如果想正常浏览本论坛,请先卸载瑞星杀毒软件

Kiver 发布于2009-1-6 23:00 5939 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
猎人J 发表于 2009-1-7 22:43:18 | 显示全部楼层
我单位就系瑞星..结果报毒了!

aubert22 发表于 2009-1-7 21:42:44 | 显示全部楼层
原帖由 mcnynbajay 于 2009-1-7 18:36 发表
& t7 z3 l; E7 i. D+ h6 b/ e/ I. T1 Z% f
呢两个帐号我都想要~5 f3 |: o) _& h/ q! s
好似一台机吾可以一次使用两种杀软噶!. B; d" R& f" C2 v
好容易互相抵抗~
. e- k, X. O! _想问下:
8 s* c" [2 ^  M2 w; }7 \- P卡巴斯基真的好用吗?' Z- g  ?% L! [0 Z2 i! |
貌似检测太强,可能连普通文档都会删埋~~

5 P; R+ L- G# v" t卡巴唔错,系太强,只要你用 默认安装就OK嘎啦差唔错~

Kiver 发表于 2009-1-7 19:44:18 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2009-1-7 19:05 发表
! ~; d0 L+ v& W8 N3 v! p比個瑞星用下!

( p; ]+ T! q$ y- O
2 `! k% I- i1 k9 N俾了2 x- U" h) a' W8 \0 k: F* E
/ t3 y4 k* Q( ~; G' j) C2 m. n3 q
自己试下啦

tandong 发表于 2009-1-7 19:05:59 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-1-7 17:27 发表
3 E% W# D6 L" ?* N- ~. Q/ t
4 N/ A8 h0 d" E# G/ h- X5 m  x" Z. J- N. x% }4 F# H% u' J
我基本不用瑞星' [# t! v; D3 c$ s4 s
不过我的瑞星号仲有一年的服务期(好像)
% e' d  _5 K/ e有谁想要6 Q, n" N* {0 i, G

# k/ s* a! s6 y! s+ r还有卡巴一年服务期( L# s) f. b. K

) q- o2 j/ {' p0 e1 M8 ~% t$ f0 P金山就我自己用了~~~~
比個瑞星用下!

Kiver 发表于 2009-1-7 19:01:57 | 显示全部楼层
原帖由 mcnynbajay 于 2009-1-7 18:36 发表 1 U( c9 \9 H+ E) z, M# f% n
3 [7 T3 f* ?; Z9 [& t6 D
呢两个帐号我都想要~) I: i5 J- Y* b3 w$ R
好似一台机吾可以一次使用两种杀软噶!
/ e- F; L/ a7 h好容易互相抵抗~5 d& h: t5 r% {5 a; e* g
想问下:
  y& ]# H% `" M卡巴斯基真的好用吗?
( D& g9 [. y: W% a& O貌似检测太强,可能连普通文档都会删埋~~

: i  d0 `* q! W8 x4 E, o( L- O% u/ m* l
卡巴我觉得检测也够严谨的* O) O0 g. v+ T! w7 _/ p2 u

. L+ X, A7 y/ d  F- `4 e太严谨就不太喜欢

mcnynbajay 发表于 2009-1-7 18:36:37 | 显示全部楼层
5 ]4 N/ \3 S  j  y% Z  B3 U5 Y) a& ]9 O. `$ {' q7 o7 O5 U0 e
$ o& D1 F; Z& h
我基本不用瑞星
5 E9 Y" s3 U" M. D* x% G不过我的瑞星号仲有一年的服务期(好像)
$ j# O# Q& U+ J有谁想要
/ s/ a. p5 e8 Q7 ^4 c1 A' Q, P0 m1 D; @( y8 L; x3 z/ [
还有卡巴一年服务期: V' u5 N& h) [/ r
; J" l. q, [8 |2 C& }0 R  F! W4 O
金山就我自己用了~~~~
8 N0 z; }, r0 m" D
呢两个帐号我都想要~9 k& Q9 i2 y4 L4 m* M! f9 g( H
好似一台机吾可以一次使用两种杀软噶!5 K. I: a  N% Y! I$ ?+ z! S- |2 Y
好容易互相抵抗~; X4 m- p! _7 q) D3 O) B2 y/ A
想问下:% b$ {/ `4 D8 x0 u$ @) h
卡巴斯基真的好用吗?- R4 |1 k0 ]3 k. N4 Q5 s
貌似检测太强,可能连普通文档都会删埋~~

mcnynbajay 发表于 2009-1-7 18:32:34 | 显示全部楼层
系米呢种情况?& E4 @! E/ L; ~
20090107173236.jpg . M3 n4 Z4 m2 F( t- ?
一进入个粤漫社就立刻弹出呢个窗~  r6 q, q1 E" T# j2 E5 J9 T! i
还有我个星空极速欢迎广告都有呢种情况~(呢个广告都有木马病毒?靠害吗?)

lych 发表于 2009-1-7 18:18:17 | 显示全部楼层
4 U, H0 E( Q& }( L* z* o; r9 A& [6 _2 b& T7 l
2 X! o6 C- B5 Z1 t9 _' Z
我基本不用瑞星  e% w# c% A! c% C% r4 V
$ @) Q- `. Z6 {$ {! t! }2 p, B9 w有谁想要, Q. x+ H) M$ Z& R* r1 i
/ S7 P$ M0 F" q5 `
还有卡巴一年服务期
! ]* t9 V0 u) }8 G  f( c
% w  u" v  T: G0 b金山就我自己用了~~~~
. J* y" t0 O6 G. F
甘多杀毒帐号嘅?~~~~

aubert22 发表于 2009-1-7 17:41:27 | 显示全部楼层
% N& H) D& B+ T: S; j' g8 O/ |
* d! D! k+ H( T3 `
  C9 ]3 c/ c4 g我基本不用瑞星8 v4 q2 v% C$ d  S8 v
* p: G4 |6 i2 m# m$ }, i有谁想要
8 H2 s; m3 ^6 ?+ B- z
! J- M  r- e; p9 Z  k3 k还有卡巴一年服务期  L$ V7 A: H3 c( \, G
. y% V1 n: h6 `5 |
金山就我自己用了~~~~
+ S# S, x) d  y- A' |# A
你好矛盾者,贴就叫人唔好用,你家就畀人用 ~  e. R9 {: i( z; d9 `/ b( T
我都用左两年正版卡巴了,瑞星我同学用就畀知道有只甘既狮子系度~所以就唔要了

Kiver 发表于 2009-1-7 17:27:22 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-1-7 14:43 发表
& h( Q9 C+ m2 ]7 H+ E: b
6 ]0 T6 h6 }/ ~, K( ]我玩下人嘛想,米踢穿先得嘎~ + s2 v; J9 S# o" Q- h9 A
(瑞星,提起就谂到只死狮子系度训教~嘈到死~)

& S. y: i9 P  H+ l+ ?4 D* ^; J1 r& Z; `: F" T
我基本不用瑞星
8 n" o$ O2 b' O( B不过我的瑞星号仲有一年的服务期(好像)$ j: Q7 d. r+ l) }
有谁想要& \2 E! t. ^! k" N( V
5 w! M! q# f1 m/ f( Z
还有卡巴一年服务期
5 E# j: T; ]5 g3 u' Q; U
& d% |+ j3 m* Q金山就我自己用了~~~~

aubert22 发表于 2009-1-7 14:43:39 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2009-1-7 14:22 发表 * M  z" U5 k  }; y

& y$ H8 Y5 j6 d  e) T" ^
$ J1 }7 }% M2 i# i: M# k0 P0 e你扮傻啊~~, m3 b; M( a* R) b

7 y* e0 P2 w; w+ D吾知~~
( P9 ~! v. }/ W) i$ S9 b0 _
我玩下人嘛想,米踢穿先得嘎~
1 Y; v6 q2 C: B/ ^, s(瑞星,提起就谂到只死狮子系度训教~嘈到死~)

Kiver 发表于 2009-1-7 14:22:32 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-1-7 13:44 发表
0 ]6 ^1 u( C% c/ ^/ E乜野系瑞星啊???我唔知系乜黎喔~~
4 M6 R  u5 v1 [! q
6 `! F9 U: E) ?# }8 d# u$ c
你扮傻啊~~* K2 W! I3 I$ E* m: b7 A% k1 q

6 T+ ~$ }  a) l7 a0 f2 g2 ~吾知~~