: A, }/ S7 H
% e( t( w9 W5 \# Q) ?3 x现终于动画化5感动系假的~~~
, e2 m) m8 @4 e% y1 l! ]
! D% S9 E( P9 o5 p: Q( H  g图区5记得之前有无发过正式噶图集~~~
) m7 {- E6 E/ B3 Y3 K- o
' x* W" O" V$ h0 W* i只能用一个字总结:萌!                    萌翻了~!+ b  w& |1 o  w/ f1 x- n

$ [. Z) D$ j% ]) k0 E* m不过男猪噶妖冶系我意料之外...................羊入虎口啊~~~~~~~~5 B" a0 J9 T) _3 I8 }4 ]
, U. J4 Z: K+ g4 z
总之真系5错啦~~~而且系治愈系~!狠久之前~~久到那个已经不见蒲的人亦曾讲过我发噶图系治愈系~~~呵呵呵呵呵呵呵呵呵呵
6 q/ {5 b- L8 N0 i, M1 o- z1 ?5 P
梗概:百度抄..............+ O: ~# J  h8 z* M6 I" W/ o
号称长崎第一看板娘的和服萝莉汤音独身一人来到遥远繁华如迷宫的法国工作,对汤音诸多不解的店主克洛德·克劳岱尔少爷,娇蛮任性喜欢日本文化的大小姐,年过半百(还不止)却色性不改的可爱老头库洛德少爷的爷爷,这些人将会带给汤音怎样的遭遇呢?故事即将展开……
4 X6 r' P% j' h. a1 F; m1 w2 ^

[audio][/audio]

: e5 w; \7 b$ C/ J% u

中意果句:阻隔他们的不单是未知的大海.............

已有(57)人评论

mo4269 发表于 2011-9-2 00:35:53 | 显示全部楼层
听着这歌让人觉得很平静

疾风之羽 发表于 2011-8-5 22:25:04 | 显示全部楼层
繼維多利加又一萌LOLI

kevinchan 发表于 2011-8-4 23:32:07 | 显示全部楼层
一入嚟就有歌仔听,以为电脑出事添 - -!

kwanyeung 发表于 2011-8-4 15:54:16 | 显示全部楼层
系~~不过是想值姐.................人生系自己的要对得住咯~~~呵呵~!
* s4 j6 K4 e: v: ]" E
5 M" T4 g& l) l) @9 g那只是一个常理的划分,事 ...4 g; Y+ x/ x& x  r$ g- j
kururu 发表于 2011-8-4 15:20
; @# O4 y7 B. q' R. }
合唔合理就睇你啦。總之唔係太唔合理我都當冇事發生。不過ANGEL BEATS就太唔合理睇嗰時真係想打爛部電腦。
2 H& v' F- I: b
/ k# N$ |# L: \% E0 i小說冇乜興趣都係。都係漫畫同動畫為主。近期冇BL動畫就追GL動畫。都唔錯嘅。

kururu 发表于 2011-8-4 15:20:24 | 显示全部楼层
只可以講愛情依家嘢唔係你想解釋就解釋到。現實都係。
& f2 U1 a0 G3 d. c% T# S到依家為止都冇一個真正嘅說法點解會有唔同嘅愛。 ...* E0 B7 ]$ Z4 \* z. J( l
kwanyeung 发表于 2011-8-4 14:37
+ C/ y/ _2 v5 N4 |9 u% S

7 S  B+ m. v* C% K" W' v/ q" V* }* i0 Z; W" a5 f" `8 l) z
    系~~不过是想值姐.................人生系自己的要对得住咯~~~呵呵~!. {0 d! X" }- c% h1 Q6 j/ D
7 s8 r6 @! X( ]) x( e( u, s1 k$ Y
那只是一个常理的划分,事实上系个极复杂噶野.但哩个系卑人睇噶野~~5可以甘乱来啦~~~~~
) P& r, q+ l/ S0 F
) C9 u6 H: o; v+ o" m小说我都系睇翻对应的BL小说作家~~~不过岩口味的5多~~~~都系无道理的虐......................

kwanyeung 发表于 2011-8-4 14:37:00 | 显示全部楼层
小说~!?你真系通杀噶姐~~~~但系小说应该5同作家吧..................) \0 f2 @( b* [! q, R

( y9 o' E  J( n, A系系~~姐系一言难尽~5解 ...
+ d9 H' h$ I7 t( P1 T6 c4 tkururu 发表于 2011-8-4 14:33
# q7 Q$ L  G6 ?( L
只可以講愛情依家嘢唔係你想解釋就解釋到。現實都係。0 b$ ]. [6 Q4 n) ^( v
到依家為止都冇一個真正嘅說法點解會有唔同嘅愛。點解會有分親情愛情友情嘅呢。好難講。% I" m; r5 h( R: j$ p& G
小說睇咗小小,之後冇睇囉。冇插圖睇始終一般。& D5 |$ J4 E9 n! ^

; P0 H% ?3 x7 H: _, Y其實有時BG仲唔合理,所以冇得解釋真係。個個唔同觀點。

kururu 发表于 2011-8-4 14:33:05 | 显示全部楼层
嘛,小說詳細啲啦。動畫邊有咁多時間講嘅。小說有講多啲啦。5 F: @4 X( R3 M* |7 k
" B7 T- h  x2 E+ J3 J; D7 w
有本錢都唔代表搵到一個十分中意你嘅人, ...0 T* v. W8 v9 g8 T+ D& n1 b% y3 b6 m
kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:59

# P/ \* V4 \5 x9 }# a- C) r  q! Q  J) O5 x4 l, P

1 ~9 y/ e9 z6 j' v6 O    小说~!?你真系通杀噶姐~~~~但系小说应该5同作家吧..................
. j9 I0 N; P4 R. t: D+ P! n/ T, ]8 @8 E  T- s5 _0 R
系系~~姐系一言难尽~5解释~~~~~~自己参透领悟YY去.......................这是一个奇迹~不管你信与不信~他就这样发生了~~~~散花~!

kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:59:08 | 显示全部楼层
難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。依区本钱应该够稳一打啦~~~~呵呵~~大学米体现左咯~~一 ...
, m0 r+ ^% j' qkururu 发表于 2011-8-4 13:35

, ~' Y+ I8 w( R嘛,小說詳細啲啦。動畫邊有咁多時間講嘅。小說有講多啲啦。
/ u9 E0 n/ H) {9 q. Z2 K1 e8 e! n1 Q9 t- A6 o1 n: \
有本錢都唔代表搵到一個十分中意你嘅人,依啲好難解釋嘅。( z7 x! w/ B7 l( v
佢之後都搵唔小人,不過佢最中意嘅都係小律。。冇得解釋。現實都係噉。
/ V. `1 [- [5 P7 G* t; W* j$ Z有時有啲人對你幾好,你都係冇好感。反而有啲踢你打你你反而中意到佢不得了。冇得解嘅。

kururu 发表于 2011-8-4 13:35:49 | 显示全部楼层
其實都唔係嘅。我覺得又唔係真係太唔合理。
" _9 ?3 K- @  r* m3 w) E/ @0 O! f3 _
即係小律中意咗政宗咁多年,而政宗嗰時家庭又唔好。難得有 ...# o7 J* v& j& S( W2 Z& ?: m* a
kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:15
+ u! o# ?+ u( T4 J- J

1 p  i/ F7 [- m% N. L2 x( f& @. D' R4 h! C7 @" n
    難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。依区本钱应该够稳一打啦~~~~呵呵~~大学米体现左咯~~一个换一个...............证明区高中行情5会差得去边,只能贪讲新鲜XXOO左小津~~~跟住就好似果类变态杀人犯一样试过一次就陷进去了...............哇~~我写的好衰~~~被人拍SI咯~~呵呵$ D3 s  c% z- N. t0 w

- d. v& b/ O; u" K1 a7 x   由细玩到大~所以就迷倒左那两仁兄.....................这是因果~很完美就似少女漫一样,幻想出来的...............纯中果三只有详细说明喔~~哩度物都无........

kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:15:41 | 显示全部楼层
.................呵呵~~漫画当年都有睇仲印象5错~~跟住出动画鬼SI甘期待~!跟住考试~~所以保留住 ...
0 B& J3 |0 }; y+ F. Jkururu 发表于 2011-8-4 13:07
  E+ w$ b+ Y1 o, ]9 Q
其實都唔係嘅。我覺得又唔係真係太唔合理。& s: ]5 @! K# @5 f2 T% v& ]* O3 a$ }( s

3 {) h& q, D6 \( [2 k即係小律中意咗政宗咁多年,而政宗嗰時家庭又唔好。難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。而且佢自己都察覺到其實有人留意咗佢好耐。4 }& i  ~3 a3 Y& I
第二對,千秋小鳥,依對由細玩到大,就更加可以話合理,只可以講老套而合理。! W# j: b# |3 s& l  ^. s' |
第三對,依對難講得通。太過閃電。要諗吓先畀到個答案你。
, H  g8 H9 @, M$ n0 |% r) Q3 u5 k2 f
其實故事依啲嘢,作者講一句就兜翻晒。冇話合唔合理。你覺得唔合理佢就講到你合理。6 g4 \4 ]1 Y4 ^) `8 T* c; W1 N6 `

+ |: F$ Q9 J8 q: |講唔合理嘅,BG仲大把。ANGEL BEATS就係其中一套完全唔合理。

kururu 发表于 2011-8-4 13:07:30 | 显示全部楼层
其實唔係一表白就咁激。動畫交代得唔清楚。漫畫係話交往咗一排之後先至XXOO嘅。
! b' E6 |+ m  |' ?; \
  C* w% a: F8 r  b( x* `睇你點諗啦,有時愛情 ...5 Y4 w, K6 K8 F1 a
kwanyeung 发表于 2011-8-4 12:10

% [8 y; m6 w. a8 y3 E
- w, J8 E3 B4 g' y) h$ E  z
; ~5 k7 F) {0 w6 E) R6 @     .................呵呵~~漫画当年都有睇仲印象5错~~跟住出动画鬼SI甘期待~!跟住考试~~所以保留住先~~~终于搞掂晒之后一睇~~我有砸左部脑噶冲动......... 8 }% c8 l) p7 D" r

+ y5 T; T8 l$ b; z+ @可能老师作文教得太好~成日都话自圆其说,所以几针对哩方面咯~~~区暧昧向由我YY就话姐~~~区都当正BL就卑个接受到噶情节我咯~~~/ A' y. |0 ]2 [# d$ s: _
无论点BL都系个沉重噶话题5应该被嬉笑带过,亦5系一张餐牌可以遮掩的..............0 w$ U8 \4 k/ Q" m
% ^. u- y1 W+ Z8 z8 H
所以好迷那原本都好正常噶两个男因各原因相爱,就算一世被指点,闪缩,批判,等等好多的苦难依然一起.那我觉是最纯粹的爱情.BG中牵涉太多利益........

12345下一页