[软件应用] 一直用开瑞星,唔知你地有无睇呢编报道

wjr5200 发布于2010-2-15 22:46 1838 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
& U7 I( O# b( K& i, N1 y* c  E( ^" ?
一直用开瑞星,唔知你地有无睇呢编报道情况如下图$ w# M3 I  P! o
) M4 P* S2 F8 B+ f8 x+ ^) }
详情睇呢度http://www.rising.com.cn/2010/360/9 A  F% a* K9 \
+ Z6 b3 r- ?8 o
好似好多人用什么360安全卫士唔知系咪就系呢个野呢

已有(17)人评论

samuel-x 发表于 2011-4-20 14:58:34 | 显示全部楼层
建議唔好用大陸防毒軟件。。。

rkysoo 发表于 2011-4-11 17:56:55 | 显示全部楼层
凡是都沒有證據。。。。

edward83 发表于 2010-3-19 12:15:19 | 显示全部楼层
你唔讲我都唔发现,我都系用瑞星

wqqs 发表于 2010-2-21 15:03:46 | 显示全部楼层
我俩个都系到用,唔觉得有么问题

85929894 发表于 2010-2-18 19:46:02 | 显示全部楼层
老老实实吖  瑞星同奇虎只不过係狗咬狗骨喈 ) J; N$ j  f/ p$ ]. n
德国小红帽不错

eegbook 发表于 2010-2-17 18:57:20 | 显示全部楼层
反正我有好多“片片”,有人想黎后门攞,咪来咯,唔使问阿贵都得啦。嘻。0 W5 U" u" L# z1 X3 @
PS.我现在正用紧360

kevinchan 发表于 2010-2-17 04:01:30 | 显示全部楼层
10年前就已经有唔少同学买正版瑞星用,不过依家係点就唔知啦

tandong 发表于 2010-2-17 00:32:44 | 显示全部楼层
瑞星以前有实力,不过07年以后就差了,靠广告,靠踩人!无到杀毒能力,

yuanp1p 发表于 2010-2-16 18:49:57 | 显示全部楼层
说真个句..以前都有用开瑞星.但是占系统资源大..一中毒就要重装系统.瑞星都系遇防病毒嘅姐.杀唔到咩毒..纯水个人意见下~
) a4 _# U" E8 Z3 v- S! Y$ c8 p依家都系装个360实时保护.平时杀杀木马.冇用杀毒软件好久了

ConvoyChan 发表于 2010-2-16 16:52:16 | 显示全部楼层
当然喇 我依然好想睇下哩件事结果会点.... 今次瑞星响官网正中主页大大个字落360台  C6 p1 [2 K0 o( l1 H: C2 v* w
360都响主页旁边个度"请广大网友支招"  O3 b% Q% H! z6 i: @* b2 G
不过其实对付哩D跳梁小丑最好既办法都系当渠冇到 5理渠 冇人同渠闹 炒作落去都冇意思...
7 i8 x9 u: f+ \2 q就好似卡巴斯基甘,瑞星当初又话起诉又话悬赏,结果卡巴5理...渠咪得个桔
& J' @6 h* f2 G. j: k当年诺顿误杀系统文件,"诺顿用户向瑞星求助"事件,人地都系专心做技术,5对D无聊推手作出任何评论
4 o  ]8 g# u+ h  Y6 O哩D先系最高级既处理方式..." q3 E) |* ^7 B5 b+ v
甚至5排除360用哩件事来炒作自己...提高知名度 为自己正在beta既双引擎杀软做两手准备...

ConvoyChan 发表于 2010-2-16 16:17:33 | 显示全部楼层
对啃左好耐喇 瑞星貌似点都5占理咯
( O0 A( S$ Z+ L- Q& _. g之前陷害微软 批斗诺顿 卡巴斯基 渠已经冇晒名气喇....
1 m. Y7 f5 V: y% S. F家下国内系得360用bitdefidener个引擎 算系国产比较好喇 虽然国产既只系个shell

12下一页